صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اطلاعات «ستاد بزرگ ارتش‌داران» در زمان دفاع مقدس اطلاعات سوخته محسوب می‌شد

۰۹ مهر ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۱:۰۱
کد خبر: ۵۵۳۹۳۴
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
اطلاعات به جا مانده از «ستاد بزرگ ارتش‌داران»، در ماه‌های اولیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی نتوانست چندان به کار بیاید چرا که همه آن اطلاعات رمزگذاری شده بودند.

گروه سیاسی ؛ امیر سرتیپ دوم خلبان «سیاوش مشیری» مشاور عالی فرمانده نیروی هوایی ارتش در گفت‌وگوی تفصیلی خود با میزان، در خصوص چرایی عدم استفاده از اطلاعات ستاد بزرگ ارتش داران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، توضیحاتی را ارائه داد. بخشی از این توضیحات به قرار زیر است:

در زمان طاغوت یک ستادی با عنوان «ستادِ بزرگ ارتش‌داران» وجود داشت که رئیس این ستاد خود شاه بود. کسانی که در این ستاد بودند فرماندهان ارشد ارتش خودمان و فرمانده ارتش چند کشور دیگر بودند. موساد و سیا هم در این ستاد نماینده داشتند. اطلاعات و اخبار در این ستاد به سهولت رد و بدل می‌شد. این ستاد با پیروزی انقلاب اسلامی دیگر تشکیل نشد و اطلاعات به جا مانده از آن، در ماه‌های اولیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی نتوانست چندان به کار بیاید چرا که همه آن اطلاعات رمزگذاری شده بودند. البته اگر به آن اطلاعات هم دسترسی پیدا می‌کردیم به نظر من نمی‌توانست در زمینه جنگ علیه دشمن بعثی، کمک چندانی به ما کند چرا که از زمان سقوط حکومت شاهنشاهی تا وقوع جنگ یک سال و نیم طول کشیده بود و بسیاری از اطلاعات «ستاد بزرگ ارتش‌داران» اطلاعات سوخته محسوب می‌شد. این را هم تاکید می‌کنم که ارتش می‌دانست که جنگ آغاز خواهد شد، اما زمان و مکان دقیق را نمی‌دانست. از چند هفته و بلکه چند ماه قبل از شروع جنگ، تحرکات مشکوک مرزی صدام در حریم هوایی ایران و پاسگاه‌های مرزی برای ارتش به اثبات رسیده بود. در نقشه‌هایی که از عراق به دست ما می‌رسید می‌دیدیم که صدام ملعون روی نقشه خوزستان را از ایران جدا کرده است. ما می‌دیدیم که صدام رادیو فارسی راه‌اندازی کرده است. ما در جریان بودیم که بسیاری از ایرانی‌های مقیم عراق توسط صدام اخراج شده بودند.

متن کامل گفت‌وگو با امیر مشیری



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *