صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روند استیضاح ترامپ در چه مرحله‎ای قرار دارد؟

۰۷ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۳:۴۰
کد خبر: ۵۵۳۷۷۰
اعلام آغاز تحقیقات رسمی در مورد استیضاح رئیس جمهور آمریکا توسط رئیس مجلس نمایندگان این کشور با واکنش شدید دونالد ترامپ روبرو شد.
به گزارش گروه بین الملل ؛ موضوع استیضاح «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، همزمان با داغ شدن کارزار‌های انتخاباتی به موضوعی جدی برای دولت آمریکا تبدیل شده است.

انتشار مکالمه تلفنی دونالد ترامپ، با رئیس جمهور اوکراین در ۲۵ جولای (۳ مرداد) با هدف تحت فشار قرار دادن «جو بایدن»، معاون رئیس جمهور پیشین آمریکا و رقیب اصلی وی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ سبب شد تا تحقیقات در مورد استیضاح وی مجددا آغاز شود.

«نانسی پلوسی» رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا و از حامیان استیضاح رئیس جمهور این کشور بامداد روز یکشنبه اظهار داشت که "اکنون افکار عمومی نیز خواهان انجام تحقیقات برای استیضاح ترامپ است."

وی افزود: "در حال حاضر و در پی شکایت کارمند افشاگر و گزارش بازپرس کل و رفتار دولت، مردم آمریکا به نتیجه متفاوتی رسیده‎اند. "
 

پلوسی تاکید کرد: "رئیس جمهور باید پاسخگو باشد، چون کسی بالاتر از قانون نیست. او از قدرت خود سوءاستفاده و به قانون اساسی خیانت کرده است. "

در حالی که پلوسی از آغاز تحقیقات رسمی برای استیضاح رئیس جمهور آمریکا به دلیل درخواست کمک از یک کشور خارجی برای موفقیت در کارزار انتخاباتی ۲۰۲۰ خبر داده است، ترامپ با انتشار رشته توئیتی ضمن انتقاد از دموکرات‌ها این اقدام را "آزار و اذیت رئیس جمهور" توصیف کرد.

ترامپ همچنین با انتشار ویدئویی خطاب به مردم آمریکا از نماینده‌های کنگره بابت آغاز روند استیضاح انتقاد و گفت که دموکرات‌ها در حال تهدید ارزش‌های آمریکایی هستند.

وی ضمن فرافکنی در مورد اقدامات خود در ادامه خواستار استعفای «آدام شیف» رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان و رئیس یکی از سه کمیته درخواست کننده اسناد ارتباطات وی با رئیس جمهور اوکراین شد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که ترامپ چند روز پیش از تماس تلفنی با رئیس جمهور اوکراین کمک ۴۰۰ میلیون دلاری به آن کشور را متوقف کرد. این امر سبب گمانه زنی‌ها در مورد ارتباط این اقدام با همکاری یا عدم همکاری اوکراین در مورد تحقیقات درباره بایدن و پسرش را تقویت کرده است.

استیضاح روسای جمهور در آمریکا باید نخست در مجلس نمایندگان و سپس در مجلس سنا به تصویب برسد. تصویب استیضاح در مجلس نمایندگان با اکثریت دموکرات امری قابل انتظار است. اما از آن جا که در نهایت استیضاح در سنا به رای مثبت دو سوم نمایندگان نیاز دارد و اکثریت سنا از جمهوری خواهان هستند، موضوع برای حامیان استیضاح دشوار می‌شود.

در حالی که دموکرات‌ها به رای مثبت دست‌کم ۲۰ سناتور جمهوری خواه نیاز دارند، تاکنون تنها یک سناتور جمهوریخواه با استیضاح ترامپ موافقت کرده است.

«اندرو جانسون»، «ریچارد نیکسون» و «بیل کلینتون» از دیگر روسای جمهور آمریکا هستند که با فرآیند استیضاح مواجه شدند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *