صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روایتی از ۲۸ ماه رفتار ظالمانه و غیرانسانی دولت آمریکا با یک زن ایرانی

۰۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۶:۰۵
کد خبر: ۵۵۳۴۱۵
دسته بندی‌: سیاست
خانم قدس‌کنی این تبعه ایرانی از ۲۶ خرداد ۹۶ (۱۶ ژوئن ۲۰۱۷) از سوی مقامات قضایی استرالیا به اتهام واهی نقض قوانین تجاری آمریکا بازداشت شد. بازداشت این زن ایرانی توسط استرالیا در شرایطی بود که وی در وضعیت خاص بارداری قرار داشت.

گروه سیاسی ؛ «نگار قدس‌کنی» شهروند ۴۰ ساله ایرانی که در سال ۲۰۱۷ به بهانه نقض تحریم‌های آمریکا علیه ایران در استرالیا بازداشت و بعد از دو سال به آمریکا منتقل شده بود، روز پنج‌شنبه چهارم مهر ۹۸ با حکم دادگاهی در ایالت مینه‌سوتا از زندان آزاد شد.

اتهام واهی
خانم قدس‌کنی این تبعه ایرانی از ۲۶ خرداد ۹۶ (۱۶ ژوئن ۲۰۱۷) از سوی مقامات قضایی استرالیا به اتهام واهی نقض قوانین تجاری آمریکا بازداشت شد. بازداشت این زن ایرانی توسط استرالیا در شرایطی بود که وی در وضعیت خاص بارداری قرار داشت و دادگاه استرالیا - که بر مبنای دعاوی کذب و واهی صادره از سوی آمریکا به محاکمه این تبعه ایرانی پرداخت - اعلام کرد نوزاد پس از وضع حمل از وی جدا خواهد شد و به درخواست آمریکا، این فرد به آمریکا مسترد می‌شود.

برخورد غیرانسانی آمریکا با یک شهروند ایرانی
روز دوشنبه ۴ دی سال ۹۶، بهرام قاسمی سخنگوی وقت وزارت امور خارجه در جریان نشست خبری  خود از وضعیت این تبعه ایرانی زندانی در استرالیا اظهار نارضایتی کرد و گفت که «دادگاه خانم قدس‌کنی برگزار شد و ایشان فرزند خود را در زندان به دنیا آورد و با تلاش‌های سفارت ایران و وزرات خارجه تا حد ممکن تسهیلات پزشکی و بهداشتی برای وی فراهم شد؛ اما در مجموع وی در وضعیت خوبی به سر نمی‌برد و ما از این وضعیت ناراضی هستیم و امیدواریم که دولت استرالیا با توجه به مسائل انسان دوستانه در حل و فصل پرونده خانم قدس کنی که به درازا کشیده و درد‌های زیادی را به وی تحمیل کرده کمک شایانی را انجام دهد».

فهرست بلند کارنامه سیاه آمریکا در اقدام علیه شهروندان ایرانی
در اوایل آبان ماه سال ۹۶، محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر در گفت‌وگو با ، عمل دولت آمریکا در قبال خانم قدس‌کنی را در فهرست بلند سیاه کارنامه این کشور اقدامی جدید دانست و گفت: دستگیری ایشان را واقعا خلاف قانون می‌دانیم و این اقدام هیچ توجیهی ندارد. همچنین مخالف دستگیری و انتقال ایشان به آمریکا هستیم به خصوص اینکه نامبرده در وضعیت جسمانی نامساعدی به سر می‌برد.

نگار قدس‌کنی پیش از انتقالش به آمریکا حدود ۲۷ ماه در یکی از زندان‌های استرالیا تحت شرایط نامناسبی قرار داشت و وزارت امور خارجه ایران ضمن بی‌اساس خواندن اتهامات وارده به این شهروند ایرانی، از دولت آمریکا که دستور بازداشت وی را صادر کرده و همچنین از دولت استرالیا که وی را در شرایطی نامناسب در زندان نگاه داشته، انتقاد کرده بود.

توضیحات دستگاه دیپلماسی
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه، روز جمعه ۵ مهر ۹۸ درباره وضع خانم نگار قدسی کنی که به درخواست مقامات آمریکایی و براساس اتهامات بی‌اساس بازداشت شده بود توضیحاتی ارائه کرد.

موسوی در پاسخ به پرسش خبرنگاران درخصوص وضع خانم نگار قدسی کنی گفت: او به درخواست مقامات آمریکایی و بر اساس اتهامات بی اساس، حدود سه سال قبل در استرالیا بازداشت و در شرایط بسیار سخت و غیرانسانی نگهداری شد و در تمام این مدت، حمایت کنسولی از این شهروند بیگناه ایرانی در دستور کار دائم سفارت جمهوري اسلامي ایران در استرالیا و وزارت امورخارجه قرار داشته است.

وی افزود: استرداد خانم قدس‌کنی به آمریکا با نقض مقررات و حقوق وی صورت گرفت که مورد اعتراض ایران قرار گرفت.

وقوف دادگاه آمریکایی به بی‌گناهی شهروند ایرانی
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: حکم صادره از سوی دادگاه آمریکایی به روشنی ثابت می‌کند اتهامات علیه این خانم بی اساس و غیر قانونی است و دادگاه آمریکایی با وقوف نسبت به بی گناهی وی، حکمی برابر با دوره بازداشت صادر کرد تا افتضاح حقوقی دادستان آمریکا در تعقیب یک انسان بیگناه را بپوشاند.

موسوی احقاق حقوق این شهروند بیگناه ایرانی و سایر شهروندانی را که به بهانه نقض تحریم‌های خودخوانده آمریکا مورد تعقیب ظالمانه نظام قضایی این کشور قرار گرفته اند اولویت مهم وزارت امورخارجه ذکر کرد.

وی تاکید کرد: موضوع زندانیان همیشه به عنوان یک بحث انسانی بین ایران و آمریکا موضوعیت دارد و توسط دوطرف مورد پیگیری قرار داشته است. جمهوری اسلامی ایران همانطور که آقای ظریف نیز چندی پیش اعلام کرد آمادگی ورود به مذاکرات مربوط به تبادل زندانیان را دارد.

بیشتر بخوانید:
آخرین وضعیت زن ایرانی بازداشت‌شده در استرالیا/ وضع‌حمل در زندان

فشار مأموران امنیتی آمریکا به دانشمند ایرانی زندانی شده برای پذیرش اتهامات بی‌اساس/ انتقاد از سلبریتی‌هایی که چشمان خود را به ظلم دولت آمریکا علیه دانشمند ایرانی بسته‌اند



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *