صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روحانی: به سران اروپایی گفتم در تهران منتظر ارسال مدارک‌تان پیرامون اتهام‌زنی به ایران در قضیه آرامکو هستم

۰۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۱:۱۴
کد خبر: ۵۵۳۳۲۱
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس‌جمهور گفت: امسال وقتی وارد نیویورک شدیم احساس کردیم دو فضای منفی چه در میان دیپلمات‌ها و بیشتر در میان رسانه‌ها نسبت به ایران بوجود آورده‌اند.

گروه سیاسی ؛ حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی پس از شرکت و سخنرانی در هفتاد و چهارمین اجلاس سران مجمع عمومی سازمان ملل متحد، روز جمعه به تهران بازگشت.

رئیس‌جمهور در فرودگاه مهرآباد با اشاره به حضور گسترده هیئت‌های عالیرتبه کشورها در اجلاس امسال مجمع عمومی سازمان ملل گفت: امسال وقتی وارد نیویورک شدیم احساس کردیم دو فضای منفی چه در میان دیپلمات‌ها و بیشتر در میان رسانه‌ها نسبت به ایران بوجود آورده اند.

روحانی افزود: اولین فضای منفی بر محور این شایعه و اتهام بود که حوادث آرامکوی عربستان، از توان یمنی‌ها و ارتش یمن خارج بوده است و در واقع در سازمان ملل و رسانه‌ها یک شبهه‌افکنی را شروع کرده بودند که این حادثه از کجا رخ داده و دنبال این بودند که افکار عمومی و همچنین سیاسیون را دور این محور اتهامی جمع کنند.

رئیس جمهور اظهارداشت: به نظر من در این زمینه هیئت ایرانی بیان روشن و کافی داشت. حتی از برخی از سران اروپا که بیانیه‌ای داده بودند و به نحوی گفته بودند ایران هم نوعی مسئولیت دارد ، پرسیدم که به چه دلیل و چه مدرکی این را می‌گویید.

روحانی با بیان اینکه "به آنان صراحتا و محکم گفتم این مدرک را نیاز دارم و حتما برای من بفرستید"، گفت: آنان پاسخ دادند با بررسی‌هایی که کارشناسان ما کرده اند گفته اند که توانمندی یمنی‌ها و به تعبیر آنها حوثی‌ها کمتر از این عملیات است. گفتم حالا فرض می‌گیریم کمتر است پس چه کسی این کار را کرده است؟ گفتند ما نمی‌دانیم اما جهتش، جهت شمال و غرب بوده است!

رئیس جمهور افزود: به آنان گفتم آیا این منطق و استدلال شد؟ اولاً اطلاعات‌ شما نسبت به یمن و حوثی ها چقدر است. اطلاعات شما نسبت به دشمنان یمن زیاد است چون اسلحه آنها را شما می‌دهید اما از اینکه یمنی‌ها و حوثی‌ها چقدر توانمند هستند، خبر و اطلاع ندارید. ثانیاً شما وقتی اتهامی را متوجه جایی می کنید آیا معنایش را می‌فهمید؛ معنای آن، آشوب و شعله‌ور شدن فتنه و آتش در منطقه است.

روحانی گفت: آنها پاسخی نداشتند و گفتم در تهران منتظرم شما مدارک‌تان را برای ما بفرستید. این موضوع را هم در نطق سازمان ملل، در مذاکرات دوجانبه ، دو جلسه مهمی که با فرهیختگان و اندیشمندان آمریکا و مدیران مسوول رسانه های آن کشور داشتم و همچنین در دو مصاحبه اختصاصی و یک مصاحبه جمعی، باز کرده و مفصل توضیح دادم.

روحانی با اشاره به اهمیت دیدار‌ها و مصاحبه‌های انجام شده در نیویورک، تصریح کرد: توطئه‌ای که توسط آمریکا و عربستان و برخی از کشور‌های دیگر طراحی شده بود، بعد از توضیحاتی که داده شد، بسیار کم‌رنگ شده است. ضمن اینکه برخی از مقامات کشور‌های مهم از جمله روسیه وترکیه نیز به صراحت اعلام کردند که این اتهام نسبت به ایران اتهام نادرستی است.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در خصوص این موضوع، ضرورت داشت که افکار عمومی و مجامع بین‌المللی آن را بدانند ضمن اینکه آنرا برای دبیر کل سازمان ملل هم به تفصیل توضیح دادم.

روحانی در ادامه با اشاره به اینکه چنین مطرح شده بود که همه مشکلات بر سر لجبازی طرف ایرانی است و آمریکا آماده مذاکره است و نسبت به آن اصرار هم دارد، گفت: آمریکایی‌ها تقریباً به همه سران اروپایی و غیراروپایی پیغام داده بودند که ما آماده مذاکره‌ایم. درخواست آمریکا قبلاً این بود که مذاکره دوجانبه باشد یعنی دو رئیس جمهور با هم مذاکره کنند و بار‌ها این موضوع را رد کرده بودیم. گفته بودیم اگر مذاکره هم باشد در قالب ۱+۵ خواهد بود و آن‌ها هم گفتند که می‌خواهند در قالب ۱+۵ مذاکره کنند.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: اتفاقاً ۳ نفر از آن ۱+۵ قبلی و ۱+۴ فعلی یعنی صدر اعظم آلمان، نخست وزیر انگلیس و رئیس جمهور فرانسه هم در نیویورک بودند و همگی اصرار داشتند که این جلسه برقرار شود و آمریکا هم می‌گوید که من تحریم را برمی‌دارم.

وی خاطرنشان کرد: نکته دیگری که محل بحث بود اینکه چه تحریمی برداشته شود و آن‌ها به صراحت گفته بودند که کل تحریم را برمی‌داریم. منتها شکل این کار شکلی نبود که قابل قبول باشد، یعنی اینکه در فضای تحریم و در بقاء تحریم و فضای مسموم فشار حداکثری، حتی اگر در قالب ۱+۵ بخواهیم با آمریکایی‌ها مذاکره کنیم، هیچ‌کس نمی‌تواند پیش‌بینی کند که پایان و نتیجه این مذاکره چه خواهد بود.

روحانی با تاکید بر اینکه بهانه را از دست طرف مقابلی که می‌گفت آماده مذاکره است و ایران برای مذاکره حاضر نیست، گرفتیم، اظهارداشت: به صراحت گفتیم که کاملاً آماده مذاکره‌ایم، اما نه در فضای تحریم و فشار. شما یک فضای آزاد و عادلانه ایجاد کنید ما کاملا آماده ایم. حتی به سران اروپا که می‌گفتند چه وقت آماده جلسه ۱+۵ هستید، می‌گفتم حتی اگر یک ساعت دیگر شما این فضا مناسب را درست کنید و فضای مسموم و سم را بردارید، حاضرم در جلسه ۱+۵ شرکت کنم.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: به نظر من ضروری بود که هم در مصاحبه و هم با سیاسیون به طور خیلی روشن و واضح توضیح دهیم که مانع مذاکره آمریکا است و آن کسی که نمی‌خواهد مسأله حل شود، آمریکا می‌باشد والا ایران بخاطر منطق و استدلالش هیچ وقت از مذاکره فرار نمی‌کند و ترسی از مذاکره ندارد.

روحانی در ادامه با اشاره به اهمیت تبیین مسأله کاهش تعهدات ایران در برجام که کم و بیش در دیدار‌ها و مصاحبه‌ها مطرح بود، گفت: بعضی‌ها می‌گفتند، گام سومی که در زمینه کاهش تعهدات برجامی برداشتید، بسیار مهم است. شما می‌خواهید سانتریفیوژ‌های مدرن را راه‌اندازی کنید و این به معنای آنست که به سمت سلاح هسته‌ای حرکت می‌کنید.

وی افزود: این موضوع را هم در مصاحبه و هم در ملاقات‌های دوجانبه توضیح دادیم که اگر کسی بخواهد به سمت سلاح هسته‌ای حرکت کند لااقل نظارت را کم می‌کند و نظارت گسترده را محدود می‌کند، اما ایران نظارت‌ها را کاهش نداده است و تعهدی که کاهش دادیم در فعالیت هسته‌ای مان است. اما همه فعالیت‌های هسته‌ای، زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی خواهد بود.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: اینگونه مسایل، موضوعات مهمی بود که روی آن شبهه افکنی شده بود و لازم بود که توضیح داده شود.

روحانی با اشاره به دیدار‌های دوجانبه با سران ۱۵ کشور در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل اظهارداشت: در ملاقات با کشور‌های مختلف درباره مسایل گوناگون بحث و تبادل نظر کردیم و در این دیدار‌ها هیچ کس و هیچ مقامی نبود که خروج آمریکا از برجام و فشار و تحریم آمریکا را محکوم نکند. همه آن‌ها بدون استثنا می‌گفتند این کار نادرست و غلط است و این موفقیت بسیار بزرگی برای ایران است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه یکی از اهداف آمریکایی‌ها این است که ایران منزوی باشد. یعنی در ویزا‌ها و فعالیت‌ها فشار بیاورند برای اینکه ایران کمتر ملاقات کند و کمتر حرف بزند، گفت: فکر می‌کنم امسال در نیویورک، محل اقامت هیأت ایرانی یکی از پر رفت و آمدترین و فعال‌ترین مرکز دیپلماسی شده بود. یعنی هتلی که محل اقامت ما بود، آنقدر رفت و آمد سیاسی بود که لحظه‌ای نبود که یک رئیس جمهور به آن وارد و خارج نشود. گاهی در یک ترافیک، ناچار با چند مقام با هم دقایقی را صحبت می‌کردیم.

روحانی افزود: به نظر من آمریکا در این جهت هم کاملاً ناموفق بود. جایگاه ایران کاملاً در این اجلاس و در این رفت و آمد‌ها مشخص بود.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: تقریباً همه مقامات سطح بالای دنیا چه آن‌هایی که از آسیا و آفریقا و اروپا آمده بودند، درخواست ملاقات داشتند و گفتگو و بحث کردیم. به نظر من در فرصت زمانی و در توانی که ما داشتیم توانستیم حرف و پیام و مظلومیت و درد و دل و حقانیت ملت ایران را برای جامعه جهانی توضیح دهیم.

روحانی تاکید کرد: امیدوارم این سفر مایه خیر و برکت باشد و در کل امروز و بعد از سفر، تحریم‌های آمریکا را سست‌تر از هر زمان دیگر می‌دانم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *