صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایجاد وزارت بازرگانی هیچ تاثیر مثبتی ندارد

۰۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۵:۰۱
کد خبر: ۵۵۲۷۶۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
یک کارشناس اقتصادی گفت: ایجاد وزارت بازرگانی هیچ تاثیر مثبتی نخواهد داشت و باید در انتظار آشفتگی بیشتر باشیم.

وحید شقاقی شهری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد درباره تصویب ایجاد وزارت بازرگانی در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در گذشته وزارت بازرگانی در کشور وجود داشت، اما به دلیل اینکه شاهد تحول و دگرگونی نبودیم بر این اساس وزارت صنعت و بازرگانی را ادغام کردند.

وی افزود: ادله دولت در هنگام ادغام این دو وزارتخانه این بود که برای توسعه صادرات غیرنفتی و ساماندهی واردت باید وزارت صنعت و بازرگانی ادغام شود تا به اهداف برسیم.

این کارشناس اقتصادی گفت: با علم به این موضوع وزارت صنعت، معدن و تجارت ایجاد شد اکنون سئوال این است که چرا این دو وزارتخانه ادغام و مجددا در حال جدا شدن هستند.

شقاقی شهری ادامه داد: مسئله ما در صادرات غیرنفتی، واردات و تنظیم بازار داخل نداشتن برنامه، راهبرد مشخص و عدم عزم جدی است و ربطی به بودن یا نبودن تشکیلات جدید ندارد.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته بیان می‌کردند اگر مدیریت صادرات غیرنفتی، واردات و تنظیم بازار در یک جا متمرکز باشد بهتر است.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه اصولا با یک وزارتخانه یکپارچه بهتر می‌توان عمل کرد تا با دو وزارتخانه جداگانه، تاکید کرد: با جداسازی این دو وزارتخانه از این پس وزیر بازرگانی برای تنظیم بازار و واردات تصمیم می‌گیرد و وزیر صنعت نیز برای تولید تصمیم گیری می‌کند و این موضوع ایجاد هماهنگی را سخت خواهد کرد.

شقاقی شهری گفت: ایجاد وزارت بازرگانی هیچ تاثیر مثبتی نخواهد داشت و باید در انتظار آشفتگی بیشتر باشیم.

وی تصریح کرد: در حال حاضر اگر در صادرات، واردات و تنظیم بازار مشکلی وجود داشت باید وزیر صنعت پاسخگوی همه این موارد می‌بود اما، اکنون با این جداسازی مشکلات بین دو وزارتخانه پاسکاری خواهد شد.

به گزارش ، نمایندگان در جلسه علنی امروز، با کلیات طرح «تشکیل وزارت تجارت و خدمات بازرگانی» موافقت کردند.

جمشید انصاری رئیس سازمان اداری استخدامی کشور درباره دلایل اصرار دولت برای تشکیل وزارت تجارت و خدمات بازرگانی گفت: در حال حاضر برای تنظیم بازار، کنترل قیمت‌ها، اختصاص منابع محدود، تامین کالا‌های اساسی مورد نیاز مردم باید راه‌های زیادی را تجربه کنیم، در واقع باید سازوکار متفاوتی مانند تشکیل وزارت بازرگانی برای ساماندهی بازار در نظر گرفته شود.

گفتنی است، وزارت صنعت، معدن و تجارت، که اصطلاحا وزارت صمت نیز خوانده می‌شود، پس از تصویب مجلس شورای اسلامی در ۸ تیر ۱۳۹۰ و تصویب شورای نگهبان در راستای طرح کوچک‌سازی دولت با ادغام دو وزارتخانهٔ صنایع و معادن و بازرگانی تشکیل شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *