صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اعتراف ریاض به قدرت تهران و دوشیدن دوباره سعودی‌ها از سوی آمریکا

۰۴ مهر ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۱:۰۰
کد خبر: ۵۵۲۶۸۹
خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی موضوع پیامد‌های عملیات نیروهای یمنی علیه تاسیسات آرامکو برای عربستان و آمریکا را مورد بررسی قرار داده است.
به گزارش گروه بین الملل ؛ عملیات پهپادی نیرو‌های یمنی علیه ۲ پالایشگاه «بقیق» و «خریص» شرکت نفت «آرامکو» در شرق عربستان با گذشت زمان واقعیت‌های بیشتری را به معرض دید می‌گذارد؛ واقعیت‌هایی مانند دروغگویی عربستان در مورد ظرفیت تولید نفت، ناتوانی سامانه‌های دفاع هوایی گرانقیمت عربستان و ....

اسپوتنیک در گزارشی به واکاوی واقعیت‌های عریان شده ناشی از عملیات علیه تاسیسات نفتی عربستان در ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور) که ظرفیت تولید نفت خام این کشور را به نصف رسانده، پرداخته است.
 
 
 

در این گزارش آمده است: متهم کردن ایران به انجام این عملیات توسط دولت‌های عربستان و آمریکا در حالی انجام می‌شود که تاکنون مدرکی دال بر ادعای مذکور نه از سوی ریاض و نه از سوی واشنگتن ارائه نشده و تهران نیز مکررا این ادعا را رد کرده است.
 
بیشتر بخوانید: چرا عربستان درباره میزان تولید نفت خود دروغ می‌گوید؟

واضح است که حتی خود سعودی‌ها داستان مداخله ایران در عملیات علیه آرامکو را باور ندارند، اما از این حربه برای تشدید حمله‌ها و تجاوز‌های خود علیه یمن که شکست تلاش سازمان ملل برای برقراری صلح در این کشور محسوب می‌شود، استفاده کردند.

«لری جانسون»، از تحلیلگران پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا می‎گوید که عملیات نه از ایران بلکه از یمن انجام شده است. ضمن اینکه طرح فرضیه پرواز پهپاد‌ها یا موشک‌ها از ایران به سوی عربستان موید ناکامی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین است. این یعنی ارتش آمریکا ناکارآمد است. وی در ادامه تاکید می‌کند آمریکا در تلاش است از این آب گل آلود برای توجیه خصومت خود علیه ایران بهره ببرد.
 
 
 

«کریستوفر اسد»، کارشناس مسائل غرب آسیا و استاد دانشگاه کانادا بر این باور است که «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا با متهم کردن ایران به انجام عملیات علیه تاسیسات نفتی عربستان در واقع به شکل غیر مستقیم قدرت نظامی ایران را تایید کرده و اعلام می‌کند ایران این توانایی را دارد که هر نقطه‌ای از غرب آسیا را هدف قرار دهد.

به گفته این تحلیلگر سیاسی، عملیات نیرو‌های یمنی قطعا با هدف نمایش توانایی‎هایشان در زمینه تحمیل خسارات سنگین واقعی به تمام اعضای ائتلاف سعودی در تجاوز به یمن با پیامد‌های جهانی بوده است.

«فیلیپ جرالدی»، مدیر شورای منافع ملی و مامور پیشین سیا، تاکید دارد که "این عملیات نشان داد عربستان، اسرائیل و پایگاه‌های آمریکا در منطقه در برابر ضد حملات بسیار آسیب پذیر هستند. این عملیات تاکید کرد که واقعیت این است."
 
 
 

در حالی که تحقیقات در مورد عملیات آرامکو همچنان ادامه دارد، اما یک نکته تاکنون کاملا آشکار شده است؛ ناتوانی سامانه‌های ضد موشکی پاتریوت آمریکا در رهگیری پهپادها. این در حالی است که ریاض در سال‌های اخیر میلیارد‌ها دلار برای نصب ۶ سامانه MIM-۱۰۴ Patriot و رادار‌های مرتبط با آن هزینه کرده است.
 

وی پیش بینی می‌کند سعودی‌ها برای رفع مشکل آسیب پذیری خود اقدام به خرید سخت افزار‌های نظامی پیشرفته‌تر بیشتری بکنند که قاعدتا سود مضاعفی را برای مجموعه‌های صنعتی نظامی و ارتش آمریکا در پی خواهد داشت. ضمن اینکه عربستان میزبان سربازان آمریکایی نیز خواهد بود.

فیلیپ جرالدی، انجام این عملیات در آستانه واگذاری سهام آرامکو را به نفع آمریکا دانسته و می‌گوید این امر سبب می‌شود تا آمریکا بتواند سهام این غول نفتی و سودآورترین شرکت جهان را با قیمتی بسیار پایین‌تر از آنچه پیشتر اعلام شده بود، خریداری کند. البته عربستان که به عواید فروش سهام این شرکت به عنوان بخش مهمی از تامین بودجه چشم انداز ۲۰۳۰ «محمد بن سلمان» نگاه می‌کرد، اعلام کرد زمان فروش سهام به تعویق افتاده است.

طولانی شدن زمان تعمیرات برخلاف اظهارات مقام‌های سعودی نیز نشان دهنده آسیب پذیری بالای ذخایر نفتی عربستان هستند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *