کرزی: برگزاری انتخاباتی که مردم آن را رهبری نمیکنند افغانستان را بسوی بحران میبرد
به گزارش گروه بین الملل ، حامد کرزی رئیس جمهور سابق افغانستان و شماری از رهبران سیاسی و جهادی افغانستان از جمله یونس قانونی، اسماعیل خان، عطامحمد نور، رنگین دادفر اسپنتا و آغا جان معتصم در یک نشست مشترک خواستار تعویق برگزاری انتخابات ریاست جمهوری شدند.
کرزی تصریح کرد: در اوضاع کنونی افغانستان که مردم این کشور سازماندهی انتخابات را رهبری نمیکنند و پیششرطهای ابراز آزادانه خواست مردم نیز وجود ندارد برگزاری انتخابات افغانستان را به سمت بحران عمیق سیاسی و اجتماعی خواهد کشاند و به برقراری صلح نیز کمکی نخواهد کرد.
در بیانیه منتشر شده توسط دفتر مطبوعاتی رئیس جمهور سابق افغانستان تاکید شد که روند صلح را نباید به تعویق انداخت و تمام تلاشها باید برای پایان خونریزیها متمرکز شود.
به گزارش «طلوع نیوز» در بیانیه نکات ذیل برای آغاز روند صلح پیشنهاد شده است:
روند صلح باید یک روند شفاف، ملی و تحت رهبری مردم افغانستان باشد.
برقراری صلح بودن گفتوگوی هرچه زودتر هیئت مذاکرهکننده مردم و دولت افغانستان با طالبان بطور مستقیم و مستقلانه ممکن نیست.
این هیئت باید به نمایندگی از تمام مردم افغانستان و با یک موضع واحد ملی برای تحقق صلح وارد گفتوگو شود.
از طالبان افغانستان دعوت میکنیم تا با این هیئت بطور مستقیم به گفتوگو بپردازد.
روند متوقف شده صلح میان طالبان و آمریکا باید هرچه زودتر آغاز شده و راه برای شروع مذاکرات رسمی صلح میان افغانها هموار شود.
گفتوگوهای صلح میان طالبان و آمریکا باید شفاف بوده و مردم افغانستان از تمام مسایلی که با سرنوشت آنها رابطه دارد، آگاهی کامل داشته باشند.
هیچ صلحی که در آن حاکمیت مردم افغانستان بر سراسر قلمرو کشور کاملاً تامین نشده و موجب تقویت نظام جمهوری اسلامی افغانستان نشود، نمیتواند پایدار و ماندگار باشد.
صلح ماندگار همانگونه که مستلزم داشتن یک اجماع ملی در داخل کشور است، باید از اجماع منطقهای و بینالمللی نیز برخوردار باشد.
ما از همسایگان خود، کشورهای منطقه و قدرتهای بزرگ میخواهیم تا با تحکیم اجماع بینالمللی در امر استقرار صلح با افغانستان نه تنها همکار شوند بلکه به عنوان کشورهای تضمین کننده صلح و ثبات با ما متحد شوند.
حامد کرزی پیش از این نیز به خبرنگاران گفته بود که روند کنونی صلح افغانستان به هیچ عنوان در اختیار مردم این کشور نیست و تلاش میشود تا این روند در کنترل آمریکا و پاکستان باقی بماند.
وی تاکید کرده بود که افغانستان وارد مرجله حساسی شده است و رهبران سیاسی این کشور نسبت به «توطئههای» آمریکا هوشیار باشند.
رئیس جمهور سابق افغانستان اظهار داشت که مخالف برگزاری انتخابات است زیرا اکنون این روند در کنترل آمریکا قرار دارد و مردم افغانستان در آن تاثیری ندارند.
انتهای پیام/.