صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

باغداران مراقب آفت مگس مدیترانه‌ای باشند

۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۳:۵۶
کد خبر: ۵۵۲۴۸۸
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: خطر آفت مگس میوه مدیترانه‌ای در باغات مرکبات و سیاه ریشه استان جدی است.

به گزارش گروه فضای مجازی ،کیانوش حق نما اظهار کرد: آفت مگس میوه مدیترانه‌ای می‌تواند به ۲۵۰ گونه گیاهی از جمله هلو، شلیل، خرمالو، انار، انجیر، گلابی، نارنگی و ... آسیب وارد کند.

وی افزود: فعالیت این آفت از نیمه مرداد ماه امسال در غرب استان شروع شده و در حال حاضر شهرستان‌های بندرگز، کردکوی و گرگان را به شدت آلوده کرده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گلستان بیان کرد: در زمان شروع فعالیت این آفت، میوه ۹۸ درصد باغات هلو و شلیل استان برداشت شده بود و خسارت چندانی به این باغات وارد نشد، اما در حال حاضر این آفت در باغات نارنگی پیش رس و خرمالو خودش را نشان داده است.

حق نما با تاکید بر ردیابی روزانه باغات استان، تصریح کرد: بیش از ۳ هزار ظرف تله گذاری در سطح استان توزیع شد. اگر در طول ۲۴ ساعت دو مورد مگس مشاهده شود، باید مبارزه را آغاز کرد.

وی درخصوص مقابله با این آفت، گفت: کشاورزان درصورت ریزش‌های مشکوک در باغات، سریعا به نزدیک‌ترین کلینیک گیاه پزشکی یا مرکز خدمات مراجعه کنند. کشاورزان این باغات، میوه‌های ریزش پیدا کرده را جمع آوری و در عمق حداقل ۵۰ سانتیمتری خاک دفن کنند.

حق نما در ادامه تاکید کرد: تنها با استفاده از سم نمی‌توان این آفت را کنترل کرد و باید با استفاده از ترکیب سم، پروتئین و هیدروسیلات و همچنین تله‌های جلب کننده، این آفت را کنترل کرد. برای کاهش خطرات زیست محیطی و استفاده تازه خوری محصول، محلول پاشی درختان به صورت یکی درمیان و تنها در محل تاج جنوبی درخت انجام گیرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه در صورت بارندگی، محلول پاشی باید مجددا انجام گیرد، خاطرنشان کرد: سال گذشته این آفت به صورت خیلی پراکنده و محدود در باغات استان وجود داشت، اما امسال به دلیل شرایط آب و هوایی شاهد افزایش تراکم این آفت هستیم. امسال علاوه بر گلستان در استان‌های مازندران، یزد، گیلان، اصفهان و ... شاهد انتشار این آفت هستیم.

وی گفت: برای پیشگیری از فعالیت این آفت در سال بعد نیاز است که کشاورزان باغات هلو، شلیل و گلابی که فصل برداشت محصول آن‌ها به اتمام رسیده، میوه‌های ریزش پیدا کرده و باقیمانده بر روی درخت را جمع آوری و در خاک دفن کنند.

حق نما از باغداران باغات نارنگی پیش رس و خرمالو خواست محصولات خود را هرچه سریع‌تر برداشت کنند تا دچار خسارت این آفت نشوند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *