صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع سهمیه‌های کنکور ورود کند

۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۰:۰۹
کد خبر: ۵۵۲۴۱۷
عضو فراکسیون ایثارگران مجلس، سهمیه‌های اعمالی در کنکور امسال را بیشتر از سال‌های گذشته دانست و خواستار ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به این موضوع و یکپارچه شدن سهمیه‌های مختلف در قانون و همچنین بالا رفتن درصد حد نصاب قبولی سهمیه ایثارگران از۷۰ به حداقل ۸۰ درصد شد.

به گزارش گروه فضای مجازی ،اصغرسلیمی درباره علت اعتراض برخی از داوطلبان کنکور نسبت به افزایش سهمیه‌های کنکور با اشاره به تاریخچه قوانین مجلس درباره سهمیه کنکور، گفت: بر اساس ماده ۷۰ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران مصوب مجلس شورای اسلامی که در سال ۱۳۹۱ به تایید رسید، وزارت علوم موظف شد که ۲۰ درصد از سهمیه داوطلبان کنکور را به همسر و فرزندان شاهد، جانبازان، آزادگان و همسر و فرزندان آزادگان و همسر و فرزندان جانبازان بالای ۲۵ درصد اختصاص دهند، کسب حداقل ۷۰ درصد حدنصاب شرایط علمی و امتیاز پذیرفته‌شدگان برای رشته‌ها و مقاطع تحصیلی الزامی و این میزان در خصوص رشته‌های پزشکی ۸۰ درصد حدنصاب شرایط علمی است.

نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی افزود: از سوی دیگر، طبق ماده ۴۷ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت که در سال ۱۳۹۳ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، ماده ۷۰ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و تبصره آن اصلاح شد و بر اساس این اصلاحیه ۲۰ درصد سهمیه ورود ایثارگران به ۲۵ درصد افزایش یافت و حدنصاب آخرین فرد پذیرفته‌شده ایثارگر برای وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری ۷۰ درصد تعیین شد.

وی اضافه کرد: این قانون در پایان سال ۱۳۹۵ تغییراتی کرد و بر اساس آن، سهمیه ورود با ۵ درصد سهمیه اختصاصی برای جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسران و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسران و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبان در جبهه به ۳۰ درصد افزایش یافت.

عضو فراکسیون ایثارگران مجلس یادآور شد: همچنین در صورتی که سهمیه ۲۵ درصد ایثارگران تکمیل نشود، دولت مکلف است، مانده ظرفیت خالی ۲۵ درصد ایثارگران را مازاد بر ۵ درصد مذکور به جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسران و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد، فرزندان و همسران رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه که شرایط لازم را داشته باشند، اختصاص دهد.

وی افزود: نکته مهم این است که ۲۵ درصدی که در اولویت هستند کمتر از ۳۰ هزار نفر بوده و در قیاس با جمعیت یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفری که در کنکور شرکت می‌کنند، درصد پایینی هستند؛ ولی ۵ درصد سهمیه اختصاصی جمعیتی بالغ بر ۱۱۰ هزار نفر دارند که رقابت سنگینی بین آن‌ها برای حضور در سهیمه مازاد وجود دارد.

عضو فراکسیون ایثارگران مجلس اضافه کرد: جالب این است با این حال که قانون حدنصاب نمره برای داوطلبانی که از سهمیه اختصاصی ۵ درصد استفاده می‌کنند را ۷۰ درصد تعیین کرده، اما به دلیل رقابت سنگین و سهمیه محدود، این داوطلبان حد نصاب نمره بالای ۹۵ درصد آخرین نمره علمی فرد مجاز را کسب می‌کنند که این مسئله به دلیل وجود اعمال چندین نوع سهمیه برای جانبازان و خانواده‌های آن‌ها بوده و به دور از عدالت است.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه سال‌های ابتدایی آغاز دفاع مقدس نیز شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد سهمیه‌ها تصمیم‌گیری می‌کرد، ولی به این دلیل که این موارد قرار است تبدیل به قانونی دائم شود، این وظیفه مهم به مجلس واگذار شده که به دلیل اینکه برای تغییر و اصلاح قوانین بالادستی نیاز به دو سوم رأی است، شرایط برای اصلاح قانون بسیار سخت است؛ لذا ضرورت دارد شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع اصلاح سهمیه‌ها ورود کند.

نباید بین ایثارگران تفاوت قائل شویم

وی تصریح کرد: شایسته نیست بین ایثارگران تفاوت قائل شویم و شاهد اعمال نوعی بی عدالتی در میان رزمندگان دوران دفاع مقدس باشیم.

زمان جنگ خبر از این سهمیه‌ها نبود

سلیمی اضافه کرد: یکی دیگر از ایرادات قانون فعلی این است که با وجود اینکه در زمان جنگ رزمندگان می‌توانستند فقط یکبار از سهمیه ایثارگری استفاده کنند، اما امروز یک فرزند جانباز بالای ۲۵ درصد می‌تواند در مقاطع مختلف کنکور کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و حتی تخصص از سهمیه استفاده کند.

این نماینده مردم در مجلس با تأکید بر اینکه ضرورت دارد کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این زمینه یا برای اصلاح سهمیه‌ها ورود کند یا موضوع را به شورای عالی انقلاب فرهنگی واگذار کند، افزود: بهتر است خدمات و امتیازات ویژه برای ایثارگران و خانواده‌های آنان در حوزه‌های دیگری به غیر از رقابت‌های علمی باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *