ورود ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار گردشگر خارجی در ۵ ماه نخست سال/ مراسم روز جهانی گردشگری ۶ مهر در زاهدان برگزار میشود
تیموری افزود: در سال گذشته تعداد سفرهای خارجی کاهش یافت و دچار رکود شدیم، ولی هم اکنون در ۵ ماهه اول ۴ میلیون ۱۰۰ هزار گردشگر ورودی داشتیم به همین تعداد هم گردشگری خروجی داشتیم.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: گردشگری ورودی در کشور کاملا با تامین معاش و زندگی افراد مشغول در این کار وابسته است و اگر گردشگر ورودی کم شود، شغل افراد داخل کشور در این صنعت دچار رکود میشود.
وی بیان کرد: ۱۰ کشور اول که گردشگر ورودی به کشور ما داشته اند، گردشگر خروجی هم به آنها داشته ایم.
تیموری گفت: گردشگری ورودی برای ما اهمیت دارد و نشاط در گردشگری ورودی مد نظر ما است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره روز جهانی گردشگری گفت: امسال مراسم روز گردشگری را در پایتخت برگزار نمیکنیم و مراسم در ۶ مهر در زاهدان برگزار میشود.
تیموری افزود: این استان نتوانسته قابلیتهای خود را تاکنون نشان دهد و باید خود را به عنوان یک مقصد جذاب معرفی کند. سیستان، کردستان و سمنان سه استانی هستند که به عنوان پایلوت به عنوان هفته گردشگری شاهد اجرای مراسم های متنوع خواهند بود.
وی بیان کرد: نشستی را در روز ۹ مهر در سمنان خواهیم داشت و موضوع مهارت آموزش و اشتغال که هدف ما در سالجاری است، خواهیم داشت. در ۱۰ و ۱۱ مهر در استان کردستان به عنوان رویداد ملی روز جهانی گردشگری موضوu اکوتوریسم و همکاریهای روستایی را برگزار خواهیم کرد.
تیموری گفت: سفرهای ارزان را نه به عنوان پروژه بلکه به عنوان رویکرد دنبال میکنیم و این سفرها در بعد داخلی در حجم بالایی انجام میشود که انفرادی هستند و در این صورت با هزینه بالا هستند و خط و مشی پذیر نیستند. اگر موضوع فرهنگ سازی سفر را دنبال میکنیم به این دلیل است که فرهنگ سفر برنامه ریزی شده و دسته جمعی و ارزان را جا بیندازیم.
وی در ادامه بیان کرد: اگر به دنبال توسعه گردشگری در شهرها و روستاها هستیم این امر کمک میکند تا هزینه سفر هم کاهش یابد.
امنیت مقصد یکی از پارامترهای تعیین کننده برای جذب گردشگر است و باید برای بالا بردن ایمنی سفر در مقصد تلاش کنیم. متاسفانه به دلیل تبلیغات منفی درباره ایران باعث شده در اذهان مردم در صحنه بین المللی تردید برای سفر به ایران وجود داشته باشد، ولی این شرایط برای سایر کشورها هم وجود دارد.
وی در ادامه بیان کرد: سازوکاری در کشور کمیسیون ارتقای امنیت گردشگران خارجی تشکیل شده و هر موضوعی که برای گردشگر ایجاد ناامنی میکند بررسی میشود با این وجود درزمینه تامین امنیت بالا هستیم.
شرکتهای خدمات مسافرتی در چارچوب قوانین و مقررات کار کنند و اینکه شرکتی به دنبال فروش حداکثری و زیر قیمت هستند غیر قانونی نیست اگر ارزان فروشی سایرین باعث بروز مشکل برای دیگر شرکتهای مسافرتی شده آنها باید خودشان را تطبیق دهند.
تیموری افزود: میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی سه بال این وزارت خانه هستند و در کنار هم کار میکنند. هیچ گونه رقابتی بین این سه بخش نیست و اینگه قرار است تمرکز بر گردشگری باشد صحت ندارد.
تیموری گفت: صنایع دستی زمانی میتواند بیشترین فروش را داشته باشد که گردشگر به کشور بیاید و این گردشگر از بناهای میراث فرهنگی کشور بازدید کند و این سه بخش تکمیل کننده و متوازن با هم هستند. قرار نیست گردشگری برای دو بخش دیگر زور آزمایی کند. ولی باید یک اساسنامه و قانون برای صنعت گردشگری ایجاد کنیم.
وی درباره حساب های اقماری گفت: این حساب ها یکی از مطالبات تاریخی ماست و در اسناد بالا دستی دوم سوم و پنچم آمده است. متولی این برنامه مرکز ملی آمار است و وزارت خانه فقط استفاده کننده از خروجی حساب های اقماری است. به دنبال این هستیم که مرکز ملی آمار این اقدام را عملی کند.