صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آلاینده پر خطر، ولی کوچک جثه به نام فیلتر سیگار

۰۳ مهر ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۵۲۲۰۰
فارغ از زیان استعمال سیگار برای سلامت انسان و تاثیر آن بر آلودگی هوا، رها کردن فیلتر این ماده دخانی در طبیعت مشکلاتی جدی برای محیط زیست از جمله خاک، گیاهان و جانوران به وجود می‌آورد.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، سیگار و عوارض آن برای انسان و سلامتی قبل و کبد و ریه‌ها امریست آشکار و بدیهی، با این وجود مضرات این تولید انسان فقط منتهی به سلامتی نمی‌شود بلکه عوارض زیست محیطی زیادی را نیز برای محیط زندگیمان در بر دارد. فیلتر سیگار آلاینده‌ای خطرناک، اما کم جثه است که باعث آلودگی محیط زیست طبیعی مان می‌شود.

بیشترین تعداد زباله جمع آوری شده در سواحل جهان به ته سیگار تعلق دارد. طی ٣٢ سال گذشته شصت میلیون ته سیگار توسط گروه حفاظت از اقیانوس جمع آوری شده است و سالانه نزدیک به ۶ تریلیون سیگار فیلتردار در جهان تولید می‌شود. تجزیه فیلتر‌های دارای پلاستیک این سیگار‌ها در طبیعت به حداقل ده سال زمان نیاز دارد. بر اساس بررسی‌ها تخمین زده می‌شود که دو سوم ته سیگار‌ها در طبیعت به طور غیرمسئولانه‌ای رها می‌شوند.

سموم موجود در فیلتر‌های سیگار رها شده در طبیعت و سواحل موجب آلودگی زیست بوم و چرخه غذایی می‌شوند.

متخصصین به دنیال راهکارهاس مختلف برای تغییر جنس فیلتر‌ها هستند، اما راهکار‌های مدیریتی مختلفی نیز برای جلوگیری از افزایش این آلاینده در طبیعت پیشنهاد شده اند.

از جمله راهکار‌های مدیریتی پیشنهاد شده در آمریکا می‌توان به ممنوعیت کامل فروش سیگار‌های فیلتردار، پرداختن کمک هزینه تشویقی برای بازگرداندن ته سیگار‌ها (نوعی گرویی برای فیلتر سیگار)، و افزایش شصت درصدی قیمت سیگار برای تأمین هزینه جمع آوری ته سیگار‌ها در طبیعت اشاره کرد.

افراد سیگاری می‌توانند با اندک زحمت اضافی، ته سیگار خود را در ظرف زباله بیاندازند تا از آلودگی طبیعت و چرخه غذا و ضرر جانی به دیگر انسان‌ها جلوگیری کنند.

در فیلتر باقیمانده از سیگار‌های دودشده، مواد سمی و فلزات سنگین خطرناک دیگری، چون نیکوتین، سرب، مس و کروم هم وجود دارد که در یک بسته متشکل از ۱۲ هزار الیاف پلاستیکی در هم تنیده مانند استات سلولز و تجزیه‌ناپذیر جاسازی شده‌اند.

موادی که سالانه سبب مرگ میلیون‌ها پرنده و آبزیان ساکن در تالاب‌ها، دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و دریا‌های آزاد می‌شوند. چرخه شومی که البته در زنجیره غذایی در نهایت به انسان هم بازمی‌گردد.

در فیلتر باقیمانده از سیگار‌های دودشده، مواد سمی و فلزات سنگین خطرناک دیگری، چون نیکوتین، سرب، مس و کروم هم وجود دارد که در یک بسته متشکل از ۱۲ هزار الیاف پلاستیکی در هم تنیده مانند استات سلولز و تجزیه‌ناپذیر جاسازی شده‌اند.

کاغذ دور فیلتر سیگار از بهترین جنس کاغذ یعنی «ورق‌های شیت» است که برای تولید آن درختان زیادی نابود می‌شود. شرکت‌های تولید کننده دخانیات با این شعار که فیلتر سیگار سبب از بین رفتن مواد خطرناک سیگار می‌شود، سعی در تبلیغ محصولات خود دارند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *