مدرن ترین تجهیزات چاپ کتب درسی وارد کشور شد/ کتاب ها کوچکتر میشوند
علی باقر زاده، معاون سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، در پاسخ این سوال که تغییر قطع کتب درسی ابتدایی کارشناسی شده انجام پذیرفته است؟ گفت: در زمینه کوچک سازی کتب درسی مولف باید نظر دهد و امری سلیقهای نیست. برنامهای در سازمان برای قطع و رنگ و تعداد صفحات درسی وجود دارد که پژوهشهای متعددی در این زمینه انجام شده است و نظر ذینفعان اصلی این امر که دانش آموزان هستند و مخصوصا فرهنگیان هستند در این پژوهش جمع بندی شده و کار علمی و پژوهشی در حال انجام است.
وی در ادامه بیان کرد: قرار نیست تمام کتب درسی تغییر قطع پیدا کنند و فقط آن بخشی از کتابها که امکان پذیر است صورت میگیرد.
وی در ادامه بیان کرد: وقتی کتاب را بزرگ میکنیم در واقع کوله و کیف دانش آموز را بزرگ میکنیم. بزرگ شدن کیف با توجه به شرایط جسمی آنها حواشی را برای حفظ ساختار قامتی دانش آموز دارد ضمن اینکه ساختار میز و نیمکتها هم طوری نیست که سه دانش آموز با هم کتاب بزرگ را باز کنند و روی میز شرایط خوب را داشته باشند.
باقر زاده در ادامه بیان کرد: فارغ از تمام این مسائل مولف کتاب درسی نظر میدهد و قطعا همه ظرافتهای لازم در سفید خوانی رنگها رعایت میشود.
معاون سازمان پژوهش در ادامه افزود: در کوچک کردن قطع کتب درسی باید به این نکته توجه کرد که مدرنترین تجهیزات چاپ وارد کشور شده و کتابها با این تجهیزات در حال چاپ است و صنعت چاپ ۳۰ سال گذشته نیست که با تغییر قطع از کیفیت کتاب کم شود.
وی در ادامه بیان کرد: کاغذهای استفاده شده در کتب درسی از بهترین کاغدهای دنیاست. دغدغهای از لحاظ خدشه دار شدن کیفیت تصاویر و نقشهها و نمودارها و مطالب وجود ندارد.
باقر زاده در ادامه بیان کرد: همه ۴۵ هزار تن کاغذی که سالانه مصرف میکنیم و حدود ۵۰۰ تن مرکب برای بهبود وضعیت کتاب درسی به لحاظ شکلی است. به لحاظ محتوایی بهترین متخصصین و گرافیستها روی این مسائل در حال کار هستند. مشکلی از لحاظ تغییر قطع کتب درسی دوره ابتدایی نیست.