صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نشست «حقوق بشر در ترازوی مدعیان جهانی» برگزار شد

۰۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۰:۵۴
کد خبر: ۵۵۲۰۹۷
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
نشست «حقوق بشر در ترازوی مدعیان جهانی» در ساختمان مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، پیش از ظهر امروز نشست «حقوق بشر در ترازوی مدعیان جهانی» در ساختمان مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه برگزار شد.

در ابتدای این نشست محمدجواد هاشمی‌نژاد دبیرکل بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور) با عرض تسلیت ایام سوگواری شهادت امام حسین (ع) گفت: در کشور ما ۱۷ هزار شهید ترور وجود دارد و حدود ۳۵ گروهک تروریستی مسبب شهادت شهدای ترور بوده‌اند. سخنگوی گروهک تروریستی که عامل جنایت حمله به رژه نیرو‌های مسلح در اهواز بود با وقاحت نحوه فعالیت گروهک را تشریح می‌کرد و رسما این جنایت را برعهده گرفت.

هاشمی‌نژاد با اشاره به جنبه‌های فعالیت بنیاد هابیلیان گفت: ۱۴ سال است که در زمینه‌های اجتماعی و فرهنگی در حال فعالیت هستیم؛ اما به مباحث حقوقی پرداخت نشده که در این زمینه باید خلا‌های قانونی برطرف شود. آیا در کشور ما شعبه‌ای وجود دارد که بتوان علیه یک گروهک تروریستی اعلام شکایت صورت گیرد؟ در دو سال اخیر در مراکز علمی و دانشگاهی جلسات مناسبی برگزار شده است و خرسندیم که آیت‌الله رئیسی بر اقدامات حقوقی برای رسیدگی به جنایات گروهک‌های تروریستی نظر مثبتی دارند.

پس از سخنرانی هاشمی‌نژاد، توکل حبیب‌زاده رئیس کمیسیون حقوق بشر مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران قوه قضاییه ضمن تشکر از بنیاد هابیلیان و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران قوه قضاییه برای برگزاری این نشست اظهار کرد: کمیسیون حقوق بشر این مرکز نهادی تازه تاسیس است و این نشست اولین جلسه این کمیسیون می‌باشد. باید گفت که در قوانین فعلی موضوع تروریسم جرم‌انگاری نشده است.

رئیس کمیسیون حقوق بشر مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران قوه قضاییه ادامه داد: یکی از اقدامات خوبی در این سال‌ها انجام شده تصویب قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم است که یکی از تکالیف موجود در این قانون برای شورای عالی امنیت ملی تهیه و اعلام فهرست گروهک‌های تروریستی در کشور بوده که این امر تاکنون انجام نشده است. باید فهرست مذکور تهیه شود تا بتوانیم اقدامات مورد نظر برای محاکمه این گروهک‌ها را انجام دهیم.

وی ادامه داد: در حوزه داخلی با توجه به ماده ۹ قانون مدنی اسناد بین‌المللی مصوب دارای آثار حقوقی هستند و برخی قضات در دادگاه‌ها به این اسناد استناد می‌کنند. نظام حقوقی درباره مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی دارای خلا‌هایی می‌باشد و در مورد گروهک‌های تروریستی به مانع مسئولیت کیفری برخورد می‌کنیم که نیازمند بررسی حقوقی است. همچنین در حوزه بین‌المللی نیز به جای برخورد تهاجمی با این موضوع برخورد انفعالی داشته‌ایم و نتوانسته‌ایم به نحو مطلوب موضوعات را پیگیری نماییم.

حبیب‌زاده با اشاره به جنایت تروریستی اهواز خاطرنشان کرد: کشوری که حامی گروهک تروریستی حمله در اهواز بود به جای پاسخ‌گویی نسبت به اقداماتش مطالبه‌گرایانه ادعای طراحی حملات تروریستی توسط ایران را بیان می‌کند و جای تاسف است که جمهوری اسلامی ایران متهم به تروریسم می‌شود. در حوزه داخلی با خلا‌های قانونی مواجه هستیم و باید در عرصه بین‌المللی با دیپلماسی فعالیت‌تری موضوع مبارزه با تروریسم را پیگیری کنیم. از کارشناسان حقوقی درخواست می‌نماییم که در این مورد با مرکز همکاری نماید تا نسبت به این موضوع اقدامات کارشناسی صورت گیرد.

پس از سخنان حبیب‌زاده سرهنگ اقدامی پدر شهید خردسال طا‌ها اقدامی که از شهدای جنایت حمله به رژه نیرو‌های مسلح در اهواز بود بیان کرد: گروهک تروریستی عامل جنایت اهواز به اربابان خود خدمت کرد و این اقدام، سند جنایت استکبار جهانی محسوب می‌گردد.

وی افزود: باید با افراد خاطی که قصوری انجام داده‌اند برخورد شود و امیدواریم که با حضور آیت‌الله رئیسی مباحث امنیتی به صورت جدی پیگیری شود و برخورد قاطعی صورت گیرد.

پس از سخنان سرهنگ اقدامی، سید حسین طباطبایی ضمن تسلیت ایام سوگواری شهادت امام حسین (ع) بیان کرد: یک مربع منحوس فتنه‌گر (آمریکا، اسرائیل، انگلیس و سعودی) پیرامون جمهوری اسلامی ایران در حال طراحی نقشه برای از بین بردن اقتدار نظام است. دشمن در بیان اراده خود ابایی ندارد و محل تاسف است که کشور ما متهم به تروریسم می‌شود. تعداد گروهک‌های جدایی‌طلب کم نیست که این گروهک‌ها برای ایجاد رعب و وحشت و با هدف دستیابی به اهداف حزبی و سیاسی ایجاد می‌گردند.

رئیس مرکز امور حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به موضوع حمایت از قربانیان تروریسم گفت: آن نیروی امدادی که در حال کمک‌رسانی آسیب می‌بیند قربانی تروریسم به شمار می‌رود. دولت‌ها مسئول جبران خسارت هستند و دولت باید از خانواده‌های قربانیان تروریسم حمایت کند که در این باره لازم است تا ظرفیت‌های موجود دولت، مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه و سایر نهاد‌ها تجمیع شود تا جبران خسارت صورت گیرد که این جبران خسارت شامل جبران خسارت مادی، روحی و کسب رضایت است.

وی خاطرنشان کرد: حرکت بنیاد هابیلیان حرکت موثری است که باید فعالیت خود را به طور جدی ادامه دهند. اگر عاملان عملیات‌های تروریستی قبل از دفن قربانیان تروریست محاکمه شوند قطع به یقین حملات تروریستی کاهش می‌یابد. حضور آیت‌الله رئیسی در قوه قضاییه نوید‌بخش اقدامات عادلانه و قاطعانه در این زمینه خواهد بود و در این باره باید مجلس شورای اسلامی برای تسهیل قوانین آن به کمک قوه قضاییه بیاید.

پس از سخنان طباطبایی، خواهر شهید پورجلو گفت: این جنایت سندی برای رسوایی مدعیان حقوق بشر است. در این غم هیچ چیز جز انتصاب آیت‌الله رئیسی در قوه قضاییه تسلای ما نبوده و ان شاء الله با افرادی که قصور کرده‌اند برخورد شود و چشم امید ما در این نظام رهبر معظم انقلاب و رئیس قوه قضاییه است.

پس از سخنان وی، احمد مومنی‌راد اظهار کرد: چرا پس از چهل سال در نقطه‌ای قرار داریم که سامانه مرتبط با حقوق بشر وجود ندارد در حوزه تقنین و اجرا دچار ضعف هستیم و دولت در برهه کنونی فقط به وعده‌های واهی دلبسته است. باید اقتدار ملی در حوزه امنیت و دفاع افزایش یابد و ضعف‌ها برطرف گردد و اگر غفلتی صورت گرفته عوامل آن محاکمه شوند.

عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران ادامه داد: باید مطالبه‌گری حقوق بشر در دنیا صورت گیرد و قوای سه‌گانه این امر را انجام دهند و از ظرفیت‌های حقوق بشر و حقوق بین‌الملل استفاده شود که این امر به سرمایه‌گذاری انسانی و علمی نیاز دارد. همچنین باید اصلاحاتی در نظام حقوقی مبارزه با تروریسم انجام شود که لازمه آن تشکیل کارگروه ویژه توسط قوای سه‌گانه است.

وی با اشاره به استفاده از ظرفیت نهاد‌های مردمی در مبارزه با تروریسم گفت: باید استفاده از ظرفیت نهاد‌های مردم و سمن‌ها توجه شود که ما از این ظرفیت غافل شده‌ایم. سمن‌ها در فضای مجازی و حقیقی کاربرد فراوانی دارند و می‌توانند نقش مهمی را در حوزه مبارزه با تروریسم ایفا نمایند و باید جبران خسارت قربانیان تروریستی پیگیری شود که این موضوع مغفول مانده است این موارد از موضوعاتی بودند که لازمه اقدامات جمهوری اسلامی در مبارزه با فعالیت گروهک‌های تروریستی می‌باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *