صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فرصت‌هایی که تهدید آرامکو پیش پای عربستان گذارده است

۳۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۲:۰۲
کد خبر: ۵۵۱۸۹۹
دسته بندی‌: سیاست
تمایل نداشن آمریکا برای درگیر شدن در جنگ منطقه‌ای با هدف حمایت از عربستان در کنار اعلام آتش بس یک طرفه از سوی یمن و اعلام آمادگی ایران برای گفت‌وگو و رفع سوء تفاهم‌های گذشته، عربستان سعودی را با فرصت‌های جدیدی روبرو کرده است.
گروه سیاسی ؛ مهدی المشاط رئیس شورای عالی سیاسی یمن روز گذشته از قصد این کشور برای خاتمه دادن به تداوم حملات پهپادی به عربستان خبر داد و اظهار امیدواری کردکه ریاض نیز با ابتکار بهتری به این تصمیم پاسخ بدهد.

وی همچنین با طرح درخواست یمن برای پایان یافتن محاصره فرودگاه صنعا و بنادر و کشتی‌ها خاطر نشان کرد: اگر عربستان به ابتکار ما پاسخ ندهد و بمباران را از سر بگیرد ما نیز حق داریم به آنان پاسخ دهیم.

مارتین گریفیتس فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن از پیشنهاد آتش بس حوثی‌ها استقبال و تأکید کرد: برای کاهش خشونت در یمن باید از فرصت‌ها استفاده کرد تا بتوان گام‌های ضروری بعدی را برداشت.

نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن پیشنهاد از یمنی‌ها به عنوان نخستین گام مهم برای پایان دادن به جنگ پنج ساله یمن یاد کرد.

اگر چه عربستان سعودی هنوز پاسخی رسمی به ابتکار یمنی‌ها که مورد استقبال سازمان ملل نیز قرار گرفته، نداده است اما اظهارات روز گذشته عادل الجبیر وزیر مشاور در امور خارجه این کشور و متهم کردن ایران به مشارکت در عملیات آرامکو و تاکید بر پاسخگویی به این اقدام نشان می‌دهد که سیاست عربستان همچنان، تداوم جنگ افروزی و دمیدن در کوره بحران‌های فزاینده منطقه‌ای است.

رئیس جمهور در مراسم رژه گرامیداشت هفته دفاع مقدس بر آمادگی ایران برای «چشم پوشی از خطا‌های گذشته همسایگان» و «دراز کردن دست رفاقت» به سوی آنها تاکید نمود و اظهار داشت: «امسال در سازمان ملل متحد با شعار ائتلاف امید، هرمز، صلح برای منطقه و ابتکار صلح هرمز حضور خواهد داشت.»

تمایل نداشتن آمریکا برای درگیر شدن در جنگ منطقه‌ای با هدف حمایت از عربستان سعودی در کنار اعلام آتش بس یک طرفه از سوی یمن و همچنین اعلام آمادگی ایران برای گفت‌وگو و رفع سوء تفاهم‌های گذشته، عربستان سعودی را در میانه تصمیمی راهبردی برای دستیابی به صلح و ایجاد آرامش و ثبات در منطقه و یا تداوم جنگ و خونریزی که هر روز خسارت‌های مادی و انسانی بیشتری را متوجه این کشور می‌کند قرار داده است.

هفته‌های پیش رو مشخص خواهد کرد که آیا حاکمان عربستان سعودی شجاعت اتخاذ تصمیم سرنوشت ساز بر اساس تامین منافع ملی خود و کشور‌های منطقه را دارند و یا ترجیح می‌دهند با تداوم سرازیر کردن دلار‌های نفتی به سوی آمریکا و غرب همچنان در باتلاق یمن فرو بروند و، چون گذشته عامل افزایش تنش، ناامنی و بی ثباتی در منطقه باشند.
 

برچسب ها: عربستان سعودی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *