صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توسعه کشاورزی به دست تعاونی‌ها امکان پذیر است/ الزام همکاری و همیاری روستاییان با یک دیگر

۲۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۴:۲۵:۰۱
کد خبر: ۵۵۱۷۶۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
یک کارشناس کشاورزی گفت: همکاری و همیاری روستاییان در تمام امور کشاورزی و دامداری از لزوم زیادی برخوردار است که در غیر این صورت هیچ توسعه و پیشرفتی در این بخش‌ها امکان پذیر نیست.

اسماعیل شهبازی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد با اشاره به بکارگیری از نیروی انسانی در بخش کشاورزی اظهار کرد: کار کشاورزی در زمان‌های گذشته به طور کامل به نیروی انسانی متکی بود و با گذشت زمان و پیشرفت علم، نیروی انسانی جای خود را به نیرو‌های ماشینی و مکانیکی دادند، اما در ایران همچنان سهم نیروی انسانی در امور کشاورزی بیشتر از نیرو‌های ماشینی است.

وی در ادامه افزود: نیرو‌های انسانی در بخش کشاورزی به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که هرکدام از آن‌ها تبحر و تخصص خاص خود را دارند که هماهنگی و یکپارچی این نیرو‌ها از لزوم زیادی برخوردار است تا بتوانند به پیشرفت این بخش در کشور کمک کنند.

این کارشناس کشاورزی خاطر نشان کرد: نیرو‌های انسانی نمی‌توانند به صورت مستقل و بدون هماهنگی و برنامه ریزی به پیشرفت کشاورزی در کشور کمک کنند که سازمان دهی و ایجاد یکپارچگی بین آن‌ها فقط به دست بخش تعاون مقدور و شدنی است.

شهبازی با ذکر یک مثل ادامه داد: به عنوان مثال در مرحله آبیاری محصولات کشاورزی، عده‌ای باید در قسمت موتورخانه مشغول باشند، عده‌ای در بخش انتقال آب و عده‌ای در قسمت تقسیم آب بین زمین‌های کشاورزی، که امکان دستیابی به هدف آبیاری محصولات کشاورزی بدون همکاری این سه بخش به هیچ عنوان امکان پذیر نیست.

وی در رابطه با همکاری کشاورزان بیان کرد: همکاری و همیاری کشاورزان برای نوع کشت و نوع محصول در زمین‌های هم جوار نیز بسیار مهم است و کشاورزان باید در نوع محصولی که می‌کارند با یکدیگر هماهنگ باشند.

این کارشناس کشورزی تصریح کرد: اقداماتی که در راستای امنیت زمین ها، جلوگیری از ورود دام‌های اهلی و حیوانات وحشی، همچنین مسائل حمل و نقل محصولات به شهر و میادین میوه و تره بار نباید به صورت شخصی انجام شوند و راه اندازی و همکاری با تعاون‌های روستایی در انجام این امور ضروری است.

شهبازی اظهار کرد: یکی دیگر از زمینه‌هایی که تعاونی‌های روستایی در آن می‌توانند فعالیت داشته باشند، بخش دامداری‌های خانگی است، به صورتی که شیر دام‌های تمامی خانوار‌ها را جمع آوری و اقدام به تولید لبنیات کرده و با فروش آن‌ها در بازار، سهم هر خانوار را پرداخت می‌کنند.

وی با اشاره به وظایف تعاونی‌های روستایی افزود: تعاونی‌های روستایی عهده دار تمامی وظایف روستایی در تمامی امور کشاورزی و دامداری هستند و از جهتی مدیریت و سامان دهی این بخش‌ها در روستا‌ها به دست تعاونی‌های روستایی است.

این کارشناس کشاورزی خاطر نشان کرد: در صورتی که نظام تعاونی روستایی در کشور نادیده گرفته شود و به آن توجهی نشود، شاهد از دست دادن نیرو‌ها و منابع کشاورزی و دامداری در کشور خواهیم شد که در نهایت به مهاجرت روستاییان به شهر منجر خواهد شد.

شهبازی گفت: همچنین اگر برای توسعه تعاونی‌ها در کشور تلاش و هزینه شود، این شرکت‌ها می‌توانند با برگزاری کلاس‌های آموزشی برای کشاورزان و دامدارن، تمامی نقص‌های موجود در این بخش هارا حل کنند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *