صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خزانه دولت در اختیار تبلیغات انتخاباتی اشرف غنی

۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۳:۰۱
کد خبر: ۵۵۱۵۱۸
نهادهای ناظر و برخی کارشناسان تأکید می‌کنند که تیم انتخاباتی «دولت ساز» برای حفظ قدرت از خزانه دولت استفاده می‌کند و به نظر اشرف غنی فشارهای اخیر وزارت خارجه آمریکا نیز کار «زلمی خلیلزاد» است.

به گزارش گروه بین الملل ، آمریکا ظاهراً از حیف و میل کمک‌های خارجی به دولت افغانستان به ستوه آمده است، نمایندگان و نهادهای ناظر این کشور به‌خوبی آگاه هستند که امکانات و کمک‌های جهانی بدون دستاورد هزینه می‌شوند.

از سوی دیگر، برخی آگاهان نیز نگرانند که تیم «دولت‌ساز» به رهبری اشرف غنی خزانه این کشور را به سرنوشت سال 2014 روبرو کند.

برخی از رؤسای ستادهای انتخاباتی اشرف غنی در گذشته در مقام‌های مهمی بودند و از پول و امکانات دولتی برای پیروزی رئیس جمهور کنونی استفاده می‌کردند.

رسانه روسی «فارسی رو» می‌نویسد: «عمر زاخیلوال» وزیر دارایی سابق و «فاروق وردک» وزیر آموزش و پرورش متهم شدند که خزانه دولت را به نفع تیم اشرف غنی مصرف کردند؛ البته بعدها نهادهای ناظر و از جمله اشرف غنی رهبری حکومت وحدت ملی اعلام کردند که خزانه خالی را از «حامد کرزی» تحویل گرفتند.

اکنون نیز نگرانی‌هایی وجود دارد که اشرف‌غنی خزانه دولت را برای حفظ قدرت و تبلیغات انتخاباتی خالی کند.

با این حال، در روزهای اخیر نیز فشارهای وزارت خارجه آمریکا علیه دولت افغانستان با اعلام بیانیه‌هایی افزایش یافته است، اما دولت افغانستان زیاد نگران این فشارها نیست و با خیال آسوده برنامه‌های انتخاباتی‌اش را برای باقی ماندن در قدرت دنبال می‌کند.

تیم دولت‌ساز به رهبری اشرف غنی باور دارد که بیانیه‌های پی‌در‌پی وزارت خارجه آمریکا کار زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در روند صلح افغانستان است؛ زیرا شکست سنگینی را در برابر کابل و توقف مذاکرات طالبان در قطر متحمل شد و اکنون در پی انتقام‌جویی است.

این تیم معتقد است که به نظر خلیلزاد، رهبری دولت کنونی افغانستان و لابی‌هایش مقصر توقف مذاکرات قطر هستند. آنها با تمام توان کوشیدند تا جلوی توافق طالبان و آمریکا گرفته شود؛ بنابراین اشرف‌غنی فشارهای وزارت خارجه آمریکا را اقدامات شخصی خلیلزاد و پامپئو می‌داند.

به هر حال، به نظر می‌رسد که انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان به نتیجه‌ بدون چالش منجر نمی‌شود، البته که اشرف‌غنی برای حفظ قدرت از هر طریق تلاش می‌کند، اما عبدالله عبدالله رقیب وی این‌بار، ائتلاف قدرتمندی را در اختیار دارد که نادیده‌گرفتن آنها برای غنی و جامعه جهانی کار ساده‌ای نیست.

انتهای پیام/.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *