صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

صرفه جویی ارزی ۱۵ میلیارد دلاری با سرمایه گذاری در زنجیره تولید صنعت خودرو

۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۰:۰۲
کد خبر: ۵۵۱۵۱۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت با تاکید بررویکرد صادرات محوربه صنعت قطعه سازی گفت: با سرمایه‌گذاری در زنجیره تولید صنعت خودرو و قطعه سازی علاوه بر ایجاد اشتغال برای حدود یک میلیون نفر از خروج حدود ۱۵ میلیارد دلار ارز از کشور جلوگیری شده است.

به گزارش گروه اقتصاد ، صادقی نیارکی در نشست مشترک با نمایندگانی از تشکل‌های تخصصی صنعت قطعه سازی با تاکید بررویکرد صادرات محوربه صنعت قطعه سازی گفت: با سرمایه‌گذاری در زنجیره تولید صنعت خودرو و قطعه سازی علاوه بر ایجاد اشتغال برای حدود یک میلیون نفر از خروج حدود ۱۵ میلیارد دلار ارز از کشور جلوگیری شده است، گفت: صنعت خودرو و قطعه سازی در ایران به رغم اینکه با کاستی‌های روبه روست، اما با توجه به عدم وابستگی کشور به واردات خودرو آماده و ایجاد اشتغالزایی گسترده در سراسر کشور به عنوان یکی از صنایع پیشران توسعه قلمداد می‌شود.

وی توسعه صنعت قطعه سازی را از مزیت‌های اصلی کشور برشمرد و افزود: کشور ما در تولید فلزات اساسی، پتروشیمی و... که نیازمندی‌های این صنعت را پوشش می‌دهد، در شرایط مناسبی قراردارد و تولید‌کنندگان در این صنعت باید با بهره مندی از صنایع دانش بنیان توسعه این صنعت را تسریع نمایند.

سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن وتجارت سهم این صنعت در تولید ناخالص ملی را مورد تاکید قرارداد و افزود: با ایجاد و توسعه زنجیره تولید در صنعت خودرو و قطعه سازی ۱۵ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی برای کشور بهمراه داشته است و تمرکز در توسعه ساخت داخل در این صنعت، میزان کاهش ارزبری را بیش از گذشته افزایش خواهد یافت.

به اعتقاد صادقی نیارکی این صنعت اگرچه به عنوان یکی از صنایع پیشران در کشور تلقی می‌شود، اما در حوزه ارتقاء کیفیت، توسعه عمق ساخت داخل و صادرات نقش مطلوبی ایفا نکرده است.

وی افزود: صنعت قطعه سازی باید رویکرد‌های برون‌گرا و تولید صادراتی را طی این سال‌ها دنبال می‌کرد و استراتژی مشخصی برای صادرات قطعات خودرو به سایر کشور‌ها در نظر می‌گرفت.

سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت فقدان مدل توسعه‌ای برای صنعت قطعه سازی را ناشی از نگاه دورن گرایی فعالان این صنعت برشمرد و اظهار امیدواری کرد با تغییر سیاست گذاری و برنامه‌ریزی برای تدوین سند راهبردی با محوریت توسعه داخلی سازی و صادرات در این صنعت توسط تشکل‌های تخصصی و صاحبنظران این صنعت، شاهد تحولی نو در صنعت قطعه سازی در این بخش باشیم.

سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن وتجارت در پایان با اشاره به چالش‌ها و دغدغه‌های تولیدکنندگان در صنعت قطعه سازی نظیر کمبود سرمایه در گردش، مشکلات گمرکی، تامین مواد اولیه خاطر نشان کرد: با ایجاد مدل و برنامه راهبردی مشخص در صنعت قطعه سازی می‌توان تدابیری برای تامین سرمایه در گردش با همکاری سیستم پولی و مالی کشور در نظر گرفت.

گفتنی است، در این نشست که با حضور نمایندگانی از تشکل‌های تخصصی برگزار شد، مهمترین مشکلات وچالش‌های این صنعت مورد بررسی قرار گرفت و راهکار‌های اجرایی جهت بهبود وضعیت این صنعت اتخاذ شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *