سازوکار سازمان بازرسی برای نظارت، بازرسی و جلوگیری از کجیها، در دنیا کم نظیر است/ از ظرفیتهای مردمی و فناوریهای جدید بیشترین استفاده برای شناسایی مفاسد انجام شود
معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: دشمن بزرگان و سرمایههای بسیار بزرگ انسانی را از ما گرفت. تک تک شهدای ما هرکدام یک سرمایه عظیم برای کشور بودند که دشمن از ما گرفت؛ اما آیا او به هدفش رسید یا ما جلو رفتیم؟ مهم این است که ما به هدفمان نزدیکتر شدیم و او از هدفش دورتر شده است.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای خاطرنشان کرد: دهها و صدها تریبونهای تبلیغاتی را به اشکال و زبانهای مختلف علیه این کشور به راه انداختند. ببینید چقدر شبکه ماهوارهای تلویزیونی و رادیویی فعال علیه انقلاب اسلامی داریم؛ چقدر در فضای مجازی علیه نظام و مردم به طرق مختلف کار میکنند؛ چقدر دشمن از ستون پنجمش از اول انقلاب تا حالا استفاده کرده و تلاش میکند، ولی از هیچکدام از اینها طرفی نبسته است.
وی ادامه داد: دشمن به زعم باطل خودش یک راه برایش باقی مانده است که آنچنان فشار اقتصادی را بر مردم زیاد و صبر و توان مردم را لبریز کند تا از ناحیه فشار اقتصادی و فشار بر معیشت مردم، آنها را به ستوه بیاورد تا دست از استقامت و حمایت از نظام و ارزشهای خود بردارند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای افزود: مایی که امروز روی این صندلیها نشستهایم مدیون خون امام حسین (ع)، یارانش و همه شهدایی که از اول اسلام تا به امروز شهید شدهاند، هستیم و این گردونه چرخیده و در عصر حاضر این افتخار برای من و شما پیش آمده که نائب امام زمان، یک شخصیت وارسته و علیم و حکیم رهبری ما را به عهده بگیرد و این برای ما افتخار است و رنج خانواده شهدا و جانبازان و ایثارگران و آزادگان همه بر دوش ما سنگینی میکند.
وی تصریح کرد: سازمان بازرسی کل کشور یک سازوکاری است که در قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران با اختیاراتی که به آن داده شده، تعبیه گردیده است. این سازمان را زیر نظر رئیس قوه قضاییه گذاشتند که بتواند با استقلال تام عمل کند و این سازوکار برای نظارت و بازرسی و جلوگیری از کجیها، شاید در دنیا کم نظیر و یا بی نظیر باشد.
وی ادامه داد: متاسفانه بعضی از افراد در داخل هم آگاهانه یا ناآگاهانه درهمان خواست دشمن در مسائل معیشت مردم و مسائل اقتصادی عمل میکنند و در این شرایط باید ببینیم سازمان بازرسی چه نقشی را میتواند ایفا کند؟
معاون اول دستگاه قضا یادآور شد: امروز برای مقابله با این جنگ اقتصادی دشمن به راهکارها و برنامههای عملیاتی برای اجرای راهبردها نیاز داریم. ما نمیتوانیم در زمان جنگ مثل غیر زمان جنگ عمل کنیم و تصمیم بگیریم و مسائل اداری را اداره کنیم. زمان جنگ است و قانون جنگ باید در موردش اجرا و تصمیم زمان جنگی باید برای آن گرفته شود.
حجت الاسلام و المسلمین اژهای اظهار کرد: امروز یکی از مواردی که سازمان بازرسی کل کشور میتواند در آن نقش بزرگی ایفا کند، این است که بتوانیم در این جنگ اقتصادی که دشمن تحمیل کرده، هرچه بیشتر توان تولید داخلی و کیفیت وکمیت را بالاتر ببریم و نه تنها اتکای ما به نفت کم شود، بلکه از شرایطی که دشمن بوجود آورده است، استفاده کرده و در بسیاری از امور خودکفا شویم.
وی بیان داشت: باید بررسی شود که چکار کنیم که به تولیدکنندگان در بخش کشاورزی، صنعت و خدمات بیشتر بتوانیم کمک کنیم. امروز باید ببینیم چگونه به مدیرمان یاد دهیم که اگر اشکال و نقصی در قانون هست، ما هم به کمک شما میآییم تا متناسب با وضعیت الان تصمیم بگیریم. اگر مدیری راه را بلد نیست، شما که اشراف دارید و اطلاعات دارید و از مسائل مشابه در کل کشور مطلع هستید، باید ببینید چگونه میتوانید این مدیر را راهنمایی کنید تا بهتر بتواند خدمت رسانی کند و اگر بتوانیم این کار را انجام دهیم، دشمن را در این مرحله عقب خواهیم برد.
وی ادامه داد: بخش دوم مبارزه با کسانی است که در این شرایط که دشمن فشار آورده است تا بزعم باطل خودش صبر مردم را لبریز کند و به ستوه درآورد، آگاهانه و یا ناآگاهانه کمک به دشمن کنند. باید بسرعت و بموقع و قاطع و بدون تبعیض به این موارد رسیدگی کنیم و اگر این کار را انجام ندهیم دشمن موفق میشود. چه بسا ممکن است افرادی در داخل باشند و بعضی آگاهانه و بعضی ناآگاهانه برای تکاثر ثروت به اقداماتی دست بزنند که اینجا باید برای شناسایی و رسیدگی با سرعت و قاطعیت و بدون تبعیض برنامه داشته باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: کافی نیست که فساد را کشف کنیم؛ بلکه بعد از کشف فساد مهم این است که با چه برنامهای و چگونه میخواهیم با آن را برخورد کنیم. نکند نحوه برخورد ما خودش زیانی داشته باشد که از آن فساد هم زیانش کمتر نباشد. بعد از اینکه فساد را کشف کردیم و یا مفسدان را در مرحله اول شناختیم، مرحله بعد آن این است که فکر کنیم چگونه با فساد و مفسد مبارزه کرد و اگر امروز این قسمت را تدبیر نکنیم چه بسا به تولید داخلی لطمه بزنیم و به سرمایه گذاری و فعالان اقتصادی خدشهای وارد کنیم. پس اینجا لازم است بعد از این قضیه چگونگی و به موقع بودن را تدبیر کنیم و اگر به موقع وارد نشویم، کار از کار میگذرد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای افزود: دی ماه ۹۶ بود که دشمن گفت نمیگذارم مردم دهه فجرامسال را جشن بگیرند و بعد گفتند که نمیگذاریم از تابستان داغ سال ۹۷ عبور کنند. همزمان با آن چه اتفاقی افتاد؟ دهها شرکت تعاونی غیرمجاز که پولهای فراوانی از مردم گرفته بودند، یکدفعه با بیش از دو میلیون نفر سپرده گذار دچار مشکل شدند.
معاون اول قوه قضاییه افزود: یک کار با استفاده از ساز و کارهای پیشبینی شده در قانون اساسی اتفاق افتاد و به پیشنهاد قوه قضاییه و تصویب شورای سران سه قوه، تامین اعتبار لازم برای تسویه حساب سپردهگذاران انجام شد و بیش از ۹۸ درصد از آن مشکل حاد عبور کردیم و البته هنوز کار بصورت صددرصد تمام نشده است و اگر ما میخواستیم به طریق عادی در این قضیه کار کنیم، شاید شدنی نبود.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای گفت: بازرسی کل کشور بسیار نقش موثری میتواند داشته باشد و در فعالیتهای خود از ساز و کار مردمی استفاده کند.
معاون اول قوه قضاییه خاطرنشان کرد: امروز با توجه به این فناوریهای جدید و با این اختیاراتی که قانون به شما داده است، پیدا کردن بر امور میسر میشود؛ لذا از ظرفیت مردمی و این فناوری جدید بیشترین استفاده را برای شناسایی مفاسد انجام دهید.
وی افزود: هر قانونی که نوشته میشود یک ذی نفعهایی دارد و بهترین کسانی که میتوانند به ما بگویند که این قانون درست نوشته شده است یا خیر همین ذی نفعها هستند. بعد از اینکه مطلع شدیم که آیا جریان امور صحیح دارد انجام میشود و قوانین صحیح اجرا میشود، باید ببنیم اگر آنجایی که اجرا نمیشود علت آن چیست؟ آیا واقعا قانون اشکال دارد و یا امکانات کم و یا مدیریت ضعیف است.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای ادامه داد: ما باید مدیرانمان را به وظایفشان و اختیارات بازرسی کل کشور آگاه کنیم و آنها احساس نکنند که ما در مقابل آنها هستیم؛ بلکه احساس کنند یار و یاور آنها هستیم. یک بخش مربوط به این است که قوانین و مقررات را مرتب به مدیران تفهیم کنیم. اگر شما وقت بگذارید و آموزش دهید و آنها را آشنا کنید، بدانید حتما به نفع شماست.
معاون اول قوه قضاییه بیان داشت: این مراسم برای تکریم و معارفه است و همه شما در بازرسی هستید و بنده از شما تشکر میکنم. اکثر قریب به اتفاق شما جناب آقای سراج را میشناسید. ایشان حقیقتا نیروی مخلص و زحمتکشی از اول انقلاب تا حالا بوده و بنده از اواخر سال ۵۸ تا کنون به عنوان دوست شاهد بودم که دراین مدت ۴۰ سال با دلسوزی، خیرخواهی، پاکی، تدبیر، قاطعیت، جسارت کامل و تسلیم نشدن در مقابل فضاسازیها ایستادگی کرده و من به سهم خودم از طرف رئیس قوه از ایشان تقدیر دارم.
وی ادامه داد: او در اواخر سال ۹۶ بود که اصرار کرد که کسی جایگزینش شود و به جهات مختلف گفتیم که شما بمانید و باز در سال ۹۷ این مساله را مطرح کرد و در سال ۹۸ از همان آغازی که ریاست قوه قضاییه آمد، دو و سه بار پیشنهاد جایگزین شدن فرد دیگری را بجای خود داده است.
وی ادامه داد: البته آقای سراج فعلا ابلاغ مشاورت رئیس قوه قضاییه برایشان صادر شده و هفت و هشت کار هم به ایشان پیشنهاد کردهاند که هر کدام را بپذیرد، حتما در خدمتشان خواهیم بود و رییس قوه قضاییه هم اصرار دارد که از تجربه اقای سراج حتما استفاده صحیح شود.
معاون اول قوه قضاییه بیان داشت: شما حجت الاسلام والمسلمین درویشیان را بیشتر از من میشناسید و همیشه میگویند کسی را از داخل خودمان انتخاب کنیم و این فضایی است که در کشور ایجاد شده است و استقبال میشود. یکی از خواستههای داخل قوه قضاییه این بود که از داخل خود قوه قضاییه رئیس قوه قضاییه انتخاب شود و الان فضای مناسبی که ایجاد شده از همین جهت است؛ چون کسی که از بیرون میآید و آشنایی ندارد، آشنا شدنش زمان میبرد و دراین شرایط نمیتوانیم فرصتها را از دست دهیم. آقای درویشیان حدود ۱۹ سال یعنی دو سوم عمرخدمتی معمولی را، در بازرسی کل کشور بوده است و در چند استان و در یک مقطع مسئول یک منطقه از کشور بوده است و محسناتی که یک مدیرخوب باید داشته باشد، در ایشان جمع است. برای او آرزوی توفیق بیش از پیش دارم و قطعا اقدامات خوبی که اقای سراج انجام داده، ایشان تلاش میکند ارتقاء ببخشد. حتما نیاز است که مطالعه و ارزیابی جدید داشته باشیم و مطئمن هستم با خصلتهایی که از ایشان سراغ دارم و با کارگروههایی که تشکیل میدهد، توفیقات خوبی خواهد داشت.