احتمال رسیدن به توافق تا قبل از تاریخ تعیین شده کمتر از 10 درصد است
خبرگزاری میزان: دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه رسیدن به توافق تا قبل از تاریخ تعیین شده زیر 10 درصد است، گفت: اولا من به مذاکرات امیدوارم دوما نگرانی و دلواپسی دارم و ثالثا معتقدم راههای پیشبرد وجود دارد و ما میتوانیم مذاکرات را نجات بدهیم. من نه تنها مخالف مذاکرات نیستم بلکه معتقدم مذاکرات را باید از ریل بد به سمت ریل بهتر هدایت کنیم.
لاریجانی در این برنامه درباره اصول مذاکرات در مسایل بین المللی و هسته ای و دیدگاهش درباره جایگاه مذاکرات و دیپلماسی گفت: دیپلماسی راه را برای میل یک کشور به منافع هموار می کند و از کارهای مهم است و به تنهایی کارگر نیست و مبتنی بر توان ملی است که به نحو مناسبی در صحنه جهانی نقد می شود و پس انداز یک ملت است.
وی درباره اینکه مذاکرات به چه صورت می تواند در این راستا کمک کننده باشد، گفت: بحث مذاکرات در روابط بین ملتها از قدیمی ترین مباحث است و حدود 2 هزار سال سابقه دارد؛ مذاکرات مهمی مانند موضوع هسته ای نیز از مذاکرات مهم قرن گذشته است.
این کارشناس ارشد مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه مذاکرات چارچوب دارد، تصریح کرد:چهار شاخصه مهم برای مذاکره مد نظر است که مرحله اول آن این است که تصویر درستی از وضع 2 طرف داشته باشند، آمریکاییها گفتند یکی از وسیع ترین تحریم های تاریخ را علیه ایران اجرا کرده اند و ما هم شکست بی سابقه ای را نصیب غرب کردیم و آنها را در مقاصدشان برای کاهش توان اتمی مان ناکام گذاشتیم و اگر ما در این مقاومت ملی موفق باشیم، فتح الفتوح کرده ایم.
وی تاکید کرد: این اولین اصل است که طرف بداند کجا ایستاده و تصویر صحیحی از موقعیتش داشته باشد و اینکه خود را بزرگ و دشمن را کوچک ببیند یا برعکس کار صحیحی نیست.
لاریجانی افزود: در مرحله بعدی باید استراتژی و هدف داشته باشیم؛ تحریم ها تجاوز آشکار به حقوق ملت ما است و فقط موضوع تحریم نیست و ابعاد این تجاوز وسیع تر است.
دبیر ستاد حقوق بشر کشور تصریح کرد: این تحریم ها درست مانند این است که کشوری به کشور دیگر تجاوز کند و آمریکا همراه متحدنشان و رژیم صهیونیستی به حقوق ملت ما تجاوز کرده اند که این تجاوز در مرحله اول نظامی نبوده است، اما تهدیدهای نظامی داشته و مشکلات امنیتی نیز در آن وجود دارد و چیزی از تجاوز نظامی کم ندارد، بلکه تنها جرات حمله نظامی را نداشته اند نه اینکه نخواسته باشند این کار را انجام دهند و موضوع تحریم این نیست که تنها دلارهای ما بلوکه شده است.
لاریجانی با تاکید بر اینکه استراتژی ما رفع تجاوز است، گفت: موضوع ما با این کشورها معامله ای مانند 2 کشوری که سر آب، راهها، چاه های نفت یا تعرفه بازرگانی با هم اختلاف دارند، نیست بلکه برای رفع تجاوزی غیر مشروع و ظالمانه به حقوق ملت ما است و استراتژی اصلی ما رفع این تجاوزات است.
مذاکرات تقسیم غنائم نیست
محمد لاریجانی با تاکید بر اینکه مذاکره تقسیم غنائم نیست، درباره تکنیک های مذاکره افزود: در تکنیک مذاکره بسیار مهم است که چگونه می خواهید به هدف برسید.
وی افزود: دکتر روحانی ذهن آشنایی به مسائل بین المللی دارد و تیم مذاکره کننده نیز از دوستان و افراد توانمندی هستند که دل ما به آنها قرص است و تکنیک ما بسیار مهم است.
این کارشناس ارشد مسائل بین الملل، تکنیک حسن روحانی را بر مبنای بیگ بنگ دانست و گفت: دکتر روحانی می خواهد همه قل و زنجیره ها را یکباره از پای اقتصاد ما باز کند که اگر بشود بسیار خوب است؛ در این تکنیک امید به توفیق است اما کم است، زیرا کسانی که تجاوز کردند به این دلیل نبود که در تهران با آنها به درشتی صحبت شده است، زیرا زمانی که می خواستند علیه ما قطعنامه صادر کنند ما در تهران شعار ندادیم بلکه توانمندیهایمان را افزایش دادیم و از 160 سانتریفوژ به 20 هزار سانتریفوژ نسل جدید و فردو رسیدیم که اگر این توانمندیها نبود این کشورها اکنون به همین مذاکرات نیر راضی نبودند.
جابجا کردن هدف کار درستی نیست
محمد جواد لاریجانی با تاکید بر اینکه مذاکره منعطف باید در راه رسیدن به هدف انعطاف داشته باشد نه در خود هدف، گفت: مذاکره بسیار خوب است و من معتقدم باید مذاکر ات را همواره ادامه دهیم و مناقصات را با مذاکره پِیگیری کنیم زیرا ما طرفدار تنش نیستیم و این تنش ها باید کاهش یابد.
وی با تاکید بر اینکه دولت نباید فکر کند که ملت تنها به خاطر توفیق در مذاکرات پشت آن ایستاده است، گفت: این دولت مال ما است و مذاکرات نتیجه بدهد یا ندهد؛ ما و ملت پشت دولت هستیم و در هر صورت افتخار می کنیم که دولت در مذاکرات پای منافع ملت ایستاده است و این احساس فشار برای پیشبرد مذاکرات خوب نیست.
وی تصریح کرد: در مذاکرات باید نقطه شروع مناسبی در نظر گرفته شود که این موضوع بسیار مهم است در مذاکرات ما مسئله از غنی سازی و رفع تحریم ها شروع شد و از نظر من خیلی نقطه مناسبی برای شروع نیست، زیرا در حال حاضر بحث اصلی مربوط به آنچه در ان پی تی مطرح شده است و که موضوع آن منع ساخت سلاح هسته ای است که در این شرایط اگر ما کشتی بزرگی داشته باشیم که سوخت آن با پیل هسته ای باشد این موضوع در قالب ان پی تی قرار نمی گیرد و اینکه بگوییم منابع هسته ای را در حد گرداندن راکتورها می خواهیم در واقع مانند این است که حقوق خود را به شهروندی درجه 2 کاهش داده ایم.
ما شهروندان درجه یک صحنه بین المللی هستیم
لاریجانی با تاکید بر اینکه ما شهروندان درجه یک صحنه بین المللی هستیم گفت: ما به هیچ وجه حاضر نیستیم شهروند درجه دو باشیم و این دستاورد انقلاب ما است که استقلال را به ما هدیه کرده است.
این کارشناس ارشد مسائل بین الملل با تاکید بر اینکه ان پی تی سه پایه دارد گفت: منع اشاعه سلاح هسته ای که ما طرف دار آن هستیم ، امحا سلاحهای کسانی که سلاح هسته ای دارند و همچنین همکاری با ان پی تی سه پایه اصلی است، اما خود آنها رعایت نمی کنند و در واقع ان پی تی مرده و کسانی که شعار طرفداری از آن را می دهند ان پی تی را کشته اند.
نقطه شروع مذاکرات باید نقطه ضعف دشمن باشد
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با اشاره به اینکه مذاکرات باید از نقطه ضعف دشمن شروع شود گفت: موضوع باید از ان پی تی شروع شود و اینکه چرا اجرا نمی شود و اینکه منافع ما در ان پی تی چیست؟
وی افزود: تنها معادله معقول این است که طرفی شفافیت و یک طرف دیگر همکاری باشد و نباید آنها جرات کنند بیش از شفافیت در چارچوب ان پی تی از ما چیزی بخواهند و در مقابل هر قدم شفافیت ما باید یک قدم همکاری کنند و ما آژانس را لولو نمی دانیم که اگر بنابراین بود چرا به موضوع وارد شدیم و در واقع ما به این پایه ها اعتقاد داریم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *