صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازگشت به عصر آب خوری‌ها آری یا نه؟!

۲۹ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۰:۰۲
کد خبر: ۵۵۰۷۰۹
در نظرگرفتن آبخوری‌هایی در سطح شهر و توزیع آب رایگان در کاهش مصرف آب‌های بسته‌بندی و در نتیجه بطری‌های پلاستیکی تاثیر بسزایی دارد.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، آب خوری‌هایی که به تاریخ پیوستند و جای خالیشان هنوز حس می‌شود. کمتر از یک دهه گذشته در سطح شهر و خیابان‌ها آب خوری‌هایی را می‌دیدیم که مردم برای رفع تشنگی از آن استفاده می‌کردند، ولی هم اکنون هر شهروندی که نیاز به آب داشته باشد باید از آب معدنی استفاده کند. آب معدنی‌هایی که در بطری‌های پلاستیکی تولید می‌شوند و هر کدام از آن‌ها برای تجزیه شدن در محیط به ۳۰۰ سال زمان نیاز دارند.

مخالف بازگشت آب خوری‌ها به سطح شهر هستیم

سید رضا غلامی، رئیس اداره بهداشت محیط غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این باره به خبرنگار میزان، گفت: درباره علت جمع شدن آب خوری‌ها از سطح شهر گفت: با توجه به اطلاع رسانی‌ها و آگاهی مردم به رعایت بهداشت فردی باعث شده است تعداد این آب خوری‌ها کمتر شود.

غلامی در ادامه گفت: از دلایل این کم شدن آب خوری‌ها در سطح شهر یکی این بوده در ۱۰ تا ۲۰ سال گذشته یک پارچ یا ظرفی برای آب خوردن مردم تعبیه می‌شد و یک لیوان مشترک گذاشته می‌شد و همه از آن استفاده می‌کردند و دلیل دوم این بود که در آن سال‌ها بحث بسته بندی آب کمتر بود و هم اکنون در این زمینه مشکلی نداریم.

رئیس اداره بهداشت محیط غذایی در ادامه در پاسخ به این سوال که این امر باعث گسترش استفاده از بطری‌های پلاستیکی می‌شود و این بطری‌ها زیان بار هستند بیان کرد: استفاده از بطری پلاستکی عوارض ندارد مگر اینکه مدت زمان طولانی در آفتاب باشد و یا در فریزر قرار داده شود و منجمد شود در غیر این صورت مشکلی ندارد.

آب خوری‌ها را توصیه نمی‌کنیم

وی در ادامه افزود: آب خوری‌ها را توصیه نمی‌کنیم و مخالف بازگشت آن‌ها به سطح شهر هستیم فقط در صورتی که وصل به شبکه آب باشد مشکلی ندارند، ولی اگر وصل به شبکه نباشد ممکن است شلنگ آب داخل آن انداخته شود و یا به عنوان مثال با پارچ آب داخل آن بریزند که باعث وقوع آلودگی‌های ثانویه و بهداشتی می‌شود.

در حالی که بسیاری تصور می‌کنند که بطری‌های پلاستیکی عوارضی ندارد سعید سمنانیان، استاد فیزیولوژی دانشگاه تربیت مدرس در این باره نظر دیگری دارد و معتقد است که این بطری‌ها ضرر‌های متعددی دارند و در این رابطه به خبرنگار میزان گفت: متاسفانه این نگاه به بطری‌های پلاستیکی وجود دارد که آن‌ها کاملا تمیز و بهداشتی هستند به همین دلیل دوباره از آن استفاده کنیم و این استفاده دوباره باعث می‌شود مقدار حل شدن میکرو پلاستیک در مواد داخل بطری چندین برابر می‌شود.

در استفاد دوباره از بطری‌های پلاستیکی ذرات میکروپلاستیک افزایش پیدا می‌کند

وی در ادامه گفت: در استفاد دوباره از بطری‌های پلاستیکی ذرات میکروپلاستیک افزایش پیدا می‌کند و مجموعه‌ای از بیماری‌ها که غدد داخلی ما را هدف گذاری می‌کند میکروپلاستیک‌ها هستند که باعث ایجاد برخی از بیماری‌ها مثل سرطان و اختلال در زایمان می‌شود. ضرر‌های اجزای پلاستیکی که داخل ظروف پلاستیکی هستند را اصلا نباید ساده گرفت.

فقط ۴ درصد پلاستیک‌ها رادر زمین دفن می‌کنیم/ بازیافت پلاستیک ندارم

علاوه بر این ضرر‌های متعدد پلاستیک برای انسان ماجرا به همین نقطه ختم نمی‌شود و امکان بازیافت کیسه پلاستیکی در کشور ما وجود ندارد این را شکوفه بسیم، کارشناس پسماند دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست به خبرنگار میزان می‌گوید و اظهار کرد: در کشورمان اصلا بازیافت پلاستیک نداریم. فقط ۴ درصد پلاستیک‌ها رادر زمین دفن می‌کنیم و مابقی در محیط پراکنده هستند. انگیزه برای بازیافت کننده ایجاد نمی‌کنیم وقتی سود کمی دارد و بازیافت مشکل است یازیافت کننده انگیزه‌ای ندارد و بر اساس احتساب سود و ضرر اصله به صرفه نیست.

با توجه به این عوامل به نظر می‌رسد نصب دوباره این آب خوری‌ها باعث کاهش حجم وسیعی از بطری‌های آب معدنی شود.

بهبود شرایط محیط زیستی کلانشهری مانند تهران همیشه در گرو اعتبار نیست، برای نمونه به‌تازگی مدیران ایرلندی برای کاهش زباله‌های پلاستیکی تصمیم جالبی‌گرفته‌اند. آن‌ها با در نظرگرفتن آبخوری‌هایی در سطح شهر و توزیع آب رایگان سعی در کاهش مصرف آب‌های بسته‌بندی و در نتیجه بطری‌های پلاستیکی دارند. راهکاری که در کشورمان از قدیم رواج داشته، اما به هر دلیلی به فراموشی سپرده شده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *