صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توسعه میدان بلال در دست مهندسین ایرانی

۲۸ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۳:۰۱
کد خبر: ۵۵۰۵۰۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
محدودیت های بین المللی شرایط را برای استفاده از ظرفیت های داخلی فراهم کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، موقعیت جغرافیای میدان گازی بلال در بخش شرقی میدان گازی پارس جنوبی و ۹۰ کیلیومتری جزیره لاوان واقع شده است و مسولان صنعت نفت پس اشل با طرف فرانسوی و تعلل شرکت چینی مسئولیت توسعه این میدان به شرکت ایرانی پتروپاس واگذار شد.

سال ۹۶ شرکت فرانسوی توتال و سی ان پی قراردادی به ارزش ۴.۸ میلیارد دلار با ایران منعقد کرد که با خروج آمریکا از برجام شرکت فرانسوی توتال نیز از اجرای طرح خوداری کرد، در ادامه شرکت سی ان پی سی چین نیز به دلیل محدودیت‌های اعمال شده، فعالیت خود در این میدان گازی را متوقف کرد.

واگذاری میدان بلال به ارزش ۴۴۰ میلیون دلار به شرکت ایرانی

خروج شرکت اروپایی و چینی در راستای افزایش فشار بر به صنعت نفت کشور کلید خورد، امری که در صورت تحقق آن کشور را در زمینه توسعه منابع گازی با چالش‌های فراوانی مواجه می‌شود.
چندی پیش زنگنه وزیر نفت با انتقاد از کم کاری شرکت سی ان پی چین و غدم عمل به تعهدات خود اعلام کرد در صورتی که شرکای فرانسوی و چینی به تعهدات خود عمل نکند، یک شرکت ایرانی به سرعت جایگزین خواهد شد.

در ابتدای هفته جاری رضا زنگنه وزیر نفت طی قراردادی توسعه میدان گازی بلال را به ارزش به ارزش ۴۴۰ میلیون دلار به شرکت ایرانی پتروپاس واگذار کرد.

مهم‌ترین بخش‌های این قرارداد شامل حفاری هشت حلقه چاه، احداث و نصب یک جکت سرچاهی چهارپایه، ساخت و نصب یک عرشه با ظرفیت تولید ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز غنی در روز و احداث یک رشته خط لوله زیر دریایی به طور تقریبی ۲۰ کیلومتر است.

آمریکا نمی‌تواند صادرات نفت ما را صفر کند

بیژن زنگنه در مراسم امضای قرارداد توسعه میدان گازی بلال، با اشاره به تاکید بر حفظ منابع ملی در میدان‌های مشترک اظهار کرد: ما نگرانی مردم در میدان‌های مشترک را درک کرده‌ایم و باوجود شدیدترین تحریم‌ها، هم در پارس جنوبی و هم در غرب کارون از طرف مقابل عقب‌تر نیستیم.

وی با بیان این‌که طرح توسعه میدان‌های غرب کارون خوب پیش می‌رود، بیان کرد: نمی‌خواهیم رجزخوانی کنیم، اما آمریکا نمی‌تواند صادرات نفت ما را صفر کند.

به گفته وزیر نفت؛ هرچه همکاری بین‌المللی بیشتر شود، کار‌ها بهتر پیش می‌رند، اما اکنون نیز متوقف نشده‌ایم و طرح‌های ابتکاری و بی‌نظیری را در حوزه‌های مختلف در دستور کار داریم.

زنگنه افزود: یکی از اهداف امضای قرارداد فاز ١١، جلوگیری از افت تولید با یادگیری فشارافزایی در دریا بود و الان از دوستان می‌خواهم خودشان کار را آغاز کنند.

وی تصریح کرد: ما متوقف شدنی نیستیم و قدرت خلاقه خود را به کار می‌گیریم تا مشکلات را حل کنیم.

تحریم باعث سکوفایی توان داخلی شده است

حسن مرادی کارشناس حوزه انرژی در گفتگو با اظهار کرد: تحریم‌های بیم المللی با وجود تاثیرات منفی تحمیل شده به صنعت نفت، ما را به مرز خودباوری رسانده است و در حال حاضر با استفاده از توان داخلی و تکیه به متخصصین ایرانی در پی خودکفایی در توسعه میدان‌های نفتی و گازی هستیم.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد:تلاش دولت برای افتتاح همه میادین تا پایان دولت دوازدهم اقدام مثبتی در جهت افزایش تولید نفت و درآمد‌های ارزی کشور است که باعث تقویت نیرو‌های داخلی نیز می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *