صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کاهش عملکرد در کشت زعفران/ تولید در هر هکتار به ۴ کیلوگرم رسید

۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۴:۱۱:۰۱
کد خبر: ۵۵۰۱۳۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
عضو شورای ملی زعفران با بیان کاهش عملکرد زعفران در هکتار گفت: در سال‌های اخیر به جای افزایش عملکرد زعفران تولید در هر هکتار از ۵ کیلوگرم به ۴ کیلوگرم کاهش یافته است.

علی حسینی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد در خصوص وضعیت تولید زعفران در کشور اظهار کرد: در ۳۰ سال اخیر عملکرد زعفران در هکتار بیش از ۵ کیلوگرم بوده، اما در سال‌های اخیر به جای افزایش عملکرد، تولید زعفران در هر هکتار به ۴ کیلوگرم کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه امر آموزش در تولید و کشت زعفران کمرنگ بوده خاطرنشان کرد: انتظار ما این است در هر متر مربع یک گرم زعفران تولید شود که در هر هکتار به ۱۰ کیلوگرم برسد و تجربیان نشان می‌دهد که این کار شدنی است.

عضو شورای ملی زعفران در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر تولیدکنندگان نمونه‌ای در زمینه کشت زعفران عملکرد ۴۰ کیلوکرم تولید در هکتار را به ثبت رسانده اند که به دلیل آموزش و آگاهی به این سطح از کشت دست یافته اند.

حسینی با اشاره به افزایش سطح زیرکشت در سال‌های اخیر گفت: افزایش سطح زیر کشت بدون توجه به افزایش بهره وری از هکتار هر ساله در حال افزایش است، اما می‌توان بدون تغییر سطح زیر کشت با آموزش به کشاورزان بهره وری و تولید را با هزینه کمتری افزایش داد.

وی در زمینه بازار‌های هدف صادراتی زعفران اظهار کرد: در ۲۰ سال اخیر افزایش چندانی در بازار‌های هدف این محصول رخ نداده و دلیل آن نبود هماهنگی مناسب در بخش تولید در زمینه بهره وری مناسب و بخش تجارت در زمینه توسعه صادرات است.

عضو شورای ملی زعفران با بیان کاهش صادرات زعفران در ۳ ماهه ابتدایی سال جاری گفت: در ۳ ماهه ابتدایی سال جاری نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد کاهش صادرات رخ داده است، اما معتقدیم شاید دوبرابر حجم صادرات رسمی به طور قاچاق به دیگر کشور‌ها انتقال یافته است.

حسینی در زمینه افزایش قاچاق زعفران در مدت اخیر خاطرنشان کرد: عده‌ای سودجو برای جلوگیری از بازگشت ارز به کشور دست به قاچاق این محصول می‌زنند و نباید به این افراد میدان داد.

وی افزود: کشور در هر شرایطی به ارز نیاز دارد و وظیفه هر صادر کننده‌ای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به کشور است و در پیشرفته‌ترین کشور‌های جهان نیز رویه به همین صورت است.

عضو شورای ملی زعفران در زمینه صادرات رسمی و غیررسمی پیاز زعفران گفت: صادرات رسمی پیاز زعفران در حال حاضر ممنوع است، اما قاچاق آن به طور گسترده به کشور‌های اطراف از جمله افغانستان جریان دارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *