صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عمده بدهی‌های پالایشگاه نفت کرمانشاه پرداخت شد/ افزایش ظرفیت پالایشگاه از ۲۵ هزار بشکه به ۴۰ هزار بشکه

۲۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۹:۰۱
کد خبر: ۵۵۰۰۹۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
عضو هیات رئیسه پالایشگاه کرمانشاه از تسویه بدهی‌های متعدد این پالایشگاه خبر داد و گفت: پالایشگاه نفت کرمانشاه قبل از واگذاری نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان به شرکت پالایش و پخش، ۲۴۴ میلیارد تومان به پالایشگاه آبادان، بدهی مالیاتی و ... داشت که عمده این بدهی‌ها در زمان مالکیت خصوصی تسویه شده است.

به گزارش گروه اقتصاد ، سهراب براندیشه اظهار کرد: فروش فرآورده‌های ویژه در پالایشگاه کرمانشاه از ۷۰ میلیارد تومان در سال ۹۵ به ۱۳۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته رسیده است و افزایش ۱۸ برابری را نشان می‌دهد.

براندیشه با اشاره به اینکه بعد از واگذاری پالایشگاه به بخش خصوصی مدیرعامل از خود مجموعه انتخاب شد گفت: توسعه پالایشگاه قبل از واگذاری مهجور مانده بود و تجهیزالت نیز فرسوده شده بود.

وی با بیان اینکه با واگذاری پالایشگاه به بخش خصوصی ۴۵۰ نفر از نیرو‌های پیمانی تغییر وضعیت پیدا کردند و قراردادی شدند عنوان کرد: در طول دو سال از گذشت واگذاری ۷۰ نفر جذب پالایشگاه شدند و رفاهیات کارکنان نیز افزایش یافت.

براندیشه با اشاره به اینکه یکی از معضلات بزرگ پالایشگاه نفت کوره به عناون یک محصول زیان‌ده بود گفت: از این ماده محصولی با عنوان هگزان بدون بنزن تولید می‌شود که نیازمند ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری است و این کار برای نخستین بار در کشور و به عنوان یک پروژه ملی در کرمانشاه اجرا می‌شود.

رئیس هیئت مدیره پالایشگاه کرمانشاه با بیان اینکه مطالعات پروژه تولید هگزان بدون بنزن انجام شده و در مرحله انتخاب پیمانکار قرار دارد افزود: اجرای این طرح دو سال زمان نیاز دارد.

براندیشه با اشاره به اینکه هگزان بدون بنزن اکنون از خارج از کشور وارد می‌شود بیان کرد: تاکنون ۸.۵ میلیارد تومان برای مطالعات این طرح هزینه شده است، اما با تولید این محصول بخش عمده‌ای از نیاز کشور توسط پالایشگاه تأمین می‌شود.

وی با بیان اینکه چهار طرح توسعه برای پالایشگاه برنامه‌ریزی شده است گفت: افزایش ظرفیت پالایشگاه از ۲۵ هزار بشکه به ۴۰ هزار بشکه و کیفی‌سازی محصولات، تولید بنزین یورو چهار و پنج، راه‌اندازی برج تقطیر در خلأ و تولید هگزان بدون بنزن از جمله این طرح‌ها است.

براندیشه با اشاره به اینکه پروانه بهره‌برداری پالایشگاه بعد از ۱۰۰ سال و بعد از واگذاری به بخش خصوصی دریافت شد عنوان کرد: پالایشگاه کرمانشاه با وجود کوچک بودن سهم قابل توجهی در محصولات ویژه دارد و بین پالایشگاه‌های تنها صنعت سبز کشور محسوب می‌شود.

پالایشگاه کرمانشاه تنها واحد تبدیل لجن نفتی به فرآورده در کشور

فرهاد کاویانی مدیرعامل پالایشگاه کرمانشاه در این نشست اظهار داشت: با توجه به نعمت گاز در کشور نفت‌کوره محصولی زیان‌ده و غیرقابل فروش برای پالایشگاه‌ها بود، اما پالایشگاه کرمانشاه مجوز فروش آن را به کشور‌هایی همچون ژاپن که نیازمند این محصول هستند را دریافت کرد.

وی با بیان اینکه در صورتی که مخازن پالایشگاه از نفت‌کوره پر شود فعالیت پالایشگاه متوقف می‌شود عنوان کرد: گاهی اتفاقاتی همچون اعتصاب کامیون‌داران و رخداد‌های خلیج فارس سبب کاهش فروش نفت‌کوره می‌شد، اما اکنون وضعیت بهبود یافته است.

کاویانی با اشاره به اینکه این پالایشگاه قبل از واگذاری سالانه ۱۶۰ میلیون تومان زیان داشت گفت: بخش خصوصی سودجوی محض نیست و این شرکت خصوصی ۸۵ میلیارد تومان بودجه برای تولید هگزان بدون بنزن تخصیص داده است.

مدیرعامل پالایشگاه کرمانشاه با بیان اینکه هگزان بدون بنزن تا قبل از این از خارج از کشور وارد می‌شد افزود: ۱۲ هزار تن در سال کمبود هگزران بدون بنزن در کشور وجود دارد که با راه‌اندازی واحد تولید کرمانشاه عمده این نیاز توسط این پالایشگاه تأمین می‌شود.

وی با بیان اینکه کار اجرایی تولید هگزان بدون بنزن در پالایشگاه کرمانشاه از یک یا دو ماه آینده آغاز می‌شود گفت: مجموع سرمایه‌گذاری طرح‌های توسعه‌ای پالایشگاه از جمله تولید هگزان بدون بنزن، تقطیر در خلأ و راه‌اندازی چهار واحد کیفی‌سازی ۳۲۰ میلیون دلار استکه در مجموع ۱۰۰ نفر اشتغالزایی جدید دارند.

کاویانی با اشاره به اینکه خوراک این پالایشگاه اکنون ۲۳ هزار بشکه در روز است عنوان کرد: اکنون پنج محصول از جمله ۱۰۰ مترمکعب گاز مایع، ۴۰۰۰ بشکه بنزین یورو ۲، ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ بشکه نفت سفید بسته به نیاز شرکت پخش و ۴۰۰۰ بشکه گازوئیل در روز در این پالایشگاه تولید می‌شود.

وی لجن نفتی را از دیگر معضلات پالایشگاه‌ها عنوان کرد و گفت: پالایشگاه کرمانشاه با انعقاد قرارادی با یک شرکت دانش‌بنیان کاتالیستی را تهیه کرده که این لجن را بازیافت و در نهایت به یک محصول تبدیل می‌کند و این اقدام تنها توسط پالایشگاه کرمانشاه در کشور انجام می‌شود و این در حالی است که سالانه ۱۸۰ هزار بشکه لجن نفتی در کشور تولید می‌شود.

پرداخت ۵۰۰ فقره تسهیلات قرض‌الحسنه به کارکنان پالایشگاه کرمانشاه

هوشنگ دامیار عضو هیئت مدیره پالایشگاه و معاونت اداری مالی پالایشگاه کرمانشاه نیز در این نشست با اشاره به اهمیت نیروی انسانی به عنوان یک سرمایه باارزش اظهار داشت: از نیمه دوم سال ۹۷ با افزیش قیمت کالا و خدمات و کاهش قدرت خرید کارکنان مقرر شد به تمامی کارکنانی که حقوق و مزایای آن‌ها کمتر از سه میلیون تومان در ماه است کمک شود.

وی افزود: در این طرح تحت عنوان همسر کارت به حساب همسران کارکنان ماهانه حداقل ۱۲۵ هزار تومان و حداکثر ۳۷۵ هزار تومان واریز می‌شود و اجرای این امر ماهانه حدود ۱۰۰ میلیون تومان برای شرکت هزینه دربردارد.

دامیار از انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی برای کارکنان و پرداخت حدود ۵۰۰ فقره تسهیلات قرض‌الحسنه از طریق بانک رسالت و قرض‌الحسنه مهر ایران خبرداد و عنوان کرد: اختصاص ماهانه یک سبد محصولات لبنی به ارزش ۷۰ هزار تومان برای هر یک از کارکنان، توزیع سبد کالای مخصوص شب عید و ماه رمضان و اهدای کمک نقدی به کارکنان به مناسبت اعیاد قربان و غدیر از دیگر مزایا برای کارکنان است.

معاونت اداری مالی پالایشگاه کرمانشاه با اشاره به اینکه شرکت در پایان سال ۹۵ بیش از ۵۳۵ هزار و ۹۳۴ میلیون ریال معادل چهار برابر سرمایه شرکت زیان انباشته داشت که مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت بود گفت: این شرکت در سال ۹۴ بیش از ۱۲ برابر سرمایه شرکت زیان به بار آورده بود.

وی با اشاره به اینکه توسعه بازار فروش از حمله اقدامات انجام شده برای خروج از ورشکستگی بود عنوان کرد: در سال ۹۵ تنها پنج محصول ویژه به مبلغ ۷۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان عرضه شد که در سال گذشته تعداد محصولات ویژه به ۱۲ مورد رسید و میزان فروش با ۱۷۳۰ درصد افزایش به ۱۳۰۰ میلیارد تومان رسید و این حجم از فروش منجر به اشتغالزایی ۵۰ تا ۶۰ نفر کامیون‌دار به صورت مستمر و صد‌ها نفر به صورت غیرمستقیم شد.

دامیار اظهار کرد: یکی از شاخص‌های عملکردی در حوزه مالی، شاخص حاشیه سود خالص است که این شاخص از ۳.۶ درصد در سال ۹۵ به ۸.۳ درصد در سال ۹۷ افزایش یافته است که این امر بیانگر سودآوری شرکت و اصلاح ساختار مالی و بهبود مالی شرکت است.

معاونت اداری مالی پالایشگاه کرمانشاه یکی دیگر از شاخص‌های مالی درصد فروش نسبت به سال گذشته است که در سال ۹۵ معادل ۲۰ درصد و در سال ۹۷ به ۱۰۱ درصد افزایش یافته است افزود: شاخص دارایی‌های شرکت از ۱۳ درصد در سال ۹۵ به ۱۷ درصد در سال ۹۷ افزایش یافته است.

پرداخت کامل ۷۳۴ هزار میلیارد ریال بدهی مالیاتی پالایشگاه کرمانشاه

جهانگیر آریانپور عضو هیئت رئیسه پالایشگاه کرمانشاه نیز در این نشست با اشاره به اینکه پالایشگاه کرمانشاه به دلیل بدهش ۵۳۵ میلیارد تومانی در زمان واگذاری مشمول ماده ۱۴۱ بود و وزارت نفت نیز زیر بار آن نمی‌رفت اظهار داشت: براساس قانون این شرکت باید منحل می‌شد، اما با اقدامات انجام شده در طول ۱.۵ سال از ورشکستگی خارج شد.

وی بیان کرد: بدهی این شرکت در زمان واگذاری به شرکت پخش و پالایش ۱۰۰ میلیارد تومان و به پالایشگاه آبادان ۲۴۴ میلیارد تومان بود که بدهی شرکت پخش پرداخت شد و بدهی پالایگاه آبادان که دولتی است در ۱۲ قسط در حال پرداخت است و همین موضوع کمکی برای دولت است.

آریانپور با اشاره به اینکه در زمان واگذاری اصل بدهی مالیاتی شرکت ۷۳۴ هزار میلیارد ریال و جریمه بدهی ۳۲۰ هزار میلیون ریال بود گفت: بعداز واگذاری اصل بدهی و ۲۶ میلیارد تومان از جریمه بدهی پرداخت و مابقی جریمه بخشیده شد.

عضو هیئت رئیسه پالایشگاه کرمانشاه با بیان اینکه بعد از واگذاری پالایشگاه برای نخستین بار ۳۲ میلیارد تومان تحت عنوان سهام عدالت برای توزیع بین مردم به دولت پرداخت شد گفت: این شرکت اکنون مشمول سهام عدالت نیست و ۲۰ درصد سهام آن از سال ۹۷ به شرکت پخش واگذار شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *