افزایش ۱۰ درصدی تولید مواد پتروشیمی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصربح کرد: صنعت پتروشیمی ۳۳ میلیون تن خوراک از پالایشگاه نفت و گاز دریافت میکند که ۲۵ میلیون آن خوراک مستقیم و ۸ میلیون تن آن مربوط به سوخت صنعت است که معادل ۶۵۰ هزار بشکه نفت که وارد صنعت شده است.
وی افزود: ۵۶ مجتمع پتروشیمی در کشور وجود دارد که ۵۴ واحد آن تولیدی و ۲ مجتمع در زمینه تامین کیفی و اجرایی فعالبت میکند.
محمدی گفت: ظرفیت تولید صنایع پتروشیمی در سال ۹۲ حدود ۵۷ میلیون تن بود که در حال حاضر به ۶۵.۸ میلیون تن رسیده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصربح کرد: مجموع درآمد صنعت پتروشیمی ۱۷ میلیارد دلار است که در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۴ به عدد قابل توجهی خواهد رسید.
وی ادامه داد: با توجه به افزایش ظرفیت تولید در سالهای آتی، میزات اشتغال از ۱۰۸ هزاز نفر به ۱۲۳ هزار نفر در سال ۱۴۰۰ خواهد رسید.
به گفته وی؛ تولید محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۴ به ۳۵۰ گرید خواهد رسید.
محمدی بیان کرد: برای افزایش ضریب توسعه سه جهش در نظر گرفته شده است که در بخش اول مربوط به تولید محصول با کیفیت است، در بخش دوم استفاده از کاتالیستهای پرمصرف و بومی ساز آن مدنظر است که تاکنون ۱۴ گروه از این کاتالیستها بومی سازی شده است.
وی افزود: ۹ گروه بومی سازی و تجاری سازی در سال ۱۴۰۰ و درسال ۱۴۰۴ در تولید ۴۰ گروه کاتالیست خودکفا خواهیم شد.
محمدی گفت: در بخش پژوهش و فناوری در پی به یک همگرایی مناسب پژوهشی هستیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: ظرفیت تولید متانول کاوه از ۷ هزار تن در سال به ۲هزار و ۳۰۰ تن افزایش خواهد یافت.
وی افزود: در نیمه دوم سال ۹۸ مجموعا ۲۷ طرح و بهره برداری میرسد و ظرفیت تولید پتروشیمی به ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید.
محمدی با اشاره به نمایشگاه ایران پلاست بیان کرد: نمایشگاه ایران پلاست به عنوان بهترین نمایشگاه در حوزه پتروشیمی با حضور ۵۷ شرکت داخلی و۳۵ شرکت خارجی و ۱۲ هیات خارجی برگزار خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به حجم سرمایه گذاری در طرحهای توسعه بیان کرد: حجم سرمایهگذاری طرحها در جهش دوم و سوم صنعت پتروشیمی به ترتیب ۱۷ و ۲۳ میلیارد دلار است.
وی افزود: برای جهش دوم و سوم ۱۳ میلیارد دلار فایناس شده است و تاکنون ۶ طرح تامین خوراک در دست اجراست که تا پایان ۱۴۰۲ مورد بهره برداری و ظرفیت خوراک صنعت را به ۱۵ میلیون تن افزایش خواهد داد.
محمدی با بیان برنامهها برای افزایش جهش سوم بیان کرد: در جهش سوم با دنبال کردن ۲۶ پروژه به افزایش ظرفیت صنعت به ۱۳۳ میلیون میلیون تن خواهیم بود که منجر به افزایش درآمد صنایع پتروشیمی تا ۳۷ میلیارد دلار خواهد شد.
به گفته وی؛ ۱۵ هزار بنگاه فعال و ۸۵۰ هزار نفر در صنایع پایین دستی پتروشیمی فعالیت میکنند.
محمدی عنوان کرد: سه هاب انرژی در سواخل خزر، عسلویه و ماهشهر داریم که ضمن رعایت مسائل زیست محیطی به دنبال استفاده از خوراک گاز هستیم که باعث افزایش رونق و اشتعال در منطقه خواهد شد.
محمدی از تعیین تکلیف مجتمع پتروشیمی در گیلان طی هفته آینده خبر داد و گفت: جزییات مجتمع پتروشیمی در گیلان در مهر ماه خدمت مردم اعلام میشود.