ضرورت همکاری همه دستگاهها در طرح پیشگیری از جرم و سرقت تدوین شده در دادگستری بوشهر
علی جمادی رئیس کل دادگستری استان بوشهر گفت: جرم سرقت علل و عوامل مختلفی دارد که باید در جلسات کارشناسی متعدد مورد بررسی و دقت نظر قرار گیرد.
وی به طرح تدوین شده پیشگیری از سرقت در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان بوشهر پرداخت و اشاره کرد: در طرح تدوین شده موضوع از جوانب مختلف مورد نظر قرار گرفته است و همه دستگاهها باید در راستای اجرایی شدن آن تلاش کنند.
جمادی بیان دادشت: دستگاههای عضو شورا چنانچه نقطه نظر خاصی جهت تکمیل طرح مورد نظر دارند به دبیرخانه شورا ارسال کنند تا در طرح گنجانده شود.
رئیس کل دادگستری استان بوشهر با اشاره به اهمیت پیشگیری در موضوعات مختلف یادآور شد که در مسأله سرقت بحث پیشگیری بسیار حائز اهمیت است و هم مردم و هم دستگاههای مختلف باید سعی کنند مراقبتهای لازم و کافی را از منازل، اماکن، خودروها و سایر اموال باارزش خود مدنظر قرار دهد.
وی خاطرنشان کرد: دستگاهها و اداراتی که در نگهداری از اموال و اماکن خود سهل انگاری میکنند زیر ذره بین دستگاه قضایی قرار خواهند گرفت و با مدیران خاطی و سهل انگار برخورد قضایی لازم صورت خواهد گرفت.
جمادی همچنین به بحث آگاهی بخشی به مردم اشاره کرد و از صداوسیما و سایر دستگاههای فرهنگی خواست تا جایی که میتوانند نسبت به آگاهی بخشی و ارتقاء آگاهیهای عمومی در این زمینه تلاش کنند.
رئیس کل دادگستری استان بوشهر در راستای اتخاذ تدابیر پیشگیرانه ویژه بازگشایی مدارس و دانشگاهها گفت: هماهنگی و همکاری دستگاهها در امر سال تحصیلی نه تنها باید در آغاز سال تحصیلی بلکه تا پایان سال تحصیلی میبایست حفظ شود.
وی افزود: وجود نظم و امنیت و برنامه ریزی در شروع سال تحصیلی و همچنین توجه به مسائل ترافیکی روزهای نخست سال تحصیلی اهمیت بسیار دارد.
جمادی تعامل معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان و آموزش و پرورش را در سنوات گذشته مثبت ارزیابی کرد و اظهارکرد: خوشبختانه این تعامل در بین همه دستگاههای این شورا مستمر است و اثرات آن را در بهبود وضعیت شاهد هستیم، اما رضایت کامل زمانی به وجود میآید که مشکلات در موضوع مدارس به صفر برسد.
رئیس کل دادگستری استان بوشهر همه اقدامات اعم از حضور نیروی پلیس در جلوی مدارس وسطح شهر را در راستای کنترل آسیبها مهم دانست.
وی موضوع ایمنی و تجهیزات ساختمان مدارس را با اهمیت دانست و بیان کرد: باید دستگاههای مربوطه به این مسئله رسیدگی کنند و در صورت نیاز به تعمیرات و دیگر موارد از جمله دستگاههای سرمایشی و گرمایشی اقدامات لازم صورت بگیرد.
در این نشست گشتاسبی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان گفت: در راستای اتخاذ تدابیر پیشگیرانه ویژه کاهش وقوع سرقت در استان چند جلسه کارشناسی با نیروی انتظامی و دستگاههای مرتبط گرفتیم و نتیجه آن طرح پیشگیری از سرقت میباشد که بصورت جامع اقدامات لازم برای پیشگیری از سرقت را مورد نظر قرار گرفته است. در این طرح برای همه دستگاهها وظایفی تعریف شده است که باید به دقت به مرحله اجرا برسد.
گشتاسبی افزود: سرقت از مجموعه ادارات نتیجه یک نوع کاهلی و عدم نظارتی است که در برخی ادارات مشاهده میشود و باید در این خصوص تدابیر لازم اندیشیده شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان بوشهر افزود: در حوزه تصادفات جلسات کارشناسی خوبی داشته ایم و در خصوص برخورد با خودروهای شوتی که عامل حدود ۲۵ درصد تصادفات استان هستند، با دستورات قضایی و همکاری خوب پلیس راهور شاهد برخوردهای مناسبی با این خودروها بوده ایم.
وی افزود: ما باید از ظرفیت مردم در راستای پیشگیری از جرائم و آسیبها استفاده کنیم که اطلاع رسانی به نحو مناسبی در این خصوص صورت گیرد. قوه قضاییه سامانهای را ایجاد کرده است که افراد با ثبت نام در این سامانه تبدیل به یک دیده بان پیشگیری خواهند شد و میتوانند گزارش تخلفات را در این سامانه گزارش نمایند. معاونت پیشگیری این گزارشات را رصد خواهد کرد و در روال رسیدگی قرار خواهد گرفت.
گشتاسبی خاطر نشان کرد: در حوزه خانواده اقدامات خوبی در خصوص آموزشهای پیش از ازدواج و پیش از طلاق را انجام داده ایم که موفق شدهایم ۱۰ درصد آمار طلاق را کاهش دهیم. همچنین مراکز ملاقات فرزند رو هم در دو شهرستان دشتستان و بوشهر راه اندازی کردیم که اثرگذاری خوبی داشته است.