صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

صفر تا صد مرگ مغزی و کما/ تاثیر سلول‌های بنیادی بر بیماری‌های مختلف در دست بررسی است

۲۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۴:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۴۹۳۸۸
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان به تشریح جزییات مرگ مغزی و کما پرداخته و گفت: سلول‌های بنیادی در حال حاضر در درمان بسیاری از بیماری‌ها کمک کرده است.

کتایون نجفی زاده مدیرعامل اهدای عضو ایرانیان در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، با اشاره به علل بروز مرگ مغزی، گفت: در صورت ضربه، خونریزی مغزی، تومور یا هر حادثه مشابه مغز دچار تورم می‌شود اگر این تورم از یک حدی بیشتر شود، چون جمجمه از بیرون امکان باز شدن ندارد منجر به افزایش فشار داخل مغز شده و رگ‌هایی که از گردن خونرسانی می‌کنند بسته می‌شوند.


وی ادامه داد: در پی بسته شدن رگ‌ها ظرف ۷ الی ۸ دقیقه در نتیجه نرسیدن خون، سلول مرده و متلاشی می‌شود و در نهایت ظرف سه تا ۵ روز بعد یک ماده متعفن بی شکل جای مغز را می‌گیرد.


نجفی زاده با بیان اینکه امکان برگشت مرگ مغزی به هیچ عنوان وجود ندارد، تصریح کرد: علت تپش قلب پس از مرگ مغزی وجود باطری اتوماتیک در قلب هر انسانی است که این باطری می‌تواند با جابه جایی یون‌ها امواج الکتریکی تولید کرده و در طول قلب منتشر کند که در نتیجه آن عضلات منقبض شده و باعث می‌شود ۶۰ تا ۱۰۰ بار در دقیقه تپس قلب داشته باشیم.


وی با تاکید بر اینکه برای تپش قلب احتیاج به اکسیژن داریم و ریه مسئول آن است، گفت: فرمان نفس از ساقه مغز داده می‌شود و در صورتی که فردی دچار مرگ مغزی شود فرمان نفس قطع می‌شود.


مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با بیان اینکه قلب ۶ تا ۸ دقیقه پس از مرگ مغز تپش خواهد داشت، افزود: در بیمار مرگ مغزی به واسطه دستگاه‌هایی که به بیمار متصل می‌شود قلب نهایت تا دو هفته تپش خواهد داشت، از لحظه بروز مرگ مغزی به علت سمومی که از مغز مرده آزاد می‌شود کیفیت اعضا کاهش می‌یابد و معمولا در عرض کمتر از دو هفته قلب می‌ایستد و امکان اهدا عضو وجود نخواهد داشت.

بیمار مرگ مغزی محکوم به فنا است


مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با تاکید بر اینکه بافت مرده اگر در بدن باقی بماند فرد را از بین می‌برد، گفت: بیمار مرگ مغزی محکوم به فنا بوده از این رو راهی برای بازگشت وی به زندگی وجود ندارد.


وی همچنین با اشاره به دلایل بروز کما در برخی بیماران، افزود: گاهی بروز کما در افراد در نتیجه افت قند خون یا دلایل دیگر و گا‌ها پیچیده بروز می‌کند، اما نکته قابل تامل این است که در کما عملکرد مختلل شده می‌تواند در زمانی کوتاه یا طولانی برگردد.


نجفی زاده با بیان اینکه برعکس مرگ مغزی در کما سلول زنده بوده، اما عملکرد آن متوقف شده است، تصریح کرد: بازگشت شوماخر به زندگی نمونه‌ای از افراد بازگشته از زندگی نباتی است.


وی با تاکید بر اینکه در زندگی نباتی ساقه مغز که مسئول تنفس، ضربان قلب، فشار خون و کار‌های غیرارادی بدن است سالم مانده است، گفت: در این بیماران فرد بدون دستگاه نفس می‌کشد، ولی قشر مغز عملکرد نداشته و فرد متوجه اطراف نیست، ولی سلول‌ها متلاشی نشده و نمرده اند.


مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان ادامه داد: در بیماران دارای زندگی نباتی یک روزی در سال‌های بعد با فاصله کم یا زیاد عملکرد سلول‌ها ممکن است برگردد.


وی افزود: به تازگی در دنیا سلول‌های بنیادی در مورد ضربه مغزی و زندگی نباتی و همچنین موارد تحقیقاتی دیگر نیز استفاده می‌شود.


نجفی زاده گفت: با توجه به اینکه ادعا شده در مورد شوماخر و بازگشت وی به زندگی پس از چندین سال زندگی نباتی از سلول‌های بنیادی استفاده شده، نظر دانشمندان دنیا مجدد به احتمال اثربخشی استفاذده از سلول‌های بنیادی در بیماران مبتلا به زندگی نباتی و کما جلب شده است.

احتمال اثربخشی سلول‌های بنیادی در مرگ مغزی وجود ندارد


وی ادامه داد: البته همان گونه که مشخص است در مرگ مغزی احتمال اثربخشی سلول‌های بنیادی وجود ندارد چرا که اثر سلول‌های بنیادی بعد از ۳ تا ۴ ماه بارز شده و در نتیجه در فرایند حاد و مخرب مرگ مغزی امکان بازگشت به زندگی مرگ مغزی از طریق این سلول‌ها وجود ندارد.


مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با تاکید بر اینکه استفاده از سلول‌های بنیادی راه امیدی را برای بسیاری از بیماری‌ها باز کرده است، تصریح کرد:امید است برای کما و زندگی نباتی هم بتوان با سلول‌های بنیادی کاری انجام داد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *