صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سوءاستفاده از مدارک زائران برای واردات گوشی‌های قاچاق

۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۹:۰۸
کد خبر: ۵۴۹۳۵۳
رئیس پلیس فتا استان کردستان با توجه به افزایش سفر‌های هم وطنان به عتبات عالیات در ماه محرم و اربعین حسینی در خصوص قاچاق تلفن همراه و سوءاستفاده از اطلاعات هویتی زائران توسط افراد سودجو هشدار داد.

به گزارش گروه جامعه ،سرهنگ مهدی دانش پور رئیس پلیس فتا استان کردستان با توجه به افزایش سفر‌های هم وطنان به عتبات عالیات در ماه محرم و اربعین حسینی در خصوص قاچاق تلفن همراه و سوءاستفاده از اطلاعات هویتی زائران توسط افراد سودجو هشدار داد و گفت: پس از اجرای طرح رجیستری گوشی‌های تلفن همراه کشور، برخی از فروشندگان سودجو در بازار به افزایش قیمت گوشی به بهانه رجیستری اقدام کردند، درصورتی‌که مسئولان بار‌ها اظهار کردند اجرای طرح رجیستری بدونِ هزینه است و نباید مبلغ اضافی از خریدار دریافت گردد.

سرهنگ دانش پور در ادامه گفت: با توجه به افزایش تردد زائران عتبات عالیات در ماه محرم و ایام اربعین سرور و سالار شهیدان به کشور عراق و ازآنجاکه طبق قوانین هر مسافر می‌تواند ۸۰ دلار بار مسافرتی با خود به همراه داشته باشد لذا مسافران می‌توانند از این معافیت گمرکی برای واردات گوشی استفاده کنند. اما واردات گوشی‌های مسافری با هزینه کم‌تر، موجب شد قاچاقچیان و سودجویانی که مسافر نبودند هم از این امکان فراهم‌شده که با استفاده از کارت ملی، امکان واردات یک گوشی وجود داشت، استفاده کنند.

سوءاستفاده از مدارک زائران برای واردات گوشی‌های قاچاق

این مقام انتظامی موضوع را این‌گونه ادامه داد:، اما بحث واردات گوشی مسافری توسط کسانی که واقعاً مسافر نبودند و از اطلاعات مسافران سوءاستفاده کردند، به اینجا ختم نمی‌شود. اگرچه با اتصال سامانه‌های پلیس و گمرک، دیگر فقط کارت ملی برای واردات گوشی مسافری کافی نیست و مسافر واقعی می‌تواند از این امکان استفاده کند، اما اخبار واصله بیانگر این موضوع است که برخی با گرفتن اطلاعات مسافران، به واردات گوشی به اسم آن‌ها اقدام کرده و از مدارک آن‌ها سوءاستفاده و گوشی قاچاق را جهت اخذ کد رجیستری و ارائه به بازار وارد کشور می‌کنند.

رئیس پلیس فتا کردستان در ادامه اظهار داشت: در حالت دیگری شخص زائر با رضایت شخصی و در ازای دریافت مبلغی اقدام به فروش اطلاعات خود می‌کند. اما باید توجه داشت مطابق مقررات قانونی، مسافرانی که از مرز‌های رسمی وارد کشور می‌شوند درصورتی‌که «صرفاً برای مصرف شخصی» و باهدف «غیرتجاری» تلفن همراهی «از خارج از کشور خریداری کرده و با خود وارد کرده باشند»، می‌توانند پس از ورود به کشور با مراجعه غیرحضوری به سامانه گمرک و پرداخت حقوق و عوارض گمرکی، آن را ثبت (رجیستری) و قابل‌استفاده کنند.

سرهنگ دانش پور در پایان به زائران توصیه کرد: خرید و فروش اطلاعات مسافران حتی با رضایت ایشان، سوءاستفاده از واردات مسافری است و درصورتی‌که تلفن همراهی از خارج از کشور خریداری‌نشده و همراه مسافر وارد نشده باشد، شخص مسافر قانوناً مجاز نیست از طریق اطلاعات هویتی خود (شخصاً یا از طریق فروش اطلاعات خود به غیر) اقدام به ثبت تلفن همراه قاچاق کند و در صورت انجام، قطعاً مرتکب خلاف اظهاری به گمرک شده و مسئولیت حقوقی آن متوجه فرد مسافر خواهد بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *