کاهش منابع امگا ۳ با افزایش گرمایش جهانی
امگا ۳ به میزان کافی در بدن تولید نمیشود و باید از طریق مواد غذایی و انواع مکملها تامین شود. جلبکها مهمترین منابع تولید این ماده مهم هستند و به همین دلیل غذاهای دریایی مملو از امگا ۳ به شمار میآیند. واکنشهای بیوشیمیایی درگیر در تولید اسیدچرب در مقابل تغییرات دما بسیار حساس هستند. از طرفی گرمایش جهانی در زنجیره غذایی دریایی اختلال وارد میکند. محققان به منظور درک این اختلال شبیهسازیهایی را انجام دادند و نتایج نشان داد با گرمایش جهانی و رشد جمعیت، ۹۶ درصد از افراد با کمبود این اسید چرب مواجه خواهند شد.
در مناطق اسکاندیناوی به دلیل کمبود جمعیت و دسترسی به ماهیهای غنی از امگا ۳ این کمبود احساس نمیشود؛ ولی در آفریقا و آسیا به دلیل تراکم جمعیت و عدم استفاده زیاد از غذاهای دریایی اکثر افراد تحت تاثیر این کمبود قرار خواهند گرفت.
بر اساس این مطالعه و مدلسازی محققان، ظرف ۸۰ سال آینده ۱۰ تا ۵۸ درصد از DHA در دسترس از بین میرود. این کمبود در جنین و نوزادان در حال رشد آسیب بیشتری وارد میکند.
علاوه بر ماهی، خاویار، روغن زیتون، حبوبات، تخم مرغ، ریحان، اسفناج، گردو، میگو، گل کلم، دانه سویا و کلم بروکلی برخی از مهمترین منابع اسید چرب امگا ۳ هستند.
منبع: ایرنا