کورپاسی و مانتسیگوف موانعی مقابل کاویانینژاد/ کار نهچندان سخت عبدولی برای رسیدن به طلا
وزن ۷۲ کیلوگرم:
امین کاویانینژاد چندی پیش در جام بالاوادزه و کارتوزیای گرجستان روی تشکهای مبارزه یکهتازی میکرد و حریف میطلبید. کشتیهای چشمنواز کاویانینژاد از یکسو و مصدومیت محمدرضا گرایی از سوی دیگر باعث شد تا محمد بنا انگشت بگذارد روی نام کاویانینژاد و او را به عنوان ملیپوش این وزن برای حضور در رقابتهای جهانی نورسلطان معرفی کند.
این در حالی بود که محمدرضا گرایی هم در مسابقات آسیایی کشتیهای خوبی را به نمایش گذاشته بود و حتی مقابل نایبقهرمان سال گذشته جهان هم با امتیاز عالی به پیروزی رسیده بود. به هر حال کاویانینژاد حالا نماینده کشورمان در رقابتهای جهانی است و امیدواریم با جسارت بالایی که دارد بتواند در رقابتهای جهانی نورسلطان به خوشرنگترین مدال برسد. این کشتیگیر دستوپا کشیده خوزستانی تاکنون در همه ردههای سنی به مدال جهانی رسیده است و اگر در شرایط ایدهآلی قرار داشته باشد این توانایی را دارد که مدال جهانی در ردهسنی بزرگسالان را هم به کلکسیون افتخاراتش اضافه کند.
باتوجه به اینکه کاویانینژاد یک کشتیگیر ناشناخته محسوب میشود و در وزن غیرالمپیکی به روی تشک خواهد رفت و همچنین با توجه به توانمندیهای بسیار بالای فنیاش این پتانسیل را دارد که به یکی از شگفتیسازان در رقابتهای جهانی تبدیل شود. از طرفی باید به خالی شدن این وزن از رقبای سنتی اشاره کنیم به طوریکه فراک استابلر دارنده سه مدال طلا و یک برنز جهان و رسول چونائف دارنده مدال طلا و برنز جهان و المپیک به یک وزن پایینتر رفتهاند تا از همین حالا بتوانند سهمیه المپیک ۲۰۲۰ توکیو را به دست بیاوردند و مانند چهار سال قبل برای کسب سهمیه با مشکل مواجه نشوند.
در این وزن حالا بالینت کورپاسی و ابویزید مانتسیگوف در صدر مدعیان قرار دارند. کورپاسی سال ۲۰۱۶ در اوزان غیر المپیکی به مدال طلای جهان رسید و یک سال بعد در رقابتهای جهانی پاریس پس باخت به ژاداریف قزاقستانی باخت و غلبه بر آدام کوراک به مدال برنز دست پیدا کرد. این کشتیگیر مجارستاتی سال گذشته در مسابقات جهانی بوداپست تا دیدار پایانی بالا رفت اما در نهایت به فرانک استابلر باخت و در جایگاه نایبقهرمانی قرار بگیرد. کورپاسی در مستبقات اروپایی پائینتر از مانتسیگوف روسی قرار گرفت اما در تورنمنت دورتموند توانست از سد این کشتیگیر روسی بگذرد و مدال طلا را از آن خود سازد.
مانتسیگوف اما هم طی سالهای اخیر روند رو به رشدی داشته است و پس از کسب مدال طلای سال ۲۰۱۳ جوانان جهان همواره در تورنمنتهای ردهسنی بزرگسالان حضور پررنگی داشته است. مناتسیگوف که سال گذشته در رقابتهای جهانی بوداپست در جایگاه پنجم جهان قرار گرفت و چندماه پیش هم مدال طلای اروپا را به سینه زد حالا درصدد است تا اولین مدالش از رقابتهای بزرگسالان جهان را هم کسب کند.
این کشتیگیر روس که سابقه شکست مقابل افشین بیابانگرد و محمدعلی گرایی را دارد سال گذشته با دو باخت به فرانک استابلر و رسول چونائف در رده پنجم مسابقات جهانی بوداپست قرار گرفت حالا مترصد این است تا غیاب استابلر و چونائف به یکی از مدالهای جهانی برسد.
آیک مناتساکیان از بلغارستان که سال گذشته در رقابتهای جهانی بوداپست به مدال برنز رسید هم یکی دیگر از مدعیان این به شمار میرود. چنگیز ارسلان دارنده مدال طلای امیدهای جهان و نایب قهرمان اروپا، دومینیک اتلینگر از کرواسی، برناتک لهستانی، مالخاز آمویان از ارمنستان و نماینده قرقیزستان هم سایر مدعیان این وزن به شمار میروند که به هیچ عنوان خود را برای رسیدن به یکی مدالهای این وزن کمشانس نمیبینند.
اما در وزن ۸۲ کیلوگرم یکی از باتجربهترین کشتیگیران حال حاضر کشورمان به روی تشک خواهد رفت. عبدولی با دو مدال طلای جوانانجهان، دو مدال طلا و برنز جهان، یک برنز المپیک و دو طلا و برنز بازیهای آسیایی باتجربهترین و پرافتخارترین کشتیگیر حال حاضر کشورمان به حساب میآید و امید اول کشورمان برای کسب مدال طلا محسوب میشود و به نظر میرسد کار دشواری برای رسیدن به عنوان قهرمانی ندشته باشد.
عبدولی در قزاقستان برای رسیدن به سکوی قهرمانی باید از سد رقبای مطرحی مانند ماکسیم مانوکیان دارنده مدال طلا و برنز جهان، ویکتور ساسونوسکی از بلاروس دارنده مدال نقره و برنز جهان، مورسالیف آذربایجانی دارنده مدال برنز جهان، امره کوش نایب قهرمان و نفر سوم جهان و آدلان آکیف از روسیه را مقابل خود میبیند. این کشتیگیر خوزستانی که سابقه پیروزی مقابل اکثر کشتیگیران شاخص این وزن را دارد اگر در شرایط ایدهآلی قرار داشته باشد هیچ کشتیگیری اجازه نخواهد داد به مدال طلای این وزن نگاه چپ بیندازند.