صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اعزام ۷۷۵ هزار نظامی امریکایی به افغانستان از سال ۲۰۰۱

۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۴:۰۲
کد خبر: ۵۴۹۱۳۱
آمریکا که از آغاز حمله به افغانستان با آزمایش تسلیحات نظامی مختلف در این کشور، افغانستان را به آزمایشگاه صنایع نظامی خود تبدیل کرده از سال ۲۰۰۱ تاکنون بطور چرخشی نیز بیش از ۷۷۵ هزار نظامی به افغانستان اعزام کرده است.

به گزارش گروه بین الملل ، روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» نوشت که از آغاز سال 2001 میلادی بیش از 775 هزار نظامی آمریکایی دستکم یک بار و بسیاری دیگر نیز چندین بار به افغانستان اعزام شده‌اند.

براساس این گزارش از آغاز حمله آمریکا به افغانستان حدود 2 هزار و 400 نظامی آمریکایی، از جمله 16 نظامی در سال جاری میلادی، در افغانستان کشته و بیش از 20 هزار تن دیگر نیز زخمی شدند.

واشنگتن پست درباره دفعات اعزام نظامیان آمریکایی نیز نوشت که 99 هزار نظامی آمریکایی 3 بار، 40 هزار و 600 نظامی 4 بار، 16 هزار نظامی 5 بار و 12 هزار نظامی دیگر نیز بیش از 5 مرتبه به افغانستان اعزام شده‌اند.

حضور گسترده نظامی آمریکا در افغانستان در نزدیک به 19 سال گذشته در حالی منجر به برقراری امنیت و ثبات در افغانستان نشده که نمایندگان پارلمان و سنای افغانستان نیز بارها نسبت به آزمایش تسلیحات نظامی آمریکا در کشورشان انتقاد کرده‌اند.

از جمله تسلیحاتی که آمریکا طی سالهای برای نخستین بار در افغانستان آن را آزمایش کرده است بزرگترین بمب غیرهسته‌ای در زرادخانه آمریکا موسوم به «مادر همه بمب‌ها» بود که در 13 آوریل سال 2017 در شرق افغانستان به کار رفت.

از سوی دیگر در شهریور ماه همان سال نیز پس از انتشار گزارش‌هایی مبنی بر وجود آزمایشگاه‌های محرمانه آمریکا در افغانستان، اعضای پارلمان این کشور خواستار بررسی این موضوع توسط دولت افغانستان شدند.

آمریکا در مهرماه سال گذشته نیز برای نخستین بار جنگنده رادارگریز و فوق پیشرفته F-35B را برای هدف قرار دادن یک انبار تسلیحات مخالفان مسلح دولت افغانستان استفاده کرد که انتقادات را درباره چرایی استفاده از این جنگنده نسل 5 در پی داشت.

شماری از نمایندگان پارلمان افغانستان در واکنش به استفاده نیروی هوایی آمریکا از این جنگنده تصریح کردند که واشنگتن این کشور را به آزمایشگاهی برای تسلیحات جدید خود تبدیل کرده است.

انتهای پیام/.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *