صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برق تجدیدپذیر را هر کیلووات ساعت 460 تومان خریداریم/ افزایش مدت زمان خرید تضمینی به 20 سال

۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۰:۰۲
کد خبر: ۵۴۸۵۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
خبرگزاری میزان: وزیر نیرو از افزایش مدت زمان خرید تضمینی برق تجدیدپذیر به 20 سال خبر داد و گفت: برق تجدیدپذیر را هر کیلووات ساعت 460 تومان خریداریم.
به گزارش ، حمید چیت‌چیان امروز (دوشنبه) در سومین کنفرانس انرژی بادی ایران که در وزارت نیرو برگزار شد، اظهار داشت: موضوع انرژی‌های تجدیدپذیر از سال‌های گذشته در برنامه وزارت نیرو بیان شده است، اما متاسفانه اقدام‌های انجام شده با اهداف وضع شده تطبیق ندارد.

وی افزود: برنامه‌های پیش‌بینی شده در وزارت نیرو با سرعت لازم اجرایی نشده است و باید تلاش بیشتری باید در این زمینه داشته باشیم.

چیت‌چیان با اشاره به برخی دلایل استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و توسعه آنها در کشور گفت: شدت مصرف انرژی در کشور بالاست و عمده انرژی لازم نیز از سوخت‌های فسیلی تامین شده که این موضوع سبب انتشار مقادیر زیادی گازهای گلخانه‌ای می‌شود.

وزیر نیرو اظهار داشت: جهان به سمتی می‌رود که برای انتشار گازهای گلخانه‌ای محدودیت‌های جدی اعمال می‌کند که ما می‌توانیم با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر از انتشار گازهای گلخانه‌ای جلوگیری کرده و از جریمه‌های سنگین بین‌المللی رهایی یابیم.

وی تنوع‌بخشی به منابع انرژی کشور را از دیگر دلایل مهم توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر عنوان کرد و گفت: این موضوع با امنیت ملی هر کشوری ارتباط محکمی دارد و انحصار در یک منبع انرژی خاص ممکن است بر امنیت ملی تاثیرگذار باشد.

چیت‌چیان با اشاره به امکان وقوع حوادث غیرمترقبه و بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله گفت: اتکا صرف به شبکه سراسری ممکن است مشکلاتی را به وجود بیاورد، اما طبیعت نیروگاه‌های تجدیدپذیر به گونه‌ای است که می‌توان از آنها متناسب با شرایط جغرافیایی هر منطقه استفاده کرد.

وی تاکید کرد: رویکرد استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر به تنوع بخشی سبد انرژی کشور، امنیت ملی و پایداری بیشتر شبکه کمک می‌کند.

چیت‌چیان با بیان اینکه استفاده از نیروگاه‌های بزرگ نیازمند توسعه شبکه انتقال است، گفت: توسعه شبکه‌های انتقال افزایش تلفات را به دنبال دارد و توسعه مولدهای تولید پراکنده باعث ارتقا بهره‌وری می شود.

وی با تاکید بر اینکه مناطق شرقی کشور پتانسیل خوبی برای انرژی‌های تجدیدپذیر به خصوص باد دارد، گفت: این مناطق از توسعه‌یافتگی کمتری نسبت به سایر نقاط کشور برخوردار است که با احداث نیروگاه‌های بادی می‌توان باعث توسعه‌یافتگی و ایجاد اشتغال شد.

وزیر نیرو تصریح کرد: همچنین به کارگیری انرژی‌های تجدیدپذیر عمر استفاده از سوخت فسیلی را افزایش داده و امکان صادرات بیشتر این منابع را فراهم می‌کند.

وی با اشاره به اینکه سیاست‌های پشتیبانی از انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور وجود دارد، گفت: در دهه 70 سیاست‌های کلی نظام در خصوص بخش انرژی کشور از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد که در آن به تنوع بخشی منابع انرژی و استفاده از انرژی‌های تجدیدشونده تاکید شده است.

وی افزود: قانون برنامه پنجم توسعه و برنامه‌های وزارت نیرو بر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر تاکید شده است، به گونه‌ای که تا پایان برنامه پنجم توسعه 5 هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های بادی و خورشیدی کشور افزوده شود.

چیت‌چیان اظهار از افزایش مدت زمان خرید تضمینی برق تجدیدپذیر از 5 به 20 سال خبر داد و گفت: وزارت نیرو تسهیلاتی را برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در نظر گرفته است.

وی تاکید کرد: هم‌اکنون نرخ خرید تضمینی برق تجدیدپذیر به ازای هر کیلووات ساعت 460 تومان است، درحالی که این برق به مشترکان حدود 56 تومان فروخته می‌شود.

وی یادآور شد: دولت سیاستگذاری تولید توربین‌های بادی و پنل‌های خورشیدی و همچنین حمایت‌های تحقیقاتی را انجام می‌دهد.

وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موانع پیش روی توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: تامین منابع سرمایه‌ای لازم، تامین زمین، ساختارهای درونی وزارت نیرو و زمان‌بر بودن برخی فرایندهای اجرایی از موانع پیش روست که با هماهنگی‌های به عمل آمده با سازمان‌های مربوطه برخی از آنها برطرف شده و برخی دیگر در حال برطرف شدن است.
 




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *