صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هشدار درباره بهره برداری 150میلیارد متر مکعب از آب‌های زیرزمینی/ ضرورت تصویب قانون حفاظت از تالاب‌ها در مجلس

۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۵:۴۷
کد خبر: ۵۴۸۲۹
خبرگزاری میزان: معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست کشور با بیان این که هر سال یک درصد از وسعت تالاب‌های دنیا از دست می رود، بر لزوم تصویب قانون حفاظت از تالاب ها در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد و نسبت به بهره‌برداری از 150میلیارد متر مکعب از آب های زیرزمینی کشور هشدار داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی میزان احمد علی کیخا در دومین همایش مدیریت و مهندسی تالاب ها که با حضور بهرام طاهری، مشاور عالی وزیر نیرو و گری لوئیس، نماینده مقیم سازمان ملل در ایران برگزار شد با تاکید بر لزوم تصویب قانون حفاظت از تالاب ها در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: با وجود اینکه در دو سال گذشته تاکید بر مسائل زیست محیطی در کشور پررنگ‌تر شده است اما برای ورود به روند بهبود وضعیت محیط زیست کشور به‌ویژه تالاب ها نیاز به اصلاح قوانین داریم.

وی با تاکید بر اینکه با قوانین موجود نمی توان از محیط زیست کشور حفاظت کرد، عنوان کرد: در حالی که سازمان محیط زیست مرجع تشخیص و ارزیابی زیست محیطی در کشور است اما در عمل به رسمیت شناخته نمی شوند، زیرا توسط دستگاه های مختلف سیاست هایی برخلاف نظرهای کارشناسی ما به اجرا در می آید. این در حالی است که باید بالاخره به نقطه ای برسیم که نظرات کارشناسی پذیرفته و در صورت اجرا نشدن افراد خاطی مجازات شوند.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه اندیشه حفاظت از تالاب ها برای نخستین بار در ایران و در شهر رامسر شکل گرفت، بیان کرد: این در حالی است که اکنون حتی برای بهره برداری از ساختمانی که مربوط به این کنوانسیون است بودجه کافی در دست نداریم و دبیرخانه در ژنو مستقر است.

وی با بیان اینکه بنابر گزارش های ارائه شده در کنوانسیون رامسر هر سال یک درصد از وسعت تالاب‌های دنیا از دست می رود، گفت: در این کنوانسیون بیش از 860 میلیون هکتار تالاب شامل 2 هزار و 188 تالاب به ثبت رسیده است که 30 تا 40 درصد آنها در معرض نابودی قرار دارند.

کیخا با بیان اینکه برآیند سیاست‌ها و پروژهای اجرا شده به صورت یک مسکن مقطعی عمل کرده است از رویکرد نامناسب توسعه در کشور انتقاد کرد و افزود: در صورتی که خواهان بهبود روند موجود هستیم باید اصلاح امور در دستور کار قرار گیرد.

هشدار نسبت به 150میلیارد متر مکعب بهره برداری از آب های زیرزمینی کشور

این مقام مسئول با بیان اینکه در سال های ابتدای انقلاب 60 میلیارد متر مکعب بهره برداری از آبهای زیرزمینی صورت می گرفت، هشدار داد: این عدد امروز به 150 میلیارد متر مکعب رسیده است زیرا نگاه ما به این منابع به شکل یک منبع است که از آن بهره برداری می کنیم و دیگر به آن نیازی نداریم.

معاون سازمان محیط زیست به گزارش های ارائه شده در نشست ذخیرگاه زیست کره در فرانسه اشاره کرد و ادامه داد: طبق گزارش های ارائه شده منافع حاصل از توسعه گردشگری در محدوده تالاب‌ها و منابع آبی سطحی بسیار بیشتر از انحراف آب به منظور توسعه کشاورزی است. برای رسیدن به این نقطه باید برنامه منسجم در حوزه های آبریز تالاب ها به خصوص در قسمت بالادست آنها داشته باشیم.

ایران در مورد سد سازی تصمیم گیری کند

وی با تاکید بر اینکه ایران باید بالاخره در مورد سد سازی ها تصمیم گیری کند به انتقال آب بین حوزه ای اشاره کرد و افزود: برنامه ریزی ها باید به سمتی باشد که کمترین تغییرات در اکوسیستم های آبی ایجاد شود و جز در موارد شرب اضطرای مجوز برای انتقال آب صادر نشود.

کشاورزی پر هزینه و کم فایده است

کیخا با تاکید بر اینکه در آمد حاصل از کشاورزی در حوزه های آبخیز همانند دریاچه ارومیه بسیار کمتر است ضرر خشک شدن این دریاچه است بر لزوم ورود مجلس شورای اسلامی به تغییر الگوی کشت در سراسر کشور تاکید کرد و گفت: سازمان محیط زیست با منابع اعتباری اندکی که در اختیار دارد نمی تواند از 17 میلیون هکتار از بهترین منابع زیست محیطی کشور حفاظت های لازم را به عمل آورد این در حالی است که اگر به منابع همانند تالاب انزلی تنها به عنوان یک ذخیره آب نگاه کنیم ارزش ریالی آن بسیار بیشتر از بودجه ای است که برای سدسازی در کشور اختصاص داده می شود.

مشارکت مردم در حوزه دریاچه ارومیه رضایت بخش است

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه حداقل خروجی اقدامات انجام شده در حوزه های آبخیز دریاچه ارومیه حساس شدن مردم نسبت به شیوه بهره برداری از منابع و تاکید بر کشاورزی پایدار است، خاطر نشان کرد: کشور استرالیا بهترین شیوه مدیریت آب را در جهان دارد اما همین کشور در نشست ها و همایش های برگزار شده بر تحسین بر انگیز بودن شیوه مشارکت مردم در حوزه آبخیز دریاچه ارومیه تاکید کردند.

معاون محیط زیست کشور در پایان با ابراز خرسندی از آغاز یک نهضت زیست محیطی در کشور اظهار کرد: مهمترین رسالت سازمان محیط زیست این است که به نیابت از مردم خواستار احیای تالاب ها و سایر منابع زیست محیطی در معرض خطر از مجلس دولت و خود مردم باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *