صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حضرت «ابوالفضل عباس(ع)» بر امان‌نامه شمر در روز تاسوعا لعنت فرستادند/هیئت‌ها به جای نوحه‌های احساسی اهداف سیدالشهداء را بازگو کنند

۱۸ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰:۲۱
کد خبر: ۵۴۸۰۳۸
کارشناس علوم قرآنی گفت: در زیارت‌نامه «امام حسین (ع)» تأکید شده است‌، ای «حسین» تو شهید شدی تا نماز و زکات، همچنین «امر به‌ معروف و نهی از منکر» زنده بماند. هیئت‌های عزاداری در ماه محرم نباید احساسی برگزار شود بلکه باید در آن‌ها اهداف «سیدالشهداء(ع)» مطرح شود.

یدالله بهتاش پیرغلام حسینی و مداح «اهل بیت(ع)» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون وقایع روز نهم ماه محرم در کربلا و کاروان «امام حسین(ع)» گفت: روز نهم ماه محرم که به تاسوعا شهرت دارد روزی بود که تشنگی آرامش را از کودکان کاروان کربلا گرفته، دشمن کاروان کربلا را به‌طور کامل محاصره کرده بود. دراین‌بین شمربن ذی‌الجوشن با لشکریان خود به عمربن سعد پیوست، آن‌ها قصد حمله به «امام حسین(ع)» و کاروان کربلا را داشتند.

کارشناس علوم قرآنی در همین راستا ادامه داد: عصر تاسوعا هنگامی‌ که «امام حسین (ع)» سر به‌ زانو تکیه داده بودند و با صدای لشکر دشمن که آماده رزم می‌شد مواجه شدند، خواهر بزرگوار ایشان «حضرت زینب (س)» به کنار «سیدالشهداء(ع)» آمدند و موضوع شلوغی و آشفتگی در لشکر دشمن را بیان کردند، «امام حسین(ع)» در این هنگام به خواهر بزرگوارشان در مورد خوابی که دیده بودند فرمودند «پیامبر اکرم (ص)» را دیدم که به من گفت تو به‌ سوی ما می‌آیی.
در این‌ بین «سیدالشهداء(ع)» برادر خود حضرت «ابوالفضل عباس(ع)» را برای بررسی شرایط فرستادند و پس‌ از اینکه خبر آماده شدن سپاه دشمن به «امام حسین (ع)» رسید ایشان قمر بنی هاشم را به‌ سوی دشمن فرستاد که تا فردا از آنان وقت بگیرد.


وی پیرامون علاقه «امام حسین (ع)» به برخی از اعمال و آداب بیان کرد: «امام حسین (ع)» در روز تاسوعا از «حضرت ابوالفضل عباس(ع)» خواستند تا فردا از دشمن مهلت بگیرد تا به اعمالی که می خواهند بپردازند، «سیدالشهداء(ع)» به چهار عمل نماز، تلاوت قرآن، دعا و  استغفار علاقه فراوانی داشتند و تماما شب عاشورا را به این آداب و اعمال پرداختند.  این امر درسی بزرگ برای جامعه امروز به همراه دارد، توجه به این نکته که ارزش و اهمیت عزاداری‌ها تنها با نوحه‌سرایی و روضه‌خوانی برای شهدای کربلا نیست بلکه خواندن نماز و انس با قرآن در این مراسم بسیار مهم و با ارزش است. 

این کارشناس علوم قرآنی در خصوص روز تاسوعا اظهار کرد: حضرت «ابوالفضل عباس(ع)» که روز تاسوعا با نام او گره‌ خورده است، ارتباط احساسی خاصی با «امام حسین (ع)» داشتند این ارتباط دوطرفه بود به‌ نحوی‌ که «امام حسین (ع)» برای ایشان لفظ «جان من فدای تو» را بکار می‌بردند. «قمر بنی هاشم(ع)» حتی بین شهدای کربلا جایگاه خاصی داشتند ایشان فردی متقی بوده و عبادات بسیاری انجام می‌دادند.

این کارشناس علوم قرآنی در مورد دیگر وقایع و رخدادها در روز تاسوعا بیان کرد: روز تاسوعا «شمر بن ذی الجوشن» همراه خود امان‌ نامه‌ای برای حضرت «ابوالفضل عباس(ع)» به همراه آورد، هنگامی از ایشان خواستند تا برای صحبت و اعلام امان‌نامه نزد شمر برود ایشان هیچ‌گونه اعتنایی به وی نکرد، با این‌همه «امام حسین (ع)» از قمر بنی هاشم خواست تا برود و حرف‌های شمر را بشنود. حضرت «ابوالفضل عباس(ع)» نیز به نزد شمر رفت، ولی با شنیدن متن امان‌نامه به آن‌ فرمود: لعنت بر شما و بر امان‌نامه شما چگونه انتظار دارید فرزند رسول خدا را تنها بگذارم درحالی‌ که او امان ندارد.

وی در همین راستا ادامه داد: شمر از قبیله‌ای بود که مادر حضرت «ابوالفضل عباس(ع)» نیز از همان قبیله بودند، لذا شمر برای فرزندان «ام‌ البنین(س)» امان‌نامه آورده بود که از سوی حضرت «ابوالفضل عباس(ع)» رد شد.

بهتاش به نحوه عزاداری‌ها و بیان فضایل اخلاقی افرادی چون حضرت «ابوالفضل(ع)» تأکید و اظهار کرد: روضه‌خوانان باید توجه داشته باشند که در مدیحه‌سرایی و سخنرانی‌های خود فضایل اخلاقی را مطرح کنند تا جامعه با مدینه فاضله انسانی نزدیک شود و از الگو‌هایی مانند حضرت «ابوالفضل(ع)» برای بهبود اخلاق، رفتار و معنویات استفاده کند.


وی داشتن بصیرت در هر زمان را برای انسان یک بارزه ارزشمند اخلاقی دانست و اظهار کرد: داشتن بصیرت همواره و در همه ادوار تاریخی یکی از ارزشمندترین بارزه‌های اخلاقی برای انسان محسوب می‌شود، لذا الگوگیری از افرادی همچون «حضرت عباس(ع)» یکی از مهم‌ترین رویکرد‌هایی است که باید مدنظر مداحان و روضه‌خوانان قرار گیرد.

بهتاش بعد شخصیتی و عبادتی قمر بنی هاشم(ع) را برشمرد و تأکید کرد: «حضرت عباس (ع)» آن‌قدر عبادت کرده بودند که جای سجده بر روی پیشانی‌ ایشان باقی‌مانده بود لذا به سخنرانان و مداحان تأکید می‌شود که بعد شخصیتی و عابد بودن حضرت را بیان کنند و نه اینکه از نظر خوش قامتی و یا زیبارویی به توصیف وی بپردازند، زیرا آنچه اصول اولیه قیام «امام حسین (ع)» را ایجاد کرد و حادثه عاشورا را رقم زد توجه و پایبندی به اصول اولیه دین اسلام بود.

وی ویژگی‌های شخصیتی ارزشمند حضرت «ابوالفضل(ع)» را ستودنی دانست و اظهار کرد: ویژگی‌های شخصیتی ارزشمندی در حضرت «ابوالفضل(ع)» وجود داشت از جمله در عبادت، ایثار و بصیرت که هر یک به‌ تنهایی بیانگر جایگاه شخصیتی این امام بزرگوار است.

بهتاش نقش بصیرت در جامعه امروز و نیاز به آن در جامعه را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: بصیرتی که در زمان لازم حقیقت را درک کند و اقدام به اتخاذ تصمیم صحیح کند بسیار مهم است. حضرت «ابوالفضل(ع)» بصیرت داشتند و در زمان مقتضی تصمیم به پشتیبانی از «امام حسین(ع)» گرفتند، هم‌ اکنون نیز ما باید بدانیم که باید گوش‌ به‌ فرمان امام زمان خود باشیم و از ولی فقیه خود اطاعت کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *