صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قبل از رسیدن به پیری باغچه کوچکی برای خود فراهم کنید/ورزش، کتابخوانی و فعالیت‌های مثبت اجتماعی راهی برای مقابله با افسردگی

۰۶ دی ۱۳۹۸ - ۰۴:۳۳:۰۱
کد خبر: ۵۴۷۹۷۸
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: اطرافیان یک سالمند باید با واگذاری مسئولیت‌های کوچک او را به کار مشغول کنند تا حس بیهودگی که منجر به افسردگی می‌شود، از فرد سالخورده دور شود.

غلامحسین باهر، عضو فرهنگستان علوم پزشکی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، اظهار داشت: بر اساس آنچه که در فرهنگستان علوم پزشکی و استاندارد‌های بین المللی تعریف شده است، سلامت بر ۴ پایه جسمانی، روانی، اجتماعی و اخلاقی و معنوی استوار است؛ بنابراین سلامت اجتماعی به عنوان یکی از ابعاد سلامت هر فرد باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: اگر فردی بر اساس عدالت در جایگاه مطلوب اجتماعی قرار بگیرد، از سلامت اجتماعی برخوردار است. در واقع اگر یک انسان سالمند یا بازنشسته شرایط جسمانی خوبی داشته باشد و از بیمه‌های اجتماعی برخوردار و در جامعه مورد احترام و تکریم اطرافیان باشد و نسبت به زمان کارمندی، اثرات مثبت و معنوی بر جامعه داشته باشد دارای سلامت اجتماعی است.

عضو فرهنگستان علوم پزشکی تاکید کرد: افراد سالمند نباید خود را بازنشسته بدانند و تا حد امکان و توانایی تحرک داشته باشند و با فعالیت‌های سازنده و مثبت در اجتماع حضور یابند تا با حفظ سلامت جسمانی قدم مثبتی در رسیدن به سلامت اجتماعی بردارند.

باهر درخصوص پیشگیری از افسردگی در پیری گفت: یک سالمند پیش از رسیدن به درجات بالای پیری یا کهنسالی باید امکانات و انگیزه‌های کافی در زندگی برای خود ایجاد کند. به عنوان مثال باغچه کوچکی داشته باشد یا به کتاب خوانی مبادرت ورزد تا از کار افتاده نشود چرا که احساس بیهودگی به سرعت فرد را به افسردگی می‌کشاند.

وی اضافه کرد: همکاری با NGO‌ها و خدمت مثبت به انسان‌هایی که مشکلاتی برای آن‌ها ایجاد شده است سبب می‌شود حس مثبت در سالمندان شکل بگیرد و آن‌ها را از گوشه گیری نجات دهد.

عضو گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی به نقش افراد در قبال سالمندان اشاره کرد و گفت: اطرافیان سالمند باید انجام برخی از فعالیت‌ها را به او بسپارند یعنی به او مسئولیت واگذار کنند تا حس بیهودگی را از افراد مسن دور کنند. همچنین باید برای سالمندان امکانات ورزشی را فراهم کرد تا حد امکان آن‌ها را از خانه نشینی دور کرد.

باهر به تحول سریع از سنت به مدرنیته در جامعه ایران و آسیب‌های ناشی از آن اشاره کرد و گفت: دو فرهنگی شدن خانواده‌ها مشکلات عدیده‌ای را در جامعه ایجاد کرده است، از این رو افراد بزرگتر باید بیش از اندازه در امور فرزندان خود مداخله نکنند و در صورت پرسش، پاسخگوی کوچکتر‌ها باشند و تجربیات خود را در اختیار آن‌ها قرار دهند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *