صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فقط 40 درصد افراد جامعه مالیات می‌دهند/ 50 درصد اقتصاد کشور زیرزمینی است

۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۹:۱۵
کد خبر: ۵۴۷۳۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
خبرگزاری میزان: نبود بانک اطلاعاتی اقتصادی یکی از پاشنه آشیل های اقتصاد ایران شده است که گاهی دولت را در عدم شناسایی ثروتمندان در حذف یارانه ها و بار دیگر در فرارهای مالیاتی دولت را با مشکل مواجه می کند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی میزان، اگر چه اخذ مالیات توسط دولت از اقشار متوسط و در بارزترین نمونه آن از کارمندان همواره در موعد مقرر و با کسر از حقوق صورت می گیرد یا مالیات بر ارزش افزوده ای 9 درصدی که مصرف کننده آن را پرداخت می کند اما آمارهای دولتی نشان  از 20 درصد فرار مالیاتی و آمارهای غیر رسمی از 40 درصد فرار مالیاتی در ایران خبر می دهد.

فرارهای مالیاتی که عمدتا توسط پردرآمدها و با سند سازی و ارائه آمار غلط صورت می گیرد.

130 هزار میلیارد دلار آخرین آمار فرار مالیاتی است که چندی پیش حسین وکیلی معاون سازمان امور مالیاتی خبر داده است. وکیلی نبود اطلاعات کامل را از جمله مشکلات سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرده است.

مهمترین عامل فرار مالیاتی
مهدی تقوی استاد دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی میزان گفت: فقط 40 درصد افراد مالیات پرداخت می کنند.

وی ادامه داد: این بخاطر  این است که تعدادی از بنگاه های اقتصادی فاقد محل خاص قابل شناسایی هستند مثل دلار فروشان و دلالان که همواره بساط خود را در خیابان پهن کرده اند.

تقوی در ادامه با اشاره به اقدام جدی دولت در زمینه کسب درآمد از یارانه ها اضافه کرد: دولت باید از وابستگی به درآمدهای نفتی فاصله بگیرد و زمینه توجه بیشتر به درآمدهای مالیاتی همت کند.

این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به پنهان کاری برخی بنگاه ها در گزارش عملکرد مالی و عدم اطلاعات درست توسط حسابدارها  گفت: عدم وصول درآمدهای مالیاتی در همه جای دنیا وجود دارد.

تقوی در ادامه اضافه کرد: متأسفانه چون درآمد نفتی داریم، دولت هنوز نسبت به وضعیت نظام مالیاتی نگران نشده و آن‌چنان اتکایی به درآمدهای مالیاتی ندارد.

به گفته این کارشناس با وجود اینکه همه کشورها اقتصاد زیر زمینی دارند، اما این بخش در ایران بسیار وسیع و حدود 50‌درصد کل اقتصاد کشور است.

تقوی گفت: اقتصاد زیرزمینی به معنی داشتن قابلیت گریز و نبود امکان شناسایی فعالان این حوزه است.

وی تصریح کرد: این بخش از اقتصاد در قالب شرکت های ثبت شده دیده نمی‌شود تا بتوان از آن مالیات متناسب با درآمد گرفت. برخی از این افراد در قالب دلال ارز و سکه در حاشیه خیابانها پرسه می‌زنند و چون درآمدشان در هیچ جایی ثبت نمی‌شود، به راحتی از زیر تیغ تیز مالیات فرار می‌کنند.

وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار میزان در خصوص وضعیت دریافت مالیات در سایر کشورها به خصوص کشورهای در حال توسعه و خلیج فارس گفت: متاسفانه اغلب کشورهایی که به درآمدهایی نفتی اتکا دارند از جمله عربستان فرار مالیاتی در آن ها بیشتر است. به خصوص زمانی که این درامدها هم در قالب افزایش قیمت نفت زیاد می شود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *