صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هند از روند "صلح افغانستان" حمایت می کند

۱۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۵:۰۲
کد خبر: ۵۴۷۰۳۶
هند همزمان با گفت وگو های آمریکا و طالبان برای دستیابی به یک توافق صلح، اعلام کرد که این کشور همواره از تحقق روند صلح در افغانستان که در آن فضایی برای فعالیت تروریست ها و گروه های وابسته به آن باقی نماند، حمایت کرده است.

به گزارش گروه بین الملل ، نشریه " تایمز او ایندیا"نوشت: ویجی گوخال معاون وزیر امور خارجه هند در یک جلسه مطبوعاتی ضمن توضیح برنامه سفر نارندرا مودی نخست وزیر هند به روسیه گفت که دهلی نو و مسکو امیدوارند که نتیجه مذاکرات صلح به برقراری ثبات در افغانستان منجر شود.

وی افزود: موضع هند و روسیه در ارتباط با افغاستان به طور کل هم سو می باشد و دو کشور خواهان برقراری نظم سیاسی در افغانستان هستند.

معاون وزیر امور خارجه هند در ارتباط با مذاکرات صلح آمریکا و طالبان بدون حضور دولت افغانستان گفت: دهلی نو از همه طرح های صلح حمایت می کند. ما بخشی از این طرح ها بوده ایم. در مواردی که هند در مذاکرات صلح افغانستان حضور نداشته است، ما از آنها حمایت کرده ایم.

گوخال تصریح کرد: هند نگران شرایط پس از این توافق است. دهلی نو از سیستمی که بر مبنای قانون اساسی باشد حمایت خواهد کرد. این سیستم باید ثبات را تضمین کند و فضایی برای فعالیت گروه های تروریستی و سازمان های وابسته به آنها باقی نگذارد.

هند مخالف به تعویق افتادن انتخابات ریاست جمهوری افغانستان است. در طول سفر مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا به هند، اجیت دووال مشاور امنیت ملی هند به وی گفت که برگزاری به موقع انتخابات سراسری هند بسیار اهمیت دارد. هند همچنین با تشکیل یک دولت موفقت در افغانستان مخالفت کرده است.

هند که دارای منافع بسیار مهمی در افغانستان است در این مذاکرات شرکت نکرده است. هند از دولت افغانستان حمایت می کند اما طالبان همچنان دولت افغانستان را به عنوان یک بازیگر مشروع نمی پذیرد.

هند گروه طالبان را یکی از مشکلات اصلی در افغانستان می داند و در این زمینه با روسیه اختلاف دارد. دهلی نو اعلام کرده است که فرقی میان تروریسم خوب و بد وجود ندارد و گروه طالبان باید به خط قرمز های شناخته شده بین المللی احترام بگذارد و با توقف خشونت و تروریسم ارتباط خود را با گروه القاعده قطع کند. طالبان همچنین نباید هیچ اقدام مخربی که دستاورد های ۱۵ سال گذشته افغانستان را با خطر روبرو می کند انجام دهد.

با این وجود گذشت ۱۰ دور مذاکرات، مقام های آمریکایی و همچنین سخنگوی طالبان اعلام کردند که دو طرف به دستیابی به یک توافقنامه صلح نزدیک شده اند. قرار است پس از امضای توافقنامه صلح بین آمریکا و طالبان، مذاکرات بین افغانستانی ها شروع شود.

دولت افغانستان چندی پیش از آماده شدن برای مذاکرات و اعلام فهرست نمایندگان جناح های مختلف برای گفت وگو با طالبان خبر داده بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *