صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توافق آمریکا با طالبان شکستی برای کاخ سفید

۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۶:۳۸
کد خبر: ۵۴۶۸۵۳
نشریه نیوزویک در مطلبی می‎گوید که در صورت هرگونه توافق میان آمریکا و گروه طالبان باز هم این موضوع به معنای شکستی برای کاخ سفید است.
به گزارش گروه بین الملل ؛ نیوزویک در مطلبی نوشته است که مقام‎های آمریکایی از پیشرفت در مذاکرات بر سر پایان دادن جنگ طولانی در افغانستان خبر می‎دهند و  نمایندگان آمریکایی و طالبان اکنون در آستانه توافق برای آغاز مذاکره صلح کامل با دولت افغانستان هستند.

دونالد ترامپ به پایان مداخله در جنگ‌های خارجی طولانی وعده داد و همچنان تمایل دارد سربازان خود را از طولانی‌ترین جنگ در تاریخ کشورش که نزدیک به ۱۸ سال به طول انجامیده خارج کند و به آمریکا بازگرداند.
 
نظر تحلیلگران در مورد توافق آمریکا و طالبان 
 
به گفته "بریت هیوم " تحلیلگر شبکه خبری فاکس نیوز، "هر چقدر هم جنگ افغانستان و آمریکا طولانی و خسته کننده شده باشد، اما توافقنامه صلح با گروه طالبان یک شکست برای آمریکا به شمار می‌آید و مورد استقبال قرار نمی‌گیرد."

این تحلیلگر مسائل سیاسی می‎گوید، "توافق آمریکا با گروه طالبان شکست خورده نام گرفته است. دولت آمریکا کاملاً اوضاع را در افغانستان رها کرده که بخشی از آن به این دلیل است که مردم نسبت به دلیل طولانی شدن این جنگ نا امید شده‎اند. نمی‌توان انتظار داشت دولت آمریکا از نتایج این جنگ ۱۸ ساله از سوی مردم کشورش مورد قدردانی قرار بگیرد."
 
جدول زمان‎بندی خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان

به نوشته نیوزویک پیشنهاد شده است که تقریباً نیمی از ۱۴ هزار سرباز آمریکایی در خاک افغانستان تحت هرگونه توافق صلح با گروه طالبان به سرعت عقب نشینی کنند و باقی آنها نیز در یک جدول زمان بندی مرحله‌ای تا ۵ سال آینده از این کشور خارج شوند.
 
در ازای خروج نیرو‌های آمریکایی از خاک این کشور، گروه طالبان به کاهش خشونت با هدف آتش بس نهایی متعهد می‌شود و با استفاده نکردن از قلمرو افغانستان به عنوان پناهگاهی امن برای گروه‌های تروریستی موافقت می‎کند.
 
اظهارات نماینده آمریکا در امور افغانستان

زلمی خلیل‎زاد نماینده ویژه آمریکا در مذاکرات صلح افغانستان می‎گوید که توافقنامه پیشنهادی میزان خشونت‌ها را کاهش داده و در‌های مذاکره را برای سران افغانستان و رسیدن به صلح پایدار باز می‌کند.
 
توافق پرخطر آمریکا و طالبان
 
"کریس والاس" از تحلیلگران سیاسی در فاکس نیوز توافق آمریکا و افغانستان را بسیار پر مخاطره می‎داند.
 
به گفته او "آنچه که دولت آمریکا از این توافق بدست می‌آورد کامل نیست. آمریکا تقریباً نیمی از سربازان را از خاک افغانستان خارج می‌کند و در ازای آن تمام چیزی که طالبان با آن توافق می‌کند آن است که از همکاری با القاعده منصرف شود. اما آیا می‌توان به طالبان اعتماد کرد؟ اگر آنها بگویند از همکاری با القاعده منصرف می‌شویم، اما داعش بر جای خود باقی می‌ماند چه باید کرد؟"
 
نظر مردم آمریکا در مورد جنگ افغانستان 
 
نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که مردم آمریکا عمدتا در مورد جنگ در افغانستان بدبین هستند. نظرسنجی مرکز تحقیقات پیو  نشان داد که ۴۹ درصد از افراد بزرگسال در آمریکا معتقدند کشورشان در دستیابی به اهداف خود در جنگ افغانستان ناکام بوده است. تنها ۳۵ درصد از شهروندان آمریکا این جنگ را موفقیت آمیز دانستند. ۱۶ درصد هم نمی‌دانستند که آن را موفقیت آمیز و یا ناکام بنامند.

با وجود اینکه به گفته مقام‎های کاخ سفید مذاکرات صلح واشنگتن و طالبان به مراحل پایانی نزدیک شده اما کارشناسان بر این باورند که این توافق منجر به معنای پایان تنش‌ها در خاک افغانستان نیست.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *