صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سفیر ایران در عراق: تهران و بغداد مصمم به اجرای قرارداد ۱۹۷۵ و لایروبی اروندرود هستند

۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۶:۲۵
کد خبر: ۵۴۶۸۱۳
دسته بندی‌: سیاست
سفیر ایران در عراق گفت: ایران و عراق مصمم به اجرای قرارداد ۱۹۷۵ و لایروبی اروند رود، هستند و ان‌شاءالله در جلسه آخر که درباره مسائل فنی و اجرایی بحث خواهد شد، کار بیشتر جلو می‌رود.
ایرج مسجدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به آخرین اقدامات در لایروبی اروندرود براساس قرارداد مرزی ۱۹۷۵ الجزایر که پس از سفر رئیس جمهور به عراق مورد تاکید قرار گرفت، اظهار کرد: تاکنون چهار جلسه کارشناسی در این باره بین ایران و عراق برگزار شده است و ان‌شاءالله جلسه پنجم آن هم به زودی برگزار خواهد شد.
 
وی ادامه داد: هم ایران و هم عراق مصمم به اجرای قرارداد ۱۹۷۵ و لایروبی اروند رود(شط العرب) هستند و ان‌شاءالله در جلسه آخر که درباره مسائل فنی و اجرایی بحث خواهد شد، کار بیشتر جلو می‌رود.

سفیر ایران در عراق تاکید کرد: در حال آماده کردن مقدمات هستیم و ان‌شاءالله به زودی مقدمات اجرای کار صورت خواهد گرفت.

به گزارش میزان؛ توافق‌نامه ۱۹۷۵این قرارداد در اوج اختلافات مرزی میان ایران و عراق بر سر مالکیت آب‌های اروندرود با میانجی‌گری «هواری بومدین» رئیس‌جمهور وقت الجزایر بین «عباسعلی خلعتبری» و «سعدون حمادی» وزرای خارجه وقت ایران و عراق و در حضور «عبدالعزیز بوتفلیقه» عضو شورای انقلاب و وزیر امور خارجه الجزایر در ۱۵ اسفند ۱۳۵۳ (۶ مارس ۱۹۷۵) به امضا رسید. در این معاهده مرز دو کشور در اروند رود بر پایه خط تالوگ تعیین شد.

مقصود ایران از امضای این عهدنامه رفع دایمی اختلافات مرزی بود، اما به نظر می‌رسید عراق این قرارداد را فرصتی برای تجدید قوای سیاسی - نظامی خود می‌دانست چنانکه ۶ سال بعد نیز به دنبال پیروزی ملت ایران و انقلاب شکوهمند اسلامی، «صدام» با زیرپا گذاشتن این قرارداد جنگ هشت ساله‌ای را به دو ملت تحمیل کرد. این در حالی بود که طبق ماده ۵ عهدنامه، در قالب غیر قابل تغییر بودن مرز‌ها و احترام کامل به تمامیت ارضى دو دولت، طرفین معظمین متعاهدین تایید مى‌کنند که خط مرز زمینى و رودخانه‌اى آنان لایتغیر، دایمى و قطعى است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *