صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد با اوراسیا به نفع تولید کشور است

۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۵:۰۱
کد خبر: ۵۴۶۷۹۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا حتما به نفع کشور خواهد بود گفت: لازمه حضور در تجارت بین الملی حضور در پیمان‌های دوجانبه، چندجانبه و بین المللی است.

مجیدرضا حریری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد درباره اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا اظهار کرد: لازمه حضور در تجارت بین الملی حضور در پیمان‌های دوجانبه، چندجانبه و بین المللی است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین افزود: باید یاد بگیریم که در فضا‌هایی که با سایر مردم مساوی هستیم بتوانیم رقابت کنیم و اگر با کالا‌های کشور‌های هم پیمان نتوانیم رقابت کنیم، تولید و تجارت کشور تبدیل به تجارت گلخانه‌ای می‌شود که در آن حتما رانت توزیع می‌شود.

وی گفت: شرط اینکه بتوانیم بازار‌های صادراتی کشور را توسعه دهیم این است که در پیمان‌های منطقه‌ای و بین المللی به ویژه WTO عضو شویم با این شرایط است که تولید کشور به دنبال رقابت پذیری خواهد رفت.

حریری ادامه داد: قطعا برای شروع باید در پیمان‌های دوجانبه و منطقه‌ای چندجانبه عضو شویم تا بتوانیم تمرین کنیم و لیست کالا‌هایی که برای حذف تعرفه مبادله می‌کنیم بر اساس توانمندی‌ها باشد و این کار شرط اول است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تصریح کرد: ما چاره‌ای نداریم و باید عضو WTO شویم، با این کار مرز‌های کشور‌های مختلف به روی کالا‌های ما و مرز‌های ما نیز به روی کالا‌های دیگر باز می‌شود، اما ترسی که وجود دارد احساس می‌کنیم نمی‌توانیم با کالای خارجی رقابت کنیم و اگر در بازار داخلی نتوانیم رقابت کنیم قطعا در بازار‌های بین المللی نیز موفق نخواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: ضروری است که به سمت انعقاد پیمان‌های دوجانبه و چندجانبه منطقه‌ای حرکت کنیم که هم ابعاد مثبت سیاسی برای کشور دارد و هم از نظر اقتصادی می‌تواند موجب رشد کشور و تصحیح مسیر تولید با مقیاس جهانی می‌شود.

حریری با بیان اینکه اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا حتما به نفع کشور خواهد بود، گفت: شاید در کوتاه مدت در بخش‌هایی از کشور احساس زیان کنند، اما در بلندمدت به نفع ما خواهد بود.

گفتنی است؛ اتحادیه اقتصادی اوراسیا، یک مجمع اقتصادی میان گروهی از کشور‌های آسیایی و اروپایی است و کشور‌های بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان در آن عضویت دارند.

مجموع حجم تجاری کشورهای عضو این اتحادیه در حال حاضر حدود ۷۵۳ میلیارد دلار و بازاری با ۲۰۰ میلیون جمعیت را شامل می شود که استفاده از این ظرفیت می تواند جهش و تحولی در مناسبات اقتصادی کشورمان ایجاد کند.

طبق توافقات صورت گرفته مقرر شده که از چهارم آبان‌ماه موافقتنامه موقت تجارت آزاد میان ایران و اوراسیا وارد فاز اجرایی و عملیاتی شود که پس از پیوستن ایران به این اتحادیه ۸۶۴ قلم کالا از سوی دو طرف مشمول تجارت ترجیحی خواهد شد که ۵۰۳ قلم کالای آن متعلق به ایران است و از این تعداد تعرفه ۷۰ قلم کالا برای کشورمان صفر خواهد بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *