صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

از استقبال بی امید تا عشق وزیر مستعفی به مجلس

۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۴:۴۱
کد خبر: ۵۴۶۷۶۳
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
جلسه رای اعتماد به وزرای «آموزش و پرورش» و «میراث فرهنگی، صنایع و دستی و گردشگری» در صحن علنی امروز مجلس شورای اسلامی در حال برگزاری است که این جلسه با حاشیه‌هایی همراه است.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، بررسی برنامه و صلاحیت «محسن حاجی‌میرزایی» و «علی‌اصغر مونسان» برای تصدی وزارت «آموزش و پرورش» و «میراث فرهنگی، صنایع و دستی و گردشگری» و اخذ رأی اعتماد در دستور کار جلسه علنی امروز سه شنبه ۱۲ شهریورماه مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
 
ورود رئیس جمهور / استقبال ناامید
رئیس جمهور برای دفاع از وزرای پیشنهادی راس ساعت ۸:۲۰ دقیقه به همراه رئیس دفتر خود محمود واعظی وارد صحن علنی مجلس شد و جمعی از نمایندگان از جمله محمدرضا تابش به استقبال وی رفتند. البته نکته شایان توجه در این مراسم استقبال این بود که تعداد کمی از اعضای اعضای فراکسیون امید به استقبال روحانی رفتند.
 
کابینه در مجلس
البته در کنار محمود واعظی، سایر اعضای دیگر کابینه هم در مجلس حضور یافتند. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی، حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور، علی اصغر مونسان وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی، لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور و ... روحانی را برای حضور در مجلس همراهی می‌کردند.
 
خوشامدگویی رئیس لاریجانی
علی لاریجانی پس از حضور رئیس جمهور در مجلس و پس از استقرار وی بر روی صندلی خود به رئیس جمهور خوشامد گفت و پس چند دقیقه روحانی برای ایراد سخنرانی خود جهت دفاع از وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و میراث فرهنگی، صنایع و دستی و گردشگری پشت جایگاه ناطقان مجلس قرار گرفت.
 
نیم ساعت تحلیل
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی البته نیم ساعت از فرصت دفاع خود از وزرای پیشنهادی را به تحلیل شرایط سیاست خارجی و داخلی کشور داد. که تیتر بخشی از  این اظهارات به شرح زیر است:
 
-امروز شرایط آرام تری را تا دو ماه قبل تجربه می‌کنیم و شرایط بهتری را در ماه‌های بعد پشت سر خواهیم گذاشت.
 
-از آغاز دولت یازدهم تا امروز ما همیشه در تحریم بودیم.

-برای زلزله سال ۹۶ و سیل امسال دولت همه توان خود را به کار برد.

- دیپلماسی فعال می‌تواند مسیر را برای ما آسان کنیم.

-هیچ گاه دروازه دیپلماسی را نمی‌بندیم.
 
- دیپلماسی ملی با مقاومت در تضاد نیست.
 
-نباید صدای دشمن را از حنجره ولو گروه مخالف دولت بشنویم.
 
- در این دوماه دوم مذاکرات درباره کاهش تعهدات ایران در برجام فراوانی با کشورهای مختلف داشتیم.
 
- هیچ تصمیمی را برای مذاکره دو جانبه با آمریکا نداشته‌ایم.
 
عشق پارلمانی 
رئیس جمهور اما در بخش دوم  اظهارات خود و پیش از دفاع از محسن حاجی میرزایی به عملکرد و استفا بطحایی وزیر پیشین آموزش و پرورش نیم نگاهی انداخت.
 
وی گفت: آقای بطحایی به دلیل عشقش به مجلس می‌خواست در کنار شما نمایندگان باشد و در استفا خود عنوان کرد که می‌خواهم در انتخابات مجلس شرکت کنم که البته بنده خیلی موافق نبودم و نهایتا با استفا وی موافقت کردم.
 
۱۰ دقیقه با روحانی؛ از گلایه تا خنده
در همین حین جمعی از نمایندگان مجدداً حلقه‌ای به دور رئیس جمهور زدند و وی را تا پای صندلی خود همراهی کردند. از آنجا که این روز‌ها دغدغه‌های نمایندگان بیش از گذشته شده است روحانی کمی بیشتر از زمان‌هایی که به مجلس می‌آمد، در صحن علنی ماند و به صحبت‌های نمایندگان گوش فر داد.

 

البته در این مذاکرات یکی از نمایندگان خانم مجلس هم با در دست داشتن نامه دغدغه‌های حوزه انتخابیه خود را به رئیس جمهور منتقل کرد با این حال هر از چند دقیقه‌ای مشاهده می‌شد که حرف خنده داری بین نمایندگان و رئیس جمهور رد و بدل شده که لبخند بر چهره رئیس جمهور نمایان گشته است.

مذاکرات بین رئیس جمهور و نمایندگان در صحن علنی تقریباً ۱۰ دقیقه به طول انجامید و بالاخره روحانی رأس ساعت ۹: ۲۵ دقیقه صحن علنی را ترک کرد. پس از رفتن رئیس جمهور این بار گعده نمایندگان به دور وزرای حاضر در مجلس تشکیل شد، گعده‌ای که با صدای ناطقان موافق و مخالف وزرای پیشنهادی همراه شده بود و به نوعی ناطقان را نسبت به این بی نظمی کلافه می‌کرد.

رأی اعتماد در سال آخر
در ادامه این جلسه موافقان و مخالفان دو وزیر پیشنهادی در پشت تریبون ناطقان صحن قرار گرفته و به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند و در ادامه این نقطه نظرات وزرای پیشنهادی هم برنامه‌های خود را برای نمایندگان بازگو کردند. نهایتاً پس از چندین ساعت بحث و بررسی و پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان مجلس به این وزرا رأی اعتماد داد. نمایندگان با ۲۰۰ رأی موافق، ۴۸ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۵ نماینده حاضر به محسن حاجی میرزایی رأی اعتماد دادند. همچنین نمایندگان با ۱۶۳ رأی موافق، ۸۷ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۵ نماینده حاضر به علی اصغر مونسان رأی اعتماد دادند و این دو وزیر را در سال آخر مجلس راهی پاستور کردند.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *