صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توسعه گلخانه‌ها راهکاری برای حل چالش آب و اشتغال در کشور

۱۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۲:۰۱
کد خبر: ۵۴۶۲۷۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
وزیر جهاد کشاورزی توسعه گلخانه ها راهکار حل دو چالش آب و اشتغال کشور دانست و گفت: سال گذشته ۲۵ درصد رشد توسعه گلخانه‌ها را داشتیم و تازه به ۱۵ هزار هکتار رسیدیم.

به گزارش گروه اقتصاد محمود محمود حجتی در هفتمین گردهمایی سراسری کشت محصولات زراعی سال ۹۹_ ۹۸ با بیان این که در توسعه گلخانه نسبت به دنیا و کشور‌های منطقه که با آن‌ها مراوده داریم عقب‌تر هستیم، اظهار کرد: ما سال گذشته ۲۵ درصد رشد توسعه گلخانه‌ها را داشتیم و تازه به ۱۵ هزار هکتار رسیدیم در حالی که ترکیه ۶۰ تا ۷۰ هزار هکتار گلخانه دارد.

وی افزود: مصرف آب را ۹۰ درصد کاهش می‌دهند، بهره‌وری را چند برابر افزایش داده و در هر هکتار حداقل ۱۰ نفر ایجاد اشتغال می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح‌کرد: بازار مصرف گلخانه‌ها در منطقه بسیار خوب است، اما ما در این بازار هنوز حضور قابل قبولی نداشته ایم.

وی در رابطه با درخواست تسهیلات از دولت برای کشت گلخانه‌ای عنوان کرد: در جلسه‌ای که با آقای نوبخت داشتم تقاضای ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای بخش گلخانه‌ها داشتم که به محض دریافت این تسهیلات ۸ ماه بعد تولید محصول خواهیم داشت.

حجتی افزود: عده‌ای در کشور وظیفه تولید و عده‌ای هم وظیفه تجهیز منابع و تسهیلات را دارند. اگر بنا باشد ۲۰ هزار میلیارد تومان جذب شود باید ۴۰هزار پرونده گلخانه‌ای تشکیل شده باشد.

حجتی در ادامه عنوان کرد: ما باید مسئله آب را همراه با مسئله خاک مورد نظر قرار دهیم و نباید به خاک بی توجه باشیم.

وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با تکالیف این وزارت در زمان تحریم گفت: در شرایط سخت تحریمی که دشمن در مقابل ملت ایران ایجاد کرده و از تمام امکانات خود در سطح بین المللی و قدرت اقتصادی و نظامی بهره گرفته تا فشار اقتصادی را بر مردم ایران بیشتر کند، وظیفه ما فوق‌العاده سنگین است به خصوص بخش کشاورزی که با قوت مردم سر و کار دارد.

وی افزود: آنچه را که در ارتباط با تامین نهاده‌ها از بذر، ماشین آلات، سم و کود در آن حدی که در دست ما است فراهم کرده‌ایم و کود اوره هم که توسط پتروشیمی تامین می‌شود و با کمبود تامین آن مواجه بودیم، طبق قول‌هایی که پتروشیمی داده برطرف خواهد شد.

وی عنوان کرد: بخش زیرساخت‌ها در زمینه آب و خاک در مقایسه با تمام مقاطع بی نظیر است و مقام معظم رهبری هم ما را در این زمینه همراهی کردند و تسهیلات مورد نیاز را از صندوق توسعه ملی به این بخش اختصاص دادند. اگر ما آماری از افزایش بهره وری می‌دهیم باید اثر آن را در محصولات ببینیم، این نهاده‌ها باید به موقع به دست کشاورزان برسد و شرایط کشاورزی مدیریت شود.

وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با تامین دانه‌های روغنی اذعان داشت: کشور در ارتباط با دانه‌های روغنی متاسفانه وابستگی فوق‌العاده زیادی دارد؛ با اقدامات صورت گرفته در چند سال گذشته ضریب خوداتکایی در روغن از ۵ درصد به ۱۶ درصد رسیده است که باز هم کم است؛ دانه‌های روغنی هم از نظر روغن و هم از نظر کنجاله برای کشور بسیار حائز اهمیت هستند.

وی افزود: طرح تحول در افزایش تولید دانه‌های روغنی باید بسیار جدی گرفته شود، امیدواریم بتوانیم پشتیبانی لازم را به عمل بیاوریم با تامین نهاده‌ها و برگزاری کلاس‌های آموزشی و توجیه کشاورزان بتوانیم توجه آنان به تولید این محصول را جلب و میزان تولید را افزایش دهیم.

حجتی گفت: از سال ۹۲ تا ۹۷، تولیدات بخش کشاورزی ۲۶ درصد افزایش یافته و این مهم، نتیجه حضور و پیگیری و تلاش کشاورزان، بهره برداران و مدیران بخش کشاورزی است.

وی بر ضروت اصلاح و حذف برخی مقررات زائد تاکید کرد و افزود: برخی آیین نامه‌ها و مصوبات غیرضرور کار را برای مردم سخت کرده و در حال ساده سازی آن هستیم و امیدواریم بتوانیم به کمک دولت و مجلس کار مردم را تسهیل کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با یادآوری حفر قنوات توسط گذشتگان برای تامین و توزیع آب عنوان کرد: گذشتگان ما از طریق حفر قنوات آب رسانی می‌کردند و در حالی که ابزار آلات بسیار ابتدایی داشتند و کار با صعوبت بسیار انجام می‌شد، اما مهندسی این قنوات بسیار دقیق و کارشناسانه است؛ این افراد قنوات را تا حدود ۳۰۰ متر حفر می‌کردند و در حال حاضر با امکانات فعلی باید عملکرد بهتری داشته باشیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *