پذیرش دانشجویان بورسیه خارجی را کاهش میدهیم/افزوده شدن ۱۲ هزار ظرفیت خوابگاهی جدید در سال تحصیلی
وی همچنین به تائید مدارک توسط دانشجویان داخل اشاره کرد و گفت: تقاضا برای تائید مدارک توسط دانشجویان داخل افزایش داشته است و این افزایش بیشتر به دلیل تحصیل در خارج از کشور است و روند افزایشی داشته است.
وی گفت: همچنین با توجه به شیوه نامه انضباطی جدید، کارگاه آموزشی برای کارشناسان پیش بینی شده است.
صدیقی در ادامه به بخش تربیت بدنی اشاره کرد و گفت: اتفاقات بسیار خوبی در این زمینه افتاد. ما المپیاد ورزشی را سال گذشته در شیراز داشتیم. دانشجویان ما در یونیورسیاد بین المللی رتبه نهم را کسب کردند. در حوزه ورزش به دنبال توسعه فضاهای ورزشی هستیم. همچنین اتاق تندرستی، چمنهای مصنوعی، زمین کفپوش پیگیری میشوند. در سال جاری ۱۰۰ هزار متر مربع بر فضای ورزشی دانشگاهها اضافه میشود.
وی ادامه داد: مرکز پایش تندرستی برای اصلاح ساختار بدنی دانشجویان راه اندازی شد و سال آینده امیدواریم تمامی دانشگاهها این مرکز را راه اندازی کنند. در حوزه مشاوره دانشجویی برنامههای متنوعی اجرا شد. ۳ طرح سیمای زندگی دانشجویان تاکنون بررسی شده است و نظرسنجی جدید برای پیشگیری از آسیبها پائیز امسال انجام میشود.
صدیقی تاکید کرد: حوزه مشاوره دانشجویی را معاونان دانشجویی جدی بگیرند و بودجه مناسبی برای این بخش اختصاص دهند.
وی به بورس دانشجویان دکترا اشاره کرد و گفت: سعی ما این است که بورس سال ۹۷ مشابه سال ۹۶ باشد؛ و البته امسال با کمبود جدی بودجه مواجه هستیم.
وی ادامه داد: همچنین درخواست دانشجویان برای انتقال و میهمانی کاهش یافته که ما امیدواریم بیشتر کاهش یابد. همچنین پذیرش دانشجویان غیر بورسیه و بورسیه خارجی در دستور کار قرار دارد که ما درصدد هستیم پذیرش دانشجویان بورسیه خارجی را کاهش داده و غیر بورسیه را افزایش دهیم.
وی در ادامه به ویژگیهای دانشگاهها در سال تحصیلی جدید اشاره کرد و گفت: در سال جدید با جنگ اقتصادی، انتخابات، فضای سیاسی، در دانشگاهها روبرو هستیم و واقعیت این است که با محدودیت اعتباری مواجهیم و این کار شما را سختتر میکند و میدانیم که در تهیه مواد اولیه در برخی از ماهها با مشکل مواجه خواهیم شد. شما محدودیت دارید، ما نیز در ستاد با محدودیت مواجه هستیم، ولی همچنان پیگیری میکنیم که بتوانیم مساعدتهای سال قبل را داشته و از دانشگاهها نیز حمایت کنیم.
وی در ادامه به مشکلات خاص صندوق رفاه دانشجویان اشاره کرد و گفت: صندوق رفاه دانشجویان امسال کاهش دارایی دارد و اگر حمایت دولت و سرمایهگذاری صندوق نباشد، مشکلات بیشتر میشود. در بخش تغذیه ۵۰ درصد دانشجویان از فضای دانشگاه استفاده میکنند. در برخی از دانشگاهها این آمار به ۸۰-۷۰ درصد میرسد. ۱۲۶ میلیون پرس غذا در ناهار و شام توزیع میشود و در این زمینه ما حدود ۵۰۰ میلیارد کسری داریم که باید توسط سازمان برنامه حل شود و آن را پیگیری میکنیم.
صدیقی گفت: مشکلات روانشناختی دانشجویان بر اساس نظرسنجیهایی که انجام شده، در برخی از بخشها کاهش و در برخی دیگر، افزایش یافته است. در یک نظرسنجی که در سال ۹۷ انجام شده، ۹۲ هزار نفر از دانشجویان شرکت کردند که بر اساس این نظرسنجی، افتخار به ایرانی بودن بسیار خوب است البته استقبال از فرصت مهاجرت برای ادامه تحصیل زیاد است که این قابل توجه بوده و باید فکری برای آن کرد.
وی با اشاره به وضعیت نشاط و احساس حمایت دانشگاه از دانشجویان، اظهار داشت: ۵۸ درصد دانشجویان این احساس را نداشته و احساس حمایت کامل از سوی دانشگاه ندارند. ۸۵ تا ۹۰ درصد دانشجویان در زمینه مسائل دینی و اعتقادی، خوب هستند و در حوزه مذهبی و اعتقادی، مشکل زیادی وجود ندارد.
رئیس سازمان امور دانشجویان در بخش دیگری از سخنان خود به انتخابات مجلس در نیمسال اول و تحرکاتی که انجام میشود تا روحیه یأس در دانشگاهها ایجاد شود و حضور در انتخابات کم شود، اشاره کرد و گفت: باید به این مسائل توجه داشت تا سوءاستفادهای از دانشگاه و دانشجو نشود.
صدیقی افزود: علی رغم مشکلات موجود معاونین دانشجویی فعالیت خود را با قدرت ادامه داده اند. در بخش سراهای دانش جویی ۹۵ سرای دانشجویی جدید امسال افتتاح خواهیم کرد و در مجموع ۱۲ هزار ظرفیت جدید خوابگاهی در آغاز سال تحصیلی افزوده خواهیم کرد. ۴۴ هزار متر مربع فضای آشپزخانه داریم و کلیه این آشپزخانه شکل صنعتی درخواهند آمد.
صدیقی افزود: در حوزه تربیتی بدنی ۲۵ چمن مصنوعی به پایان رسید و ۲۰ پروژه تا آبان تکمیل میشود و در نهایت ۴۵ پروژه چمن مصنوعی به حوزه خدمات دهی به دانشجویان افزوده میشود و در این حوزه علاوه بر اعتبار ۸ میلیاردی سال گذشته ۲۰ میلیارد هم امسال به این حوزه تخصیص یافت. مجموعا در حوزه تربیت بدنی تلاش گستردهای را داشته ایم.