صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قضات ما در سراسر کشور می‌دانند که هر چقدر پرونده‌های مختلف را پیگیری کنند صدایی درنمی‌آید، اما وقتی پرونده کسانی که متصل به قدرت و ثروت‌اند روی میز قاضی می‌آید فریاد‌ها بلند می‌شود/قضات ما با این حرف‌ها آشنا هستند و رسیدگی عادلانه و منصفانه انجام خواهد شد

۰۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۷:۱۵
کد خبر: ۵۴۵۵۰۵
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس قوه قضاییه طی سخنانی در گردهمایی بزرگ مبلغان محرم گفت: وقتی پرونده کسانی که متصل به قدرت و ثروت‌اند روی میز قاضی می‌آید فریاد‌ها بلند می‌شود که این جناحی است یا این سیاسی است یا نگاه‌های دیگر در آن وجود دارد؛ قضات ما با این حرف‌ها آشنا هستند؛ پرونده‌ای که روی میز قاضی بیاید مورد رسیدگی عادلانه و منصفانه قرار می‌گیرد.
به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی ، آیت‌الله رئیسی رئیس قوه قضاییه امروز پنج‌شنبه طی سخنانی در گردهمایی بزرگ مبلغان محرم که در سالن غدیر شهر مقدس قم برگزار شد اظهار کرد: در کشور مشکلاتی وجود دارد، اما ما با موفقیت از این شرایط و مشکلات عبور خواهیم کرد و آینده بسیار روشن است، اما باید کار و تلاش کرد؛ مردم نسبت به تبعیض و فساد اداری گله‌مند هستند، آیا می‌شود شرایط را متفاوت کرد؟ بله کاملا می‌توان این کار را انجام داد.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: باید به دنبال تحقق شرایطی باشیم که در آن شرایط در نظام اداری ما مطلقا فساد لانه نکند؛ البته ممکن است که فردی در جایی فساد کند، اما مطلقا نباید اجازه دهیم که فساد لانه کند؛ باید مسئولین و دست‌اندرکاران نسبت به فساد حساسیت داشته باشند و باید ساختار‌ها اصلاح شود.
 
نظام مالیاتی و نظام واردات و صادرات در کشور اصلاح شود

آیت‌الله رئیسی ادامه داد: آیا می‌خواهید پرونده‌ها به دستگاه قضایی و روی میز قاضی نیاید؛ برای تحقق این امر باید نظام بانکی، نظام مالیاتی و نظام واردات و صادرات در کشور اصلاح شود؛ چطور از یک کارمند با حقوق کم مالیات اخذ می‌شود، اما کسی که درآمد‌های میلیونی و میلیاردی دارد فرار مالیاتی می‌کند؟! با بررسی‌های انجام شده مشخص گردیده که بخشی از کمبود بودجه کشور با فرار مالیاتی قابل استیفا است.

وی گفت: می‌خواهید پرونده به دستگاه قضایی نیاید؛ برای تحقق این امر باید دستگاه اداری کشور به دنبال از بین بردن فرار‌های مالیاتی باشد؛ برای رونق تولید در کشور نباید قاچاق کالا وجود داشته باشد؛ بحث کوله‌بری نیست بلکه سخن از قاچاق‌های سازمان‌یافته است؛ چرا نظام پولی و بانکی در کشور اصلاح نمی‌شود که ما هر روز شاهد تولید یک پرونده بر روی میز قاضی باشیم همه می‌گویند که نظام پولی و بانکی کشور مشکل دارد باید این مشکل رفع شود.
 
یارانه متعلق به نیازمندان است آیا می‌شود به کسانی که ثروتمند هستند یارانه پرداخت کرد؟!
 
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه باید ساختار‌های فسادزا در کشور اصلاح شود اظهار کرد: چند سال قبل قرار بود پرداخت یارانه‌ها وضعیت عادلانه‌ای پیدا کند؛ یارانه متعلق به نیازمندان است آیا می‌شود به کسانی که ثروتمند هستند یارانه پرداخت کرد؟! این قضیه روشن است؛ نظام یارانه‌ها باید سامان داده شود؛ از سوی دیگر به مصرف انرژی در کشور باید سامان داده شود به نحوی که عدالت در این امر اجرایی شود؛ این‌ها قضایایی است که برای مردم کوچه و بازار روشن است؛ چرا این قضایا با تاخیر مواجه می‌شود؛ وقتی با تاخیر مواجه می‌شود و پیرامون آن‌ها تصمیم‌گیری نمی‌شود مشکلاتی ایجاد می‌گردد؛ تفاوت بین قیمت دلار پرونده ایجاد می‌کند و این پرونده به دادگستری می‌آید؛ این پرونده‌ها محصول تفاوت بین قیمت دلار است و می‌تواند چنین پرونده‌هایی ساخته نشود.
 
پرونده‌ای که روی میز قاضی بیاید مورد رسیدگی عادلانه و منصفانه قرار می‌گیرد

آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: اگر کسی فساد کرد که دستگاه قضایی نمی‌تواند نسبت به آن بی‌تفاوت باشد؛ باید رسیدگی عادلانه و منصفانه شود؛ قضات ما در سراسر کشور می‌دانند که هر چقدر پرونده‌های مختلف را پیگیری کنند صدایی درنمی‌آید، اما وقتی پرونده کسانی که متصل به قدرت و ثروت‌اند روی میز قاضی می‌آید فریاد‌ها بلند می‌شود که این جناحی است یا این سیاسی است یا نگاه‌های دیگر در آن وجود دارد؛ قضات ما با این حرف‌ها آشنا هستند؛ پرونده‌ای که روی میز قاضی بیاید مورد رسیدگی عادلانه و منصفانه قرار می‌گیرد.
 
آیا منظور قانون از خصوصی‌سازی این بود؟! این تاراج دادن اموال عمومی است
 
وی در ادامه با اشاره به مباحثی که در مورد خصوصی‌سازی وجود دارد گفت: ما تاکید داریم که خصوصی‌سازی امری لازم است و در برنامه‌های توسعه اول تا ششم کشور بر این موضوع تاکید شده است؛ دولت باید نقش حمایتی و نظارتی داشته باشد و از تصدی‌گری پرهیز کند، اما اگر در کنار این خصوصی‌سازی‌ها یک شرکت یا مجموعه یا کارخانه‌ای به نحوی واگذار شد که روز به روز رو به افول رفت بنابراین باید در نوع واگذاری آن بررسی‌های لازم صورت گیرد؛ مقام معظم رهبری در روز اول فروردین و چندی پیش به دو مصداق از این مصادیق اشاره کردند؛ یک بخش از مشکلات ناشی از مسائل ساختاری است و یک سری مشکلات رفتاری وجود دارد؛ آقایان باید سخنان کارگران اراکی و تبریزی و سخنان دردمندانه و دغدغه‌مندان کارگران هفت‌تپه و کرمانشاهی را بشنوند؛ این‌ها نسبت به خصوصی‌سازی‌هایی که صورت گرفته، حرف دارند؛ من در سفر به اراک در اولین جلسه خود دو ساعت به حرف‌های کارگران اراکی گوش کردم؛ آقایان شما هم حرف‌های این کارگران را بشنوید؛ آیا منظور قانون از خصوصی‌سازی این بود؟! این تاراج دادن اموال عمومی است؛ ما باید به این مسئله رسیدگی کنیم و رسیدگی نیز خواهیم کرد.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با بیان اینکه امروز مردم از ما اجرای عدالت و قانون و مبارزه با فساد می‌خواهند گفت: نظام اداری ما باید در عمل و اجرا نظامی در تراز انقلاب اسلامی و در تراز نظام امیر المومنین باشد و باید در همان مسیری که امیرالمومنین علی (ع) حرکت کرد نیز ما حرکت کنیم و این امر امکان‌پذیر است کما اینکه بچه‌های ما در این کشور دست به کار‌های بزرگی زدند؛ برخی می‌پنداشتند ایستادگی در مقابل داعش و القاعده و سایر دشمنان ایران اسلامی نشدنی است، اما فرزندان ما این ایستادگی و مقاومت را انجام دادند ما نیز امروز به پاسداشت خون شهدا و به برکت وجود زنان و مردان انقلابی و با هدایت‌های مقام معظم رهبری می‌توانیم دست به اقدامات بزرگ و ارزشمند بزنیم.

آیت‌الله رئیسی در ادامه خطاب به مبلغینی که برای تبلیغ در ماه محرم به مناطق مختلف کشور اعزام می‌شود گفت: هنگامی که برای تبلیغ به بلاد و سایر نقاط کشور مراجعه می‌کنید قطعا با مسائل و مشکلاتی مواجه می‌شوید که یک بخش از این مسائل مربوط به حوزه‌های قضایی یا نظارتی می‌شود؛ از این رو ما از دفتر تبلیغات اسلامی می‌خواهیم تا قبول زحمت کند و یک ارتباطی میان مبلغین اعزامی با دفتر رئیس قوه قضاییه در قم ایجاد کند تا این مبلغین بتوانند مشکلاتی که از سایر نقاط کشور جویا شده‌اند را به ما منتقل کنند؛ گاهی مشاهده شده که با یک اقدام در یک شهرستان مشکلات یک منطقه رفع شده است.

وی در ادامه در جمع مبلغین حوزه علمیه قم به ذکر خاطره‌ای از یکی از اعزام‌های تبلیغی خود در پیش از انقلاب و دیداری که با مقام معظم رهبری در ایرانشهر که محل تبعید ایشان بود، داشت اشاره کرد.
 
فقه ما از پاسخ به هیچ سوالی عاجز نیست
 
رئیس قوه قضاییه در ادامه در گردهمایی بزرگ مبلغان محرم که از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، گفت: امروز سه موضوع و ساحت شامل علم‌افزایی، تبلیغ و اقدام و عمل برای روحانیت در جامعه ما، باید مورد توجه قرار گیرد.

آیت‌الله رئیسی ادامه داد: علم‌افزایی امر بسیار مهمی است، در گذشته فق‌های بزرگ ما از جمله صاحب جواهر و مرحوم شیخ انصاری با زحمات بسیاری که کشیدند و با ذهن فعال خود فروعات بسیاری را مطرح کردند و امروز ما بر سر سفره زحمات و سخنان ارزشمند این بزرگان نشسته‌ایم؛ اما با همه این اوصاف امروز سوالات زیادی در عرصه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی و قضایی وجود دارد؛ چرا که فقه در جامعه ما حکومت می‌کند.

وی گفت: حوزه‌های علمیه ما باید مبتنی بر همان مبانی استوار جعفر بن محمد صادق (ع) و مبتنی بر همان اجتهاد تمدن‌ساز به سوالات بسیاری که وجود دارد پاسخ دهند. فقه ما از پاسخ به هیچ سوالی عاجز نیست؛ لکن باید کار شود. مبانی و اصول در اختیار ما قرار دارد و بر همین مبنا مجتهدین مبتنی بر تلاش و مجاهدت می‌توانند پاسخ بسیاری از سوالات را بدهند.

رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: موضوعات و کیس‌هایی وجود دارد که روی میز قضات است و باید برای پاسخ به این موضوعات مجاهدت‌های علمی و فقهی‌ای صورت گیرد. در مرکز آموزش و پژوهش‌های قم شاید هزاران سوال در حوزه‌های مرتبط با فقه و قضا مطرح باشد که با همکاری مراجع تقلید، مرکز پژوهش‌ها در حال پاسخ به این سوالات است.

آیت‌الله رئیسی گفت: برای پاسخگویی به سوالاتی که در زمینه‌های مختلف مرتبط با فقه و قضا وجود دارد، باید تلاش‌های مضاعفی صورت گیرد و لازمه این امر آن است که بزرگان حوزه در این زمینه ورود کنند و از این دانش متصل به وحی برای گره‌گشایی از زندگی مردم استفاده کنند. در این چهل سال بر همین مبنا اقدامات بسیاری صورت گرفته است؛ اما باز هم باید در این زمینه کار کرد.

وی با بیان اینکه در دستگاه قضایی نیازمند برقراری ارتباط با حوزه‌های علمیه هستیم، گفت: دستگاه قضایی یک مجموعه علمی است؛ از همین رو به تولید علم صورت گرفته در حوزه‌ها و سایر مراجع علمی نیازمند است. دستگاه قضایی باید به روز باشد و لازمه این به روز بودن استحکام ارتباطش با حوزه‌ها و مراجع علمی و پژوهشی است و این امر یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است.

رئیس قوه قضاییه در ادامه کادرسازی را یکی دیگر از حلقه‌های ارتباطی میان دستگاه قضایی و حوزه‌های علمیه دانست و گفت: امام راحل در وصیت‌نامه خود یکی از منابع تامین نیروی انسانی دستگاه قضایی را حوزه‌های علمیه دانستند و بر همین مبنا افاضلی که از مجموعه‌های حوزوی و علمی به دستگاه قضایی پیوستند، بسیار منشاء اثر بوده و هستند.

آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: در بین فق‌ها امام بزرگوار به عکس بزرگان سلف مقوله احتیاط را مطرح می‌کردند و می‌فرمودند چنانچه کسی توانایی ورود و اثرگذاری به دستگاه قضایی را داشته باشد و از این کار امتناع کند، قطعا از جانب حضرت حق مورد مواخذه قرار می‌گیرد. من در ابتدای ورودم به دستگاه قضایی در مشهد در این رابطه از مقام معظم رهبری سوال کردم و ایشان نیز فرمودند نظر من نیز در باب احتیاط در امر قضا همان نظر حضرت امام (ره) است.

وی با بیان اینکه فقه می‌تواند و این ظرفیت را دارد که تمام جنبه‌های زندگی انسان معاصر را اداره کند، گفت: تفاوت نظر ما با نظر کسانی که با آثار فقهی آشنایی ندارند یا به واسطه برخی دلبستگی‌ها به فرهنگ غربی، نوع نگاه متفاوتی دارند، آن است که معتقدیم فقه برای تمام جنبه‌های زندگی فردی و اجتماعی انسان برنامه دارد و تجربه چهل ساله جمهوری اسلامی نیز در این رابطه تجربه موفقی بوده است.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب تصریح کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب، مقام معظم رهبری تمام موفقیت‌ها و کاستی‌های موجود را به شکلی واقعی تشریح و تبیین کردند و ما با استناد به این بیانیه می‌توانیم در ادامه راه انقلاب موفقیت‌های بیشتری را کسب کنیم.

آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: بنابراین شکل دادن به جامعه‌ای مبتنی بر آموزه‌های دینی و فقه اسلامی کاملا امکان‌پذیر است و این تجربه‌ای است که طی چهل سال اخیر در این بخش از کره خاکی ایجاد شده و ان شاء الله زمینه‌های بیداری و توجه به این نوع نگاه روز به روز در سراسر عالم گسترش یابد و زمینه ظهور حضرت حجت (عج) فراهم شود.
 
نیازمند گسترش فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر هستیم
 
وی در ادامه با اشاره به موانعی که بر سر راه تبلیغ دین وجود دارد گفت: برای برون رفت از مشکلات تبلیغ دین، بر خشیت از خداوند تاکید شده است. خشیت به معنای آن است که انسان در هستی جز وجود مقدس حضرت حق را موثر نداند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با بیان اینکه آمرین به معروف و ناهیان از منکر همچون قضات، خلیفة‌الله و خلیفة‌الرسول معرفی شده‌اند، گفت: وقتی فردی با عصا و با زبان محلی در دادگاه خطاب به قاضی می‌گوید که تو در جایگاه علی (ع) نشسته‌ای این مفهوم به ذهن متبادر می‌شود که قاضی در جایگاه خلیفة‌اللهی است و انتظار از او این است که قلم و نگاه و حکمش علی‌وار باشد. در رابطه با آمران به معروف و ناهیان از منکر همین موضوع صدق می‌کند و امر به معروف و نهی از منکر از زبان فرد آمر یا ناهی خارج نمی‌شود بلکه این امر و نهی، کلام خداوند است.

آیت‌الله رئیسی ادامه داد: در جامعه نیازمند گسترش فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر هستیم و نیازمند افرادی هستیم که با یک "به تو چه" جا نخورند. فرهنگ دین" فرهنگ مسئولیت‌پذیری همگان است. اگر امروز جامعه ما به این نقطه رسیده، مدیون امر به معروف و نهی از منکر مردان و زنانی است که با تمام وجود در مقابل منکرات و ترک معروفات حساس بودند.

وی گفت: دشمن در جامعه ما به دنبال حساسیت‌زدایی است و گاهی حساسیت‌سنجی می‌کند که ببیند در جامعه چه میزان حساسیت نسبت به ارزش‌های دینی و انقلابی وجود دارد.
 
آیت‌الله رئیسی اظهار کرد: علی‌رغم گستردگی ارتباطات دیجیتال در عصر حاضر، همچنان منبر جایگاه خود را به عنوان یک جریان اثرگذار بین مردم حفظ کرده است و از همین رو یک منبری سالم عالم و خوش‌بیان و زمان‌شناس می‌تواند بسیاری از مسائل را تبیین کند و برای مردم به ویژه جوانان به روشنگری دست بزند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه باید نسبت به موضوع تبلیغ دین حساس بود گفت: امروز مبلغان می‌توانند با حضورشان در جای جای کشور، زیبایی و عظمت سخنان ائمه اطهار (ع) را به مردم منتقل کنند و در پرتو اقدامات مبلغین دشمن‌شناسی و دشمن‌ستیزی در میان مردم تقویت می‌شود.

وی با بیان اینکه در عصر حاضر با پدیده جاهلیت مدرن مواجه هستیم گفت: امام حسین (ع) با نثار خون مطهر خود از جامعه اسلامی جهل‌زدایی کرد. خون تمام شهدای راه حق در طول تاریخ متصل به خون امام حسین (ع) است؛ بنابراین خون این شهیدان نیز در جهل‌زدایی در عصر حاضر موثر است.

آیت‌الله رئیسی ادامه داد: مبلغین باید شاخصه‌های جاهلیت مدرن را برای جامعه تبیین کنند. امروز بزرگترین بی‌اخلاقی‌ها به عنوان تمدن به جوامع بشری عرضه می‌شود؛ بنابراین باید برای مردم روشنگری شود که ان چیزی که به عنوان تمدن بر بستر این بی‌اخلاقی‌ها عرضه می‌شود، همان جاهلیت مدرنی است که در امتداد جاهلیت قدیم پیگیری می‌شود.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه گمراهی‌ها و جهل‌ها به برکت عاشورای حسینی و خون همه شهدای عاشورایی از جمله شهدای مدافع حرم مرتفع شده و مرتفع خواهد شد، گفت: امروز جوامع بشری با جاهلیتی مواجه‌اند که همراه با خود ایسم‌ها، امپراطوری رسانه‌ای، فضای گسترده ماهواره‌ای و دیجیتالی و علم و فناوری را دارا می‌باشد و با اعمال قدرت و زور در حال ظلم کردن به مردم در نقاط مختلف دنیاست؛ بنابراین ضرورت دارد که ابعاد مختلف این جاهلیت برای مردم از سوی مبلغین روشن شود.

وی با بیان اینکه امتداد راهبردی جمهوری اسلامی در جای جای این کره خاکی است که مردم آن به نام عدالت‌خواهی و آزادی‌خواهی قیام می‌کنند، گفت: در مقابل، امتداد راهبردی دشمنان ما و استکبار جهانی در منطقه ما آل سعود و آل خلیفه است و این موضوع باید از سوی مبلغان به صورت کامل برای مردم تبیین شود.
 
دست برتری در منطقه با جبهه انقلاب اسلامی و مقاومت است

آیت‌الله رئیسی با اشاره به بایکوت بیانات مقام معظم رهبری از سوی رسانه‌های دشمن گفت: اگرچه جهان استکبار تلاش می‌کند سخنان حق در دنیا شنیده نشود و از همین رو به بایکوت رسانه‌ای سخنان مقام معظم رهبری مبادرت می‌ورزد، اما ما شاهد بودیم که وقتی ایشان در بیمارستان بستری بودند، میلیون‌ها انسان از نقاط مختلف عالم با پیام‌های خود به محضر ایشان ابراز ارادت کردند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *