بیماریهای غیرواگیر همچنان پیشتاز در مرگ و میرها/مردم در میزان مصرف چربی، نمک و شکر تجدیدنظر کنند
وی با تاکید بر اینکه بیماری قلب و عروق ۴۲ درصد مرگها را در کشور شامل میشود، افزود: چربی، قند و نمک فاکتورهایی است که خطر بیماریهای قلبی-عروقی را افزایش داده و در نهایت منجر به فشار خون، دیابت بیماریهای کلیوی و سکتههای قلبی و مغزی میشود.
رئیسی با بیان اینکه با همت وزارت بهداشت و درمان سند ملی بیماریهای غیر واگیر تدوین شده است، تصریح کرد: این سند در شورای عالی سلامت امنیت غذایی نیز تصویب و به همه دستگاهها برای اجرا ابلاغ شده است.
وی با تاکید بر اینکه خوشبختانه در ارتباط با کاهش مصرف نمک، شکر و چربی هماهنگیهای خوبی با صنایع تولیدات غذایی صورت گرفته است، گفت: اکنون ما هدف گذاری کرده ایم که تا سال ۱۴۰۴ بتوانیم ۳۰ درصد میزان مصرف نمک، قند و چربی در محصولات صنایع غذایی را کاهش دهیم، البته این مهم اکنون نیز در حال انجام بوده و اقدامات خوبی در حال انجام است، اما کافی نیست.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه باید در طبخ غذاهای خانگی نیز کاهش مصرف قند، شکر و چربی لحاظ شود، افزود: مهمتر از همه بالا بردن سطح سواد سلامت مردم برای انتخاب نوع مواد غدایی مورد استفاده است.