صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مالخاز: مسیر «امام حسین (ع)» در جهت صلح و همزیستی مسالمت آمیز است/مددی: «پیاده روی اربعین» بهترین مکان برای گفتمان دینی

۰۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۴۵۰۳۱
تهیه کننده مستند «نماد وحدت» گفت: طی سال‌های متمادی برگزاری پیاده روی اربعین این رویداد را دارای پتاسنیل فراوانی برای گفتمان فرهنگی و دینی دیدیم، به همین دلیل حسین نماد وحدت با هدف وحدت، انسانیت و صلح شکل گرفت

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، نشست تخصصی حسین(ع) در اندیشه مسیحیت با حضور مالخاز کشیش مسیحی گرجستانی، همراه با رونمایی از مستند نماد وحدت برگزار شد.این نشست سه شنبه ۵ شهریور ماه از ساعت ۱۶ الی ۱۸ در سالن آیت الله مهدوی کنی دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد.

امامی عضو انجمن هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) در ابتدای این نشست گفت: از نظر من چنین نشستی اتفاق بسیار خوب و مثبتی است، ما طی چند دهه گذشته در دانشگاه امام صادق (ع) در جهت رشد فرهنگ و سازمان دهی اسلامی در این مرکز به برگزاری رویداد‌های گفتمان محور پرداخته ایم.

وی در همین راستا ادامه داد: من در خیلی از دانشگاه‌های غرب دیده ام که بسیاری از آن‌ها به همزیسیتی ادیان می‌پردازند، ما در ایران به هم تجربگی رسیده ایم، ما در تلاشیم تا در مکان‌های مقدس ادیان به گفتگو و آشنایی با یکدیگر بپردازیم، حال در تلاش هستیم تا در مسیر پیاده روی اربعین چنین رویدادی را برای گفتمان دینی در نظر گرفته ایم که از نظرم جویندگان معنویت می‌توانند در این مسیر به تجربه مشترک دینی دست پیدا کنند.

در ادامه این نشست تخصصی بخشی از مستند مربوط به سفر ادیان در مسیر پیاده روی اربعین پخش شد.


عبدالحسین مددی تهیه کننده مستند "نماد وحدت" در ابتدای سخنان خود گفت: طی سال‌های متمادی برگزاری پیاده روی اربعین این رویداد را دارای پتاسنیل فراوانی برای گفتمان فرهنگی و دینی دیدیم، به همین دلیل حسین نماد وحدت با هدف وحدت، انسانیت و صلح شکل گرفت، در این راه ادیان مختلفی حضور پیدا کرده و با ادیان ارتباط و گفتمان شکل گرفت، این پویش ظرفیت‌های اربعینی ادیان مختلف را مورد بررسی قرار داده است.

وی در همین راستا ادامه داد: من در این مستند تهیه کننده بودم، اتفاق جدی که در این مستند می‌افتد، داستان یک عالم دین مسیح است، دکتر مالخاز یکی از بزرگان جامعه مسیحیت است که این مستند هم براساس حضور وی در پیاده روی اربعین شکل گرفته است.

محمدحسین نعمتی کارگردان مستند در ادامه پشت تریبون قرار گرفت و اظهار کرد: در سال ۹۴ برای نخستین بار در پیاده روی اربعین حضور یافتم، در همان زمان دوربین به دست گرفته و مستندی بین المللی از حضور ادیان مختلف در مسیر پیاده روی اربعین پیدا کردم، همان حضور و همان مستند باعث آشنایی من با دکتر مددی تهیه کننده مستند "سمبل وحدت" شد.

وی با اشاره به سفر خود به گرجستان ادامه داد: برای تولید این مستند با بزرگان ادیان مختلف صحبت کردیم، به کشور‌های متفاوتی سفر کردیم تا انتها دکتر مالخاز را در کشور گرجستان ملاقات کردیم و بعد از هماهنگی‌های بسیار ترتیب سفر وی به پیاده روی اربعین و در نهایت ساخت این مستند اتفاق افتاد.

مالخاز اسقف مسیحی گرجستانی در ابتدای این نشست خوشحالی خود از حضور در میهمانی امام حسین (ع) را ابراز کرد و گفت: به خاطره‌ای در ابتدای نشست می‌پردازم، روزگاری به مطالعات فراوانی می‌پرداختم، آن روز یکی از متون به شدت مرا به خود مشغول کرد به طرزی که در راه بازگشت به خانه راه را گم کرده و به برجی از زمان رومی‌ها رسیدیم، سربازی به من نزدیک شد و گفت کجا می‌آیید؟ من به وی گفتم: به تو چقدر حقوق می‌دهند؟ سرباز گفت: ۳ دینار، روحانی گفت: من به تو روزی ۶ دینار می‌دهم که هر روز وقتی راهم را گم کردم به من بگویی توکی هستی و اینجا چه می‌کنی. میخواهم به این نکته برسم که ما واقعا چه کسی هستیم.


وی خلقت انسان را عشقی بزرگ خواند و اضافه کرد: آیا ما برای کشتن هم، دشمنی و کینه به وجود آمده ایم، من فکر می‌کنیم ما بوجود آمدیم تا در مسالمت و عشق در کنار یکدیگر زندگی کنیم، من یکی مسیحی و پیرو حضرت عیسی (ع) هستم، اما احساس می‌کنم امام حسین (ع) درس‌های بسیاری به ما می‌دهد، اگر ما به امام حسین (ع) احترام بگذاریم، اگر به واقع پیرو وی هستیم باید با تمام تلاشمان در برابر دشمنی در این جهان بایستیم، از نظر من مذهب مسیری است که ما را به عشق و همزیسیتی مسالمت آمیز سوق می‌دهد.

وی با اشاره به حضور خود حرم مطهر امام حسین اضافه کرد: وقتی یک مرد کودک شش ماهه اش را روی دست گرفته و طلب آب می‌کند، اما آن‌ها کودک را می‌کشند، آن‌ها قطعا هیچ چیز جز شیطان نیستند، داستان زندگی امام حسین (ع) به ما می‌آموزد که فردی که قدرت در دستانش است نباید به ضعفا جامعه ظلم کند. تجربه من در پیاده روی اربعین یکی از عمیق‌ترین تجربیات من در زندگی بوده است. تاثیر اربعین تاثیر معجزه واری است که جهان را به بهترین جای ممکن راهنمایی میکند.

مالخاز حضور خود در پیاده روی اربعین را لذتی عمیق خواند و افزود: من با همین لباس و شمایل در پیاده روی اربعین شرکت کردم، اما هیچکس از من نپرسید چرا یک اسقف مسیحی در این مراسم حضور دارد، اتفاقا همه با من برخورد خوب داشته و از حضورم استقبال می‌کردم، در آن مکان هرکسی هر چیزی که داشت را برای من آورد، آنجا مهمانپذیری و صمیمیت در بالاترین درجه خود قرار دارد.

وی در همین رابطه اذعان کرد: من نه از بستگان و نه از هم مذهبان آن‌ها بودم، اما آن‌ها به شدت با من مهربان بودند، مهربانی یکی از ابعاد بزرگ اربعین حسینی است، من فکر می‌کنم اربعین موتور تولید امید است، اگر ما می‌توانیم طی مسیر نجف تا کربلا با هم مهربان باشیم چرا نتوانیم در مسیر‌های دیگر زندگی به یکدیگر عشق بورزیم.

این کشیش مسیحی ادامه داد: من از تمام کسانی که در این پروژه مهربانانه به تولید این مستند کمک کردند به شدت تشکر می‌کنم، این دوستان به من کمک کردند تا این سفر بزرگ را به پایان برسانم، احساسات من نسبت به پیاده روی اربعین و تولید این مستند هر لحظه در حال فوران است، امیدوارم این مستند احساسی که در پیاده روی اربعین وجود دارد را به تمام کسانی که این تجربه را نداشتند منتقل کند. من امیدوارم افرادی از مذهب و خانواده من در این پیاده روی شرکت کرده و حس پذیرفته شده توسط دیگران را درک کنند، من بدون هیچ اغراقی می‌گویم که عمیقاً به دنبال این هستم که روابط عمیق و گرمی بین مسیحیان و مسلمانان برقرار شود، مسلمانان ومسیحیان نیمی از جمعیت زمین را تشکیل می‌دهند پس آینده زیست و صلح جهان در دستان ماست.

مالخاز با اشاره به یک داستان قدیمی گرجی تاکید کرد: در منطقه قفقاز مردی به علم و دانایی شهره بود، همه می‌گفتند که وی عالمترین فرد قفقاز است، گروهی جمع شدند تا خرد وی را محک بزنند، آن‌ها یک گنجشک در دستان خود گرفتند و از مرد پرسیدند حدس بزن چه چیزی در دستان ماست؟ گفتند اگر تشخیص داد که پرنده است بپرسند زنده است یا مرده و اگر درست گفت که زنده است آن را در دستان خود می‌فشرند تا بمیرد و حرف مرد اشتباه از آب در بیایید، موقعی که سمت مرد دانا رفتند مرد گفت: فکر می‌کنم که یک پرنده است، بعد سراغ سوال دوم رفتند که زنده یا مرده است گفت: این به شما بستگی دارد، می‌خواهم بگویم که آینده این کره خاکی دست ماست، میتوانیم دستمان را فشار داده و نابودش کنیم یا از امام حسین (ع) الهام گرفته و جهان را زنده نگه داریم.


وی در پایان خاطرنشان کرد: تصویری که همواره در زندگی من همراهم خواهم بود از حرم امام حسین (ع) است، آنجا مرد بلند قدی طفل فلج خود را به حرم آورده بود، فلج بودن پسر مشخص بود، مرد مقابل ضریح طفل را به سمت آسمان گرفت و دعا کرد، وی اشک می‌ریخت و دعا می‌کرد.

نشست تخصصی حسین در مسیحت با رونمایی از مستند نماد وحدت توسط  مالخاز و سایر حاضرین در این نسشت به پایان رسید.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *