صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

از سوال جهت دار خبرنگار فاینشنال تایمز تا اصرار خبرنگار روزنامه اصلاح طلب

۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۲:۴۴
کد خبر: ۵۴۴۹۳
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
خبرگزاری میزان: نشست خبری رئیس جمهور که بعد از ظهر امروز (شنبه 23 خرداد) در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهور برگزار شد، حاشیه هایی نیز به همراه داشت. حاشیه هایی که گاه پررنگ تر از متن می شد و فضای این نشست خبری را تحت الشعاع قرار می داد.
به گزارش خبرنگار سیاسی میزان، نشست خبری حجت الاسلام روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران بعد از ظهر امروز در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد. این نشست با حاشیه هایی همراه بود که در ادامه این گزارش به شرح آن می پردازیم.

- ساعت حوالی 15:40 دقیقه بعد از ظهر را نشان می داد که تقریباً اکثر 250 خبرنگار، عکاس و فیلمبردار دعوت شده به نشست خبری رئیس جمهور موفق شده بودند از گیتها و بازرسی ها عبور کنند و خود را به سالن شهید بهشتی که محل نشست خبری رئیس جمهور بود برسانند.

- هم همه خبرنگاران و عکاسان که در میان آنها خارجی ها نیز کم نبودند، فضا را قبل از ورود رئیس جمهور از فضای یک نشست رسمی خبری به یک فضای دوستانه غیر رسمی تبدیل کرده بود.

- ساعت چند دقیقه ای از 4 بعداز ظهر گذشته بود که رئیس جمهور وارد سالن کنفرانس خبری شد و بلافاصله قاری قرآن با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید فضای سالن را معطر کرد. پس از قرائت قرآن مجری برنامه نشست خبری رئیس جمهور به اعلام برنامه های این نشست پرداخت و عنوان کرد که رئیس دفتر رئیس جمهور، معاونان و مشاوران رئیس جمهور، مدیران برخی رسانه های داخلی و برخی اساتید علم ارتباطات در زمره مهمانان ویژه این مراسم قرار دارند. پس از اعلام برنامه توسط مجری، نوبت به رئیس جمهور رسید که سخنان مقدماتی خود را مطرح کند.

- رئیس جمهور در ابتدای سخنانش پیشاپیش حلول ماه رمضان را تبریک گفت و این ماه را ماه دوستی ها، برادری ها و بذل و بخشش دانست.
در این نشست خبری که به بهانه دومین سالگرد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم برگزار شده بود، حجت الاسلام روحانی 24 خرداد 92 را روز پیروزی ملت ایران دانست و تصریح کرد که این روز اختصاص به هیچ جناح و حزبی ندارد.

- روحانی که در دو سال اخیر به کرات به تعبیر و تفسیر ابعاد مختلف گفتمان اعتدال پرداخته است در این نشست خبری نیز از این امر غافل نشد و بار دیگر چند جمله ای را به تفسیر اعتدال گرایی اختصاص داد.

- صحبت در رابطه با مذاکرات هسته ای نیز بخش دیگر سخنان روحانی را تشکیل می داد. سخنانی توأم بود با سپاسگذاری از رهبر معظم انقلاب که علاوه بر ترسیم خطوط اصلی در مذاکرات حمایتهای زیادی را از مذاکره کنندگان هسته ای به عمل آورده اند.

- رئیس جمهور در حال صحبت پیرامون مسائل و مذاکرات هسته ای بود که در همین زمان محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان وارد محل کنفرانس خبری شد و این ورود موجب شد تا رئیس جمهور، وزیر خارجه محبوب خود را هم از قلم نیاندازد و با تشکر از ظریف وی را یک مذاکره کننده قوی خطاب کند.

- رئیس جمهور در ادامه سخنان مقدماتی خود تحریمهای اعمال شده از جانب قدرتهای جهانی را از دو منظر قابل بررسی دانست؛ یکی ابعاد تحریم و دیگری مدیریت تحریم .

- روحانی در ادامه ابعاد تحریمهای اعمالی از جانب کشورهای غربی را بسیار وسیع و گسترده دانست و بر غیر اخلاقی و غیر انسانی بودن این تحریمها تأکید کرد.

- رئیس جمهور اگر چه باز هم در این نشست خبری به مانند سخنرانی های اخیر خود برخی مشکلات و معضلات اقتصادی را به ابعاد وسیع تحریمها گره زد، اما این را هم گفت که دولت متبوعش این تحریمهای ظالمانه را مدیریت کرده است.

- پس از اتمام سخنرانی مقدماتی رئیس جمهور مجری برنامه نشست خبری پشت تریبون رفت و با اعلام اینکه مدت زمان این نشست خبری 90 دقیقه است، از سیاست معاونت اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهوری مبنی بر اولویت داشتن رسانه هایی که در برنامه های قبلی موفق به طرح سوال از رئیس جمهور نشده اند برای طرح پرسش در این نشست، خبر داد.

- خبرنگار صدا و سیما نخستین خبرنگاری بود که پشت تریبون رفت و همانگونه که انتظار می رفت سوالی را در خصوص مذاکرات هسته ای مطرح کرد. سوالی که رئیس جمهور در پاسخ به آن اعلام داشت "تمام تلاش ما حصول یک توافق عزتمندانه با رعایت خطوط قرمز است" .

- خبرنگار روزنامه ابتکار دومین خبرنگاری بود که برای طرح سوال از رئیس جمهور پشت تریبون رفت. این خبرنگار که زعم خود دغدغه مسائل فرهنگی را داشت، سوال خود را به چرایی لغو کنسرتها اختصاص داد و به گونه ای این سوال را مطرح کرد که گویی تمام معضلات و مشکلات فرهنگی کشور در گرو حل مسئله کنسرتها است.
رئیس جمهور در پاسخ به این خبرنگار بار دیگر به سیاق مواضع قبلی خود بر التزام به قانون تأکید کرد و از منتقدان خواست که در زمینه مسائل فرهنگی اجتهاد فردی ارائه نکنند.

- خبرنگار روزنامه ابتکار که گویا جواب قانع کننده ای از رئیس جمهور دریافت نکرده بود در ادامه خواستار ضمانت اجرا از رئیس جمهور برای برخورد با لغو زیاد کنسرتها شد که رئیس جمهور در جواب او گفت: " البته لغو کنسرتها آنطور که شما می گویید خیلی هم زیاد نبوده است".

- پس از خبرنگار روزنامه ابتکار نوبت به خبرنگار خبرگزاری مهر رسید که این بار همان سوال فوق الذکر را با رویکردی دیگر از رئیس جمهور بپرسد و از روحانی توضیح بخواهد که چرا اقدامات و فعالیت های دولت در عرصه فرهنگی گاهاً با انتقادات علما و حوزویان روبه رو می شود.
روحانی در جواب خبرنگار خبرگزاری مهر همان جوابی را مطرح کرد که به خبرنگار ابتکار داده بود و باز هم معیار دولت را قانون دانست.

- خبرنگار خبرگزاری ایرنا، خبرنگار دیگری بود که در جایگاه سوال از رئیس جمهور قرار گرفت و از روحانی پرسید که برخی می گویند دولت همه امور کشور از جمله آب خوردن تحریمها گره زده است، پاسخ شما چیست؟ روحانی در جواب این خبرنگار اعلام داشت که اگر چه تحریمها موفق نبوده است و ما را تسلیم نکرده است، اما باید قبول کرد که تحریمها موثربوده است.

- خبرنگار روزنامه فاینشنال تایمز خبرنگار دیگری بود که پشت تریبون قرار گرفت. این خبرنگار در ابتدا خواستار توضیح رئیس جمهور در خصوص وضعیت جیسون رضائیان خبرنگار روزنامه واشنگتن پست که به اتهام جاسوسی محاکمه شده است، شد و این را هم گفت که این را در قالب سوال مطرح نکرده است.
خبرنگار فاینشنال تایمز در ادامه سوال خود را که رنگ و بوی هسته ای می داد مطرح کرد. سوالی که به تعبیر رئیس جمهور سه الی چهار موضوع را در خود جای داده بود و البته در ارائه آمارها نیز دارای اشتباهات فاحشی نیز بود. موضوعی که رئیس جمهور هم به آن اشاره کرد.
انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *