صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برنامه دولت برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی و تغییر ساختار یارانه

۰۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۵:۴۶
کد خبر: ۵۴۴۸۶۶
عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: دولت برنامه مشخصی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی و تغییر ساختار یارانه نقدی به موجب برنامه ششم و بودجه‌های سنواتی در سال ۹۹ دارد.

به گزارش گروه فضای مجازی،محمد حسینی، با بیان اینکه، در جلسه اخیر کمیسیون برنامه و بودجه مجلس موضوع اصلاح ساختار بودجه بر اساس توصیه مقام معظم رهبری در دستور کار قرار گرفت، ادامه داد: بر اساس تکلیف تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری دولت در یک بازه ۴ ماهه بایستی شرایط را برای اصلاح ساختار بودجه فراهم می‌کرد.

به گفته حسینی در حال حاضر دولت احساس می‌کند برای اعمال تغییرات مورد نظر خود نیازی به مصوبه مجلس شورای اسلامی ندارد بنابراین برای گرفتن حکم قانونی مورد نیاز در موارد لازم به شورای هماهنگی سران قوا مراجعه می‌کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: البته سازمان برنامه و بودجه در برخی موارد مدعی است قوانین مورد نیاز برای تغییر ساختار بودجه مطابق طرح مورد نظر خود را در اختیار دارد.

وی افزود، موضوعاتی مثل افزایش قیمت انرژی یا تغییر روش پرداخت یارانه‌های نقدی از این دست می‌باشد که در برنامه ششم توسعه و بودجه‌های سنواتی مجوز قانونی لازم برای تغییرات، در اختیار دولت قرار گرفته است.

به گفته این نماینده مجلس، در حال حاضر عملا موضوع اصلاح ساختار اقتصادی به جای اصلاح ساختار بودجه مطرح شده است.

حسینی گفت: موضوعاتی مانند اصلاح نظام مالیاتی، افزایش پایه‌های مالیاتی، مالیات بر عایدی سرمایه، کاهش معافیت‌های مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی که در گزارش اخیر نوبخت نیز مطرح شده دقیقاً به اصلاح ساختار اقتصادی مربوط است تا اصلاح ساختار بودجه.

حسینی افزود، در جلسه اخیر کمیسیون برنامه و بودجه موضوع اصلاح نظام یارانه‌ها نیز مطرح شده است، با اصلاح این نظام و افزایش قیمت حامل‌های انرژی پرداخت یارانه نقدی به شکل به غیر از شکل امروز خود انجام خواهد شد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه، برنامه دولت تنها در حد یک گزارش است، تاکید کرد: بر اساس توافق صورت گرفته دولت برای اعمال تغییرات مورد نظر یا لایحه جداگانه ارائه خواهد کرد یا این تغییرات را در قالب احکام در سال ۹۹ می‌گنجاند.

به گفته عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، مطابق برنامه دولت در سال ۹۹ با افزایش قیمت بنزین و سایر حامل‌های انرژی همچنین حذف بخشی از یارانه بگیران درآمد قابل توجهی برای دولت ایجاد خواهد شد که در نهایت در قالب یک جدول با محل مصارف مشخص ارائه می‌شود بنابراین این درآمد‌ها تعیین تکلیف خواهد شد.

وی با انتقاد از برنامه دولت برای اصلاح ساختار بودجه، گفت: چارچوب این برنامه به اصلاح ساختار بودجه مربوط نیست چرا که همانطور که اشاره شد مواردی مثل افزایش قیمت حامل‌های انرژی یا حذف یارانه بگیران و یا اصلاح نظام مالیاتی بیشتر از اصلاح ساختار بودجه به اصلاح ساختار اقتصادی کشور شبیه است.

به گفته حسینی، شیوه بودجه ریزی چهل سال اخیر کشور با چالش‌های جدی همراه بوده و نتوانسته اهداف بالادستی را محقق کند.

وی با بیان اینکه در جلسه روز گذشته کمیسیون با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه، تعریف و طرح مشخصی برای اصلاح روند بودجه ریزی ارائه نشده گفت: باید به این نکته توجه داشت که فقط به عنوان نمونه در دو سال اخیر بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد فقط به صورت شکلی پیاده شده است و محتوایی.

حسینی با اشاره به اینکه هزینه‌های بسیار زیادی پرداخت می‌شود، اما خروجی آن مشخص نیست تاکید کرد، اقتصاد کشور وابستگی زیادی به نفت دارد، اما این منابع به نسل‌های آینده تعلق داشته و کشور باید از محل مالیات و سایر درآمد‌ها اداره شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به چالش‌های بودجه ریزی کشور، تاکید کرد: ردیف‌های متفرقه قابل توجهی از طریق چانه زنی پرداخت می‌شود که باید در آینده این نوع پرداخت‌ها به طور کلی جمع شود، اما دولت اصرار به حفظ این رویه دارد.

وی افزود، متاسفانه در شرایط فعلی نیز با توجه به کاهش درآمد‌های نفتی دولت به سمت تغییر و اصلاحات حرکت کرده است. پیشنهاد جدی ما برای اصلاح ساختار بودجه این است که گزارش عملکرد بسیاری از دستگاه‌ها و سازمان‌هایی که درآمد و هزینه دارند باید در قالب بودجه سنواتی لحاظ شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *