صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اختلافات "کشمیر"، تهدید رویارویی هسته ای را افزایش داده است

۰۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۳:۰۱
کد خبر: ۵۴۴۷۴۰
اندیشکده آمریکایی ''استارتفور'' با انتشار گزارشی هشدار داد: تنش ها در شبه قاره، خطر احتمال رویایی هسته ای میان پاکستان و هند را افزایش داده و بحران کشمیر می تواند جرقه ای برای جنگ هسته ای در جنوب آسیا باشد.

به گزارش گروه بین الملل ، به گزارش رسانه های پاکستانی، مرکز مطالعات استارتفور به عنوان یک مرکز اطلاع رسانی ژئوپلیتیک مستقر در تگزاس آمریکایی طی گزارشی درباره اختلافات پاکستان و هند بر سر کشمیر و اینکه این مناقشه، یک موضوع داخلی است یا دوجانبه، افزود: خطر بالقوه رویارویی هسته ای دراین منطقه نتیجه ای جز تبعات سنگین بر صلح و امنیت بین المللی ندارد.

رسانه های پاکستانی با انعکاس بخش هایی از این گزارش نوشتند: احتمال درگیری هسته ای میان رقبای سنتی در جنوب آسیا زمانی قوی تر شد که «راجنات سینگ» وزیر دفاع هند بیست و پنجم مردادماه گذشته طی سخنانی درباره سیاست این کشور مبنی بر عدم پیشدستی در استفاده از تسلیحات هسته ای، گفت: هند به این اصل پایبند است اما آنچه در آینده اتفاق می افتد بستگی به شرایط دارد، شرایطی که براساس ارزیابی استارتفور اکنون امیدوار کننده نیست.

گزارش اندیشکده استارتفور حاکی است: دهه های گذشته پیام های نویدبخشی به کشمیری ها داده شده بود که هرگز به آن عمل نشد، پس آیا از این مردم (دوباره) پرسیده خواهد که خواسته آنان چیست.

اواخر ماه گذشته وزیر امور خارجه پاکستان در واکنش به اظهارات اخیر وزیر دفاع هند مبنی بر احتمال تغییر سیاست این کشور مربوط به عدم پیشقدمی در استفاده از تسلیحات هسته‌ای، آن را شوک برانگیز و غیرمسئولانه دانست.

وی اظهار داشت: ماهیت و زمان بندی اظهارات وزیر دفاع هند تاسف برانگیز بوده که رفتار غیرمسئولانه و جنگ‌ طلبانه دهلی نو را نشان می‌دهد.

«عمران خان» نخست وزیر پاکستان نیز جمعه گذشته خطاب به جامعه بین المللی بار دیگر در مورد وقوع رخدادهایی که وی آن را "احتمال بروز عملیات جعلی از سوی هند و متهم شناخته شدن پاکستان" خواند، هشدار داد.

رسانه‌های پاکستانی هم گزارش دادند؛ حکومت نظامی و محدودیت های شدید در جامو و کشمیر وارد بیست و دومین روز شده و اوضاع برای مسلمانان کشمیری دشوارتر شده است.

دولت پاکستان در روزهای اخیر اعلام کرد که این کشور در اعتراض به وضع بحرانی کشمیر، به دادگاه لاهه و شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مراجعه خواهد کرد.

«شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه پاکستان روز شنبه گذشته در تماس تلفنی با «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل، خواستار جلوگیری از آنچه که وی نقض حقوق بشر در کشمیر از سوی هند عنوان کرد، شد.

تصمیم دولت هند برای سلب خودمختاری منطقه جامو و کشمیر، تنش ها میان دهلی و اسلام آباد را تشدید کرد و متعاقب آن، پاکستان ضمن مخالفت با اقدام هند، روابط خود را با این کشور به حداقل رساند.

تنش های دیپلماتیک پس از اخراج سفیر و ۱۳ دیپلمات هند از پاکستان در پی تشدید اختلاف ها میان دو کشور، سبب شد تا اسلام آباد به طور رسمی مبادلات تجاری و فرهنگی با دهلی را متوقف کند.

دولت هند با اعلام این که تصمیم اخیر این کشور درباره منطقه جامو و کشمیر یک موضوع داخلی است، از اسلام آباد خواست تا در تصمیم خود برای کاهش روابط دیپلماتیک با دهلی تجدید نظر کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *