صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

در محدوده بازار اصلا «باور ایمنی» وجود ندارد/ در صورت آتش سوزی گسترده، ممکن است نیاز به اعزام ۱۲ ایستگاه باشد/موتور آتش نشانی هم به سختی می‌تواند در بازار تردد کند

۰۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۶:۱۱
کد خبر: ۵۴۴۴۴۸
سخنگوی آتش نشانی در خصوص مانور اطفای حریق آتش‌نشانی تهران که شب گذشته با حضور پنج ایستگاه آتش‌نشانی در بازار تهران برگزار شد، توضیحاتی را ارائه کرد.

جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، با بیان اینکه مانور شب گذشته سازمان آتش نشانی شهر تهران در منطقه بازار با حضور عوامل ۵ ایستگاه برگزار شد، اظهار کرد: در این مانور علاوه بر مدیرعامل سازمان آتش نشانی، معاونت عملیات، معاون مناطق سازمان و برخی دیگر از مدیران آتش نشانی حضور داشتند که با نیرو‌های عملیاتی حاضر در محل، جمعا حدود ۹۰ نفر از کارکنان سازمان آتش نشانی در این مانور شرکت داشتند.

 

سخنگوی سازمان آتش نشانی افزود: در سال‌های گذشته با تعاملی که با اداره آب تهران انجام دادیم بیشترین تعداد شیر هیدران در محدوده بازار تهران جانمایی شده است و تفریبا مشکل عملیاتی تامین آب نداریم.

ملکی در خصوص اهداف مانور شب گذشته در منطقه بازار همچنین گفت: یکی از مهم‌ترین اهدافی که در مانور دیشب دنبال شد آب رسانی به داخل بازار بود. اگر در زمان بحران به هر دلیلی نتوانیم از منابع آبی داخل بازار استفاده کنیم، چطور می‌توانیم از منابع آبی خارج بازار به داخل حریق فرضی آب رسانی کنیم.

 

 

وی ادامه داد: از چهار مسیر مختلف بعضا نیرو‌ها تا ۴۰۰ متر به صورت دستی لوله کشی می‌کردند و از خارج بازار آب را از بخش‌های مسقف و غیر مسقف انتقال می‌دادند به داخل بازار و یک پاساژ سه طبقه که مثلا در طبقه دوم آن حریق شده بود، این مهم‌ترین هدف ما بود که در زمان بحران چطور آب را از منطقه خارج بازار به داخل بازار و محل حریق برسانیم.

ملکی با بیان اینکه نیرو‌های آتش نشانی حاضر در ایستگاه‌های آتش نشانی در محدوده بازار تهران، مهارت و تجربه لازم را برای امدادرسانی در بافت‌های قدیمی و فرسوده دارند، افزود: شاید تجربه برخی از ایستگاه‌ها در این زمینه کمتر باشد که یکی از اهداف این مانور بالارفتن تجربه و آشنایی سایر ایستگاه‌ها برای امدادرسانی در این نوع محیط‌ها بود.

 

سخنگوی آتش نشانی در ادامه عنوان کرد: در بازار همه مغازه‌ها بسیار کوچک هستند که گا‌ها در یک طبقه ۱۰۰ متری حدود بیست مغازه وجود دارد. طبیعتا نوع امدادرسانی و عملیات در این شرایط متفاوت با خارج از محدوده بازار است.

ملکی در خصوص ایستگاه‌های نزدیک به محدوده بازار نیز گفت: در حال حاضر، دو ایستگاه آتش نشانی در داخل بازار و سه ایستگاه در اطراف بازار وجود دارد، اما اگر زمانی حریق گسترده در این محدوده اتفاق بیافتد، مجبور خواهیم شد که ۱۰ الی ۱۲ به منطقه اعزام کنیم و برای این موضوع هیچ مشکلی نداریم.

سخنگوی آتش نشانی با بیان اینکه مانور دیشب، مانور اختصاصی آتش نشانی بود و دستگاه دیگری حضور نداشت، افزود: کار خوبی که در چند ماه گذشته اتفاق افتاده این است که در راه‌های اصلی منطقه بازار برچسب‌هایی با نشان آتش نشانی نصب شده، که نشان می‌دهد راه‌های اصلی و ورودی یک پاساژ کدام است و با این ابتکار اگر در شب آتش سوزی رخ دهد نیرو‌های آتش نشانی برای پیدا کردن مسیر‌های اصلی معطل نمی‌شوند.


ملکی با ابراز تاسف از سطح فرهنگ ایمنی پایین در بازار تهران، افزود: در این محدوده اصلا باور ایمنی وجود ندارد، کسبه قدیمی بازار می‌گویند ۵۰ سال در بازار کاسبی کردیم و اتفاقی نیفتاده است، اما نکته‌ای که این دوستان باید به آن توجه کنند این است که تضمینی وجود ندارد که اتفاقی رخ ندهد.

سخنگوی آتش نشانی وضعیت سیم کشی‌های بازار را اسف‌بار توصیف کرد و گفت: سیم کشی بازار از وضعیت بحرانی عبور کرده است، سیم کشی‌های ۵۰ تا ۱۰۰ مغازه یک پاساژ در هم کلاف شده است، این سیم کشی‌ها می‌توانند عامل آتش سوزی شوند.


ملکی با بیان اینکه در برخی نقاط بازار اگر یک کبریت روشن کنید، ممکن است، ۱۰ الی ۲۰ باب مغازه باهم آتش بگیرد، عنوان کرد: چیدمان جنس‌ها در بازار بسیار نامناسب و غلط است. در راهرو‌ها و راه پله‌ها جنس‌هایی مثل کارتن و یا موادی مثل پارچه الیاف فرش و چیده شده است که به شدت مستعد گسترش آتش سوزی است، هرچقدر هم توصیه می‌کنیم اهمیت نمی‌دهند.

 

وی از قدمت بازار و ساختمان‌های فرسوده این محدوده به عنوان معضلی دیگر یاد کرد و افزود: برخی از بخش‌های قدیمی به عنوان کارگاه و انبار استفاده می‌کنند و متاسفانه نظارتی هم بر آن‌ها وجود ندارد.

سخنگوی آتش نشانی با اشاره به تراکم جمعیت و تردد زیاد در بازار، اظهار کرد: با وجود این جمعیت آن هم در معابر باریک بازار، اگر اتفاقی بیفتد، ماشین آتش نشانی که هیچ، موتور آتش نشانی هم به سختی می‌تواند تردد کند.


ملکی البته به مردم اطمینان داد که آتش نشانی با وجود همه این مشکلات، پیش بینی‌هایی را انجام داده و بیشترین خودرو‌های کم عرض و موتورسیکلت و خاموش کننده برای این منطقه در بازار در نظر گرفته شده است.

وی البته این نکته را هم عنوان کرد که همه این امکانات و پیش بینی ها، بخشی از کار است و مهمتر از این مسائل این است که خود مردم هم پای کار باشند.

 

ملکی در خاتمه با بیان اینکه توقع داریم خود مردم هم نسبت به اموال و مغازه هایشان دلسوز باشند، افزود: وضعیت ایمنی بازار خوب نیست و باید چاره‌ای برای آن اندیشید، توقع بیجایی است اگر فکر کنیم یک آتش سوزی و حریق در بازار صرفا با حضور اتش نشانی حل می‌شود، برای همین تنها راه و موثرترین راه این است که خود و مردم و کسبه بازار و اصناف آن پای کار باشند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *