صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اقدامات علی اصغر مونسان در سازمان میراث فرهنگی

۰۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۸:۴۸
کد خبر: ۵۴۴۳۴۱
گزارشی از اقدامات علی اصغر مونسان ریاست سابق سازمان میراث فرهنگی و سرپرست کنونی وزارت میراث فرهنگی را در این گزارش ببینید.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در مرداد ماه جاری به وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تبدیل شد و بعد از چند روز حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رئیس جمهور علی اصغر مونسان را که پیش‌تر از این ریاست این سازمان را بر عهده داشت به عنوان سرپرست وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منصوب کرد.

مونسان در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ به ریاست این سازمان منصوب و در ۳۰ مرداد ۹۸ به عنوان سرپرست سازمان میراث فرهنگی منصوب شد.

در این گزارش به بیان توضیحاتی پیرامون عملکرد علی اصغر مونسان به عنوان سرپرست وزارت میراث فرهنگی می‌پردازیم:

در این چند سال در زمینه فرهنگسازی برای جلب مشارکت عمومی در صیانت از آثار تاریخی تلاش‌های خوبی صورت گرفت و همچنین منظر باستانی ساسانیان در استان فارس به عنوان بیست و سومین اثر ایران ثبت جهانی شد و سپس در سال ۹۸ جنگل‌های هیرکانی به عنوان بیست و چهارمین اثر ایران ثبت جهانی شد و همچنین پرونده ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران نیز در دست بررسی است.

با همکاری وزارت خارجه محموله‌های میراث فرهنگی و اشیاء تاریخی به کشور بازگشتند از جمله بازگشت سردیس هخامنشی به کشور در سال ۹۷

برگزاری نمایشگاه‌های متقابل و متعدد آثار تاریخی با کشور‌های دیگر حضور جهانی فرهنگ و تمدن و میراث ایران را بیش از پیش تقویت و تثبیت کردیم.

توسعه نهضت موزه‌ها و افتتاح هر هفته یک موزه و با ادامه مشارکت مردمی در تاسیس موزه و روند خوب فرهنگسازی برای بازدید از موزه ها، این مکان‌ها از محیط‌های سرد و خلوت خارج شد.

قوت گرفتن بیشتر بیمه صنعتگران و اقدامات خوبی جهت حمایت از فعالان حوزه صنایع دستی.

توقف فروش فله‌ای و برندسازی و تجاری سازی صنایع دستی، از سر گیری بیمه هنرمندان، توسعه آموزش هنرمندان و صنعتگران، برگزاری نمایشگاه‌های متعدد داخلی و بین المللی با کمیت و کیفیتی متفاوت از گذشته، رونق فروش داخلی و رشد صادرات به رغم تحریم‌ها و دستیابی به مقام نخست جهان در ثبت شهر‌ها و روستا‌های جهانی صنایع.

در حوزه گردشگری فصلی متفاوت و خیزشی تازه از اقتصاد غیر متکی به نفت و خام فروشی آغاز شده و به اذعان همگان هم اکنون صنعت گردشگری ما با دو بال میراث فرهنگی و صنایع دستی ما به پرواز درآمده و اوج گرفته است.

افزایش بی سابقه شمار گردشگران ورودی و درآمد ارزی حاصل از آن، اقبال جهانی به صنعت گردشگری ایران در سایه رویداد‌هایی همچون همدان ۲۰۱۸ و اجلاس سازمان جهانی جهانگردی در ایران، حضور چشگیر ایران در رویداد‌های جهانی گردشگری، برگزاری نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران با کم و کیفی کاملا متفاوت از گذشته، تحقق عدالت توزیعی در جغرافیای گردشگری کشور، ارتقاء استاندارد‌های خدمات و تاسیسات گردشگری، گسترش حمایت‌های قانونی از بخش خصوصی فعال در حوزه گردشگری، همه و همه موجب بهبود شاخص‌های صنعت گردشگری کشور در ابعاد داخلی و جهانی شد.

در حوزه سرمایه گذاری با اجرای ۲۲۰۰ پروژه که بخش قابل توجهی از آن در سال ۹۷ افتتاح یا کلید زده شد و هم چنین با توسعه بی سابقه بوم گردی‌ها نه تنها چهره زیرساخت‌های گردشگری کشور متحول شده، بلکه در سایه اجرای پروژه‌های گردشگری (درکنار اشتغالزایی صنایع دستی)، سهم سازمان در ایجاد بیش از ۱۷۰ هزار شغل عملیاتی شده است.

شتاب بخشی به واگذاری خانه‌ها و بنا‌های تاریخی با هدف حفظ و احیاء و بهره برداری هر چه بهتر از آنها، اجرای طرح میراث‌بانان افتخاری با هدف جلب مشارکت‌های اجتماعی برای حفاظت از آثار تاریخی در سراسر کشور، تلاش مضاعف برای بازگشت آثار تاریخی، تکمیل پرونده‌ها برای ثبت جهانی آثار، پیگیری برای اصلاح قوانین مربوط به میراث فرهنگی و شتاب بخشی به ثبت آثار.

در حوزه صنایع دستی حمایت همه جانبه از هنرمندان و صنعتگران، برنامه‌های اشتغالزایی با توسعه کارگاه‌های تولیدی، استمرار برنامه تجاری سازی محصول، توسعه صادرات و ارتقاء جایگاه جهانی صنایع دستی ایران قاطعانه در دستورکار است.

در حوزه گردشگری نیز پاسخگویی بهتر به تقاضا‌های بی شمار در حوزه تاسیس بوم گردی‌ها به عنوان یکی از مهم‌ترین برنامه‌های توسعه اقتصاد گردشگری در تمام نقاط کشور، تمرکز روی کشور‌های هدف گردشگری و تعریف و اجرای بسته‌های گردشگری خلاقانه جهت جذب هرچه بیشتر گردشگر، شتاب بخشی به روند اجرای پروژه‌های زیرساختی جهت بهره برداری هرچه سریع‌تر از آن‌ها برای عقب نماندن از ارایه خدمات مناسب به روند رو به افزایش شمار گردشگران داخلی و خارجی، بیش از پیش دنبال خواهد شد.

برگزاری نمایشگاه‌هایی از آثار تاریخی کشور‌های دیگر در ایران با این شعار انجام شد که تنها آثار ایران در خارج از کشور به نمایش در بیاید بلکه باید آثاری هم از خارجی‌ها در ایران به نمایش گذاشته شود. همچنان که آثار گرانبهایی از موزه ملی ایران به فرانسه رفت و در عوض چند اثر دیگر هم به ایران از موزه لوور وارد شد.

همچنین در دوره ریاست مونسان اقامتگاه‌های بومی گردی رونق گرفت و همچنین وی قول داد که تعداد آن‌ها به بین از ۲ هزار مورد برسد. ویزای ایران برای گردشگران چینی لغو شد و بر استرداد اموال تاریخی ایران تاکید کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *